Sunday, March 22, 2009

ku x dapat naik hot air balloon ;)

firstly, nak cakap auchh auchhh dulu kat muni dan ciare ;p hik hik malu nye saya sebab kate xnak kuar mane2 hari tu ;p

hak hak hak ahhh xkire, ini semua ciare punye pasal buat entry ini =P
dan dan time tu terus ym ke kuku yang kat JB bagi hint2 siket ;p
then tetibeee magiccccc kuku muncul di KL malam itu juga taraaaaa~ ;p

sabtu pagi2 butaa kamiii pergi ke putrajaya untuk menyaksikan belon panas yeahhh \(^_^)/

tapi tulaaa sebab awal sangat kot,belon2 panas pun xsempat bangun tidur lagi (T_T) sob sob sob (sape-suruh-suratkabar-cakap-50-pengunjung-terawal-boleh-naik-belon-panas-dengan-bayaran-hanya-10-ringgit-uhuk-uhuk)

kitorang sempat tengok satu belon jek yang di isi helium dan terbang ke atas, huhuhu lain kali kitorang ingat laaa klu nak tgk belon panas better datang petang2 laaaa, musti sume belon ade kan kan ;)

port x bes, sesak sangat orang

port best, bagaikan scenery belon tu milik saya^^

kuku mencari belon pink yang hilang tah ke mane ;p hihi

anyway kitorang jumpe erme kasut gombak tau ;) ade misi laa tu die ;p


okayyy lain kile kite dtg lagi yukk, di waktu petang tauuu, untung2 leh naik sekali kee^^

selepas ber'belon, kitorang g jalan2 kat alamanda.. beli aksesori kereta hehehehe
lepas jalan2, dlm tengahari tu balik ke precinct 2 tadi balik, tapi still belon lain x wake-up2 lagi ;p kuciwa acikk tauu ;P

memikirkan tayar kereta yang dah lama xtukar n dah patut di tukar baru, kuku bawak pergi ke kedai tayar untuk tukar ketiga2 tayar, hehe kopak encik kuku yekk.. nyesal taakk, balik KL ;p hik hik

lepas tu kitorang makan di Nasi Lemak Antarabangsa untuk lunch
lepas itu, kuku pun teruss laa balik JB uhuk2 cam mesin cahaya masa lak :<

last but not least, nak kate, belon tu kecikk jek laa korangg ;p xcaye tgk ni ;p

tengok2 siap leh pegang lagi phewww =P

p/s --> korang tengok ke af? walaupun aku selalu tertidur time tgk AF, tapi aku minat zizi dan isma ar =)

-puteri buah peach-
(^^.)v

15 comments:

mun-e said...

nasi lemak antarabangsa yg dkt ngan mrr2 tu ke?

abg rizal ckp kan, xsedap.aritu die pegi, sambal manis. nasi x wangi. ayam keras.

hohoho.

ah lapar!

dd dudu said...

pada pendapat aku

sambal die sedap (aku kan org pantan timur suke sambal manis2), rendang ayam sedap, sambal udang petai sedap.. nasi x wangi tu betol

air jus xsedap xde rase..
dan mahal giler.. xsesuai..

lieya shayunk said...

wah...bestnyer leh g putrajaya tgk belon tu...kite x pat g lor...sedih lah...sob3....=(

dd dudu said...

{lieya}
erm lieya duk jauh ye =)

mun-e said...

ooo ko org 'pantan' timur ya..
bukan ko duduk gombak ke sejak umo 5 thn :p

p/s: sebbaik ko xsalah eja panta*.
teeeeet :p

dd dudu said...

{mun-e}
duk gombak pun, lidah masih ikut selera kampung pe =)

Jerung said...

dud..kye p gak ptg kul2 nk tgk hot ballon tp xnmpk pon hot ballon nye.terus blk umh...huhu...sian ank2 buah kte nk hot ballon xdpt...

ciare (^_^)v said...

okay okay bg aku gelak dulu. AHAHAHAHAHAHA. dr td aku tahan gelak tauuu. tp aku nk tgk belon dulu br nkk gelak =D

kan xckp xcaya ko xkan dok umah sajeee mgu ni ;) ouchhh x??? hikhik

belon panas itu sgguh pns.. abes sunburn aku T____T

dd dudu said...

{jerung}
haaaa satu hot balloon pun dah xde ke? ke die terbang ke tempat lain? patut awa tunggulaa die balik semula =P

{ciare}
puk, mencik mencik ;p
ouch ouch hehehhe
erm ciare pun g ek, err ko duk bawah belon kot, sbb tu panashhh ;p

noname said...

PANTAN timur??? ahhahaha pestisiiid pestisiiiidd!!! di mana kamuuu!!! marilah menyertai kuuu!!! pestisiiiidd!!! XD

dd dudu said...

{noname}
aaaaa xde xde, pestisid dah letak jawatan lepas bertunang ;p

zieda said...

kite pun suke tgk zizi...
comel2..mcm zida lak kn...hahaha
zizi~~lalala
hafiz pun ok kn...

dd dudu said...

{zieda}
hihiihi klu camtu, isma ade rupe cam dd x? ;p hak hak nak muntah ke~~

erm hafiz ok gak kot, tp ramai sangat minat, kite xmo laaa minat heheheheh

setia ngan zizi dan isma jek yehhh (^^.)/

Anonymous said...

ni la budak yg arini ckp lain.. esok ckp lain.. luse lain pulak..
ini la die..

p/s : si keri_ayam balik johor naik belon ke?

yg benar;
ja_di_atas_tujuh

dd dudu said...

{Anonymous aka ja_di_atas_tujuh}
muahahha mencik ja mencik ;p

x ah, keri mane leh naik belon, keri kan berat, xmuat ;p hihihihi

lariii larii larii ;P