Wednesday, March 11, 2009

ayahku dan doa

hehe lately ni kann, xtau laa kenapa ayah membaca doa sembahyang dengan agak kuat sedikit... biasenye kan baca doa perlahan2 x keluar suara.. tapi lately ni laaaa baru2 lepas keluar hospital, ayah dah start baca doa dengan keluar suara... ayah xperasan kot sebab die x dapat dengar suara sendiri kan hihi =)

selama ni aku xpenah nak amik tahu apa yang orang doakan, yang ayah doakan, yang mak doakan, sebab doa kan percakapan serta isi hati masing2 dengan Tuhan..

sehinggalah pada suatu hari..

di hotel sri malaysia kuantan..
ayah tengah berdoa selepas sembahnyang..
aku tengah membetul2kan tudung..
terdengar sayup2 suara ayah berdoa..
jelas x berapa nak jelas laa...

"blaa bla...
"minta CIA tangkap olang jual dadah.."
"BPR tangkap rahsuah punya olang.."
"tangkap sume olang buat salah.."
"blaa bla..


hihihihihi chomeylnyeeee =P

(time ni aku n mak tengah tutup2 mulut tahan gelak, x baik kannnn tapi siriyes comel dan kelaka kalau sape2 dengar secare live :'D)

berjiwa rakyat ayah aku ni hehehe

17 comments:

ReD said...

erk!join sengih skaki leh??=p

anneweeza said...

hik..hik...hik... (gelak2 kecik)
so sweet :D

ryani said...

so sweet...moga dimakbulkan..Amin..hikhik

noname said...

lembaga menghampiri dd (yg tgh tahan gelak) dr belakang secara senyap..

DUSSSHH!! - kepala dd kena sekeh..

ooo gelakkan ayah ye - kata lembaga tu..

trus lembaga tu menghilangkan diri..

ciare (^_^)v said...

dd ayahmu tetap menjadi idola ku =)

dd dudu said...

{ReD}
leh tapi kene sorok2 sengih taww hehehe

{anneweeza}
hik.. hik.. hik.. (gelak tutup mulut)
suwit kannn ^^

{ryani}
hehe Amin =)
tapi kan kakk, xpelik ke sebab ayah panggil jauh2 si CIA, hihihi xprcaye polis malaysia kot hek hek hek

{noname}
adoiiiiiii :'o

dd dudu said...

{ciare}
he he he dd tauu^^

xara said...

hehe.. kiut

nekopachi said...

cia tu yg tak tahan

ciare (^_^)v said...

idolaku terpengaruh dgn cite CSI kot..xpon NCIS..xpon criminal mind...sbb tuh dia xcaye polis mesia :'D

pestisid said...

ku dibelakang ciare jadi peminat ayah ko. hihik. peminat no2 pas ciare.
comeyllnyeee doa ayah ko. dah lame ke ek die doa cmtu. bace blog pun dah kelaka, belum lagi jadik watak pembantu macam ko dan mak. heheee :) :) :)

dd dudu said...

{xara}
hehe kiutkan kak suri ;p

{nekopachi}
tuh ar hik, betol2 xpercaye kat polis malaysia tu hehe

{ciare}
tapi ayahku x tengok cite2 tu :'D die tengok 999 jek hehehehe

{pestisid}
hasihh kene wat blog tuk ayah ni, pastu letak follower, ade 2 follower dah hehe

pandangdenganmatahati said...

eh? kenapa aku xpasan entry ini? bukan kah ia patut d bawah entry transparent pink?

(tingat perbuatan control c, control v dlu2 b4 tau bole tukar tarikh je rupenya hahahaha :'D) shhhshhhhh :p

dd! patriotik sungguh ayah mu. huhuhu.

dd dudu said...

{muni}
shhhhhhhh auchh tuk aku tuuuu ;p

hehehe patriotik sungguh ayahanda ku hak hak hak

w a w a said...

dd, aku daa gelak..
tp tk baik kn gelak *bersalah*
tp comeiiiiii ;p

w a w a said...
This comment has been removed by the author.
dd dudu said...

{wawa}
heheheheh aku dah sampai ke jepun dah waaa, baru ko bace entry ni ;p hak hak hak memain jekkk

hhehe memang chomey~ ;p