Friday, March 20, 2009

kehidupan seorang gadis biasa yang perlu bekerja

hari khamis 19 mac 2009

pagi
bangun pagi, solat subuh, gosok baju secare kelam kabut sebab semalam tertidur =n, bersiap2 pegi keje, bertolak pegi keje, bergerak dalam xsampai 1 km, berhenti tepi jalan beli suratkabar dan mee goreng... sepanjang ke tempat kerja dalam kereta dengar interview faizal ismail ngan yuna, oowhh sgt humble laa yuna tu, suke2... sampai tempat keje, bukak pc, tengok blog jap, wat keje jap.. bile ezan sampai, sok sek sok sek.. keje tah kemane ;p


tengahari
pergi lunch.. singgah mydin (owhhh udah jadik kebiasaan hehehehhee)


gambar semalam (owh aku tengah menggaru pipi kot dalam gambar ni), aku lah pengunjung mydin walau hanya untuk membeli buah yg sudah dipotong ;p owhh kami sangat teruja sebab sebuah kedai buku baru di buka di situ, nama kedai, Pustaka Mumin =P

petang selepas tengahari
si A, si B dan si C membuat eksperimen.. terbace blog ceeramoon pasal kalau kite terkunci kereta dari luar.. kite boleh call orang yang ade kunci spare kite, n suruh die tik tok alarm melalui henset, nanti pintu kereta akan terbuka... ahhh kami hampir percaye dan ingin menguji betol ke tidak, lalu si A tunggu di atas, dan si B dan si C dengan gigih turun ke tempat parking kereta si C, lalu si A call, si C jawab dan menghala kan henpon ke pintu (ala2 halakan alarm ke kereta tuuu), si A pun menekan punat alarm dari atas opis dan halakan ke hensetnyaa... sudah berpuluh2 kali menekannye, tapi pintu x terbukakk2 pownnnnnnnnnnnnnnn

cube teke aku adalah si A, si B atau si C? (T_T)

petang sedikit
hati aku tetibe ketawa sebab teringat kisah kat dalam kelas kat UPM.. dalam kelas software design, puan norhayati suruh sorang2 lukis UML diagram kat white board... sampai laa giliran kawan aku yg bernama si 'H' ;p kene lukis 'class' di mana bentuk 'class' adalah petak.. tapi mungkin kerana gementar, tangan si 'H' menggigil2 dan melukis bentuk petak kat white board... tapi last2 aku bantai gelak kat belakang bersama kawan ku yang bernama si 'J' sebab gamba 'class' @ 'petak' si 'H' menjadi seperti spongebob :'D

ye saya sangat jahat ;p

petang yang dekat pukul 5
dapat pengumuman hari sabtu ahad ni xde training, yeaayyyy sangat gumbira, senyum sampai telinga (^__________________^)
hari sabtu ahad ni aku xmau kemana2, aku perlu chaiyuk2 menyiapkan tesis ku yeahh p('o')q jadikan weekend ku sangat berguna ;p hehheheh

petang sebelum maghrib
buat keje sambil sok sek sok sek sok sek.. akhirnyaa siap keje yeyyyy

waktu maghrib
solat dulu lepas tu bertolak balik broom broom kejar cerita julia juli dan diari AF hik

-sekian-
puteri buah peach (^^)v

12 comments:

mun-e said...

g tido la dudullllll :p

Ezzan Yusop said...

dd ade lupe sesuatu kesah lg ptg tadi...di mana dd nak suh ezan dgr lagu yuna kt pc dd tapi ingat tak dd bg ezan ape????

jeng jeng jeng....

(saya sedang tersengih teringatkan aksi anda...)

mun-e said...

aku nak teka aku nak teka

ko = si A kan kan muahaha

H = hana

J = ja di atas tujuh

ah terbocor rasia pulaaaaa
ah ah hampunn puan hana miahaha

p/s: smp skg tgk spongebob aku tingat hana. tgk ciken litle pon tingat hana. :'D

oh dah 2 kali komen ni.. hasniiii mana hasniii dah lebih 3 bulan ni :p

zieda said...

hahhaa..
gelak guling2 pasal alarm kete tu..
hahaa..
korg memg buat ke?
sape y buat tu?
zda tau...klu A tu dd...
then B n C tu ezan n awe..
betul kah?
hehehe

ciare (^_^)v said...

dudu~aku xcaye ko xkan ke mana2 weekends ni =P hikhik

dd dudu said...

{mun-e}
eh kul 12:48 ko x tido lg ke? ajaib, muni dah berubah =n

{Ezzan Yusop}
kamu sadap ;p
mencik mencik

{mun-e}
salah!!!! aku bukan si A itewww muahahaha

puk bersungguh aku sembunyikan nama sebenar, tapi ko g eje name dorang betol2 wakakakak

hehe si H masih seri pengantin kan, jangan marah mak noks~

=P

{zieda}
salah! si A tu bukan dd hak hak hak

name2 mereka dirahsiakan atas sebab keselamatan, nanti jadi kes saman malu ni ;p

hik hik

dd dudu said...

{ciare}
errrrrrrrrrr no komeng ;p

muahahahahaha gelak ade mentol kat kepala ;p

mun-e said...

aku sokong ciare..nnt tiba2 bile mesej die jwb ade kat JJ AU ngan ma ngan ayah ni..

ngeh ngeh ngeh

tp aku confirm p ofis esok! mencik!!

dd, pae belagak ceta p australia.. menci pae :p (tipu je pae x blagak pon, aku je y jeles hahaha)

Faizah_Haris said...

dd..
layan julia juli gak ek?

dd dudu said...

{mun-e}
auchh auchh hehehhehe

waaa pae balik bile ek muni?

{Faizah_haris}
layan giler2 heheheheh suke cite julia juli^^

CC said...

akulah si C..huahaha..teka lah sapa aku...huaaahaaahaaa...

dd dudu said...

{si C}
panggg!! ;p