Sunday, April 5, 2009

muffin dan cupcakes jenama Mu ZanDi =D

heii heii aku tak percaya cinta!!
heii heii aku tak percaya~~ cintaa~~
heii heii aku tak percaya~~ cintaa~~
C.I.N.T.A~~

ahhh aku tak minat lagu lyana jasmay ni, tapi lagu ni selalu berkumandang dalam otak aku setiap kali aku gumbira huks huks

yabedabeduuuuu dudu dah ade cupcakes sendiri :D percaye x percaye x hik hik
jename Mu ZanDi (name ini diberikan oleh ezzan tsk) sempena nama 'umu', 'ezan', dan 'dd' =P

hari ini training kami di postpone yeayy
tapi tapi kite kene g opis gak buat keje
sebab banyak lagi x siap huhuhu
nex week aku check in hotel OAS k~!

tapi pagi2 tu sebelum masuk opis, dd, ezan dan umu pergi masuk kelas belaja buat cupcakes :D hik comel x ;p
alaaa kat Giat MARA, kat bawah blok sebelah opis kitorang jek ;p

we had a lot of fun kat sanaaa
buat cupcakes dengan kegembiraan, paham x paham x perasaan dapat tengok mende lain selain programming? :D

jom2 tengok kegembiraan yang terhasil kat bawah ni :D

mule2 kite tengok kitorang punyee muffin dulu yee :D

perisa original
yang ditenggelami dengan coklat cips cair di dalamnya :]""

perisa pandan dan perisa stroberi yang kaya dengan limpahan coklat cip :]"

lepasss tu jomm tengok cupcakes kegembiraan kitorang :D menggunakan acuan yang sama tapi design masing2 laa~~ ;p

ini dd punye (x pandai laaa lukis corak2 pakai icing =D)


ihihihi lucu kann ;p
kek cawan 1 --> smiley ade jambang =p
kek cawan 2 --> kolam warna warni di tengah bunga2 hijau
kek cawan 3 --> nak buat bentuk love khas untuk kuku, tapi love x menjadi :D
kek cawan 4 --> nak buat bunga ros 3 kelopak kat tengah2 dikelilingi2 daun2 berwarna hijau, tapi terbalik pulak color dan salah letak bentuk muncung hujung beg icing tu, so x jadik impian ros ku (T_T)
kek cawan 5 --> paling simple ;p

okiee next~~ adalah ummu punye :D

hihi umu asik merungut cupcakes nyee xdapat diselamatkan jek~~ jangan sedey umuu~~ kite nyee pun xcantek uuu

seterusnya~~~ dipersembahkan ezan punyee :D

hihi smiley ade rambut hijau yang xtahan tu ;p hiks

dah abes kelas.. dd dan ezan pun masuk laa opis untuk mengadap ESS huk huk huk

owhhh saya juga menyiapkan kotak gembira cinta hati untuk kukuku (sile pronouns kuku ku~) :D owhhh kuku kat Residence hotel sekarang, ade training.. tapi esok die balik JB balik uhuk uhuk

tadi sebelum balik rumah, saya singgah Residence hotel Uniten, kacau die training jap heee, dan bagi kotak gembira cinta hati :D

taraaa~~


bagi 2 ketul sudaa~~ ;p itupun die pegi curik muffin dari kotak yang lagi satu =n xpe2 di maafkan, asalkan saya gembira lihat kamu makan^^ walaupun masa makan mukanya kekal tanpa perasaan (lariiii lariiiiiiiiii)

=P

owhh untuk cerita versi lain sile buka blog ezan yaaa =)

p/s --> kenapeee zizi tersingkir??? kenape bukan sidi? ahh xmau tengok af lagi!! tengok bile isma perform jek :o


15 comments:

lina said...

dd.. x bg yg love tuh kt kukuko?

dd dudu said...

{lina}
hehe sepatutnye bagi kuku yang tu laaa
tp 10x tengok pun aku rase bentuk love tu kelakaaa
terus x jadik bagi laa ;p

mun-e said...

aku suka ezzan punye yg ade smiley tu! wahh ezzan punye paling cemerlang..

clap clap clap

ko ngan ummu tersingkir minggu ni ibarat zizi dan rubisa tersingkir malam tadi.. hakhak

ReD said...

hoho..sokong muni...(jgn mrh ha dd)
ReD n muni pengkomen cupcakes (pengkritik cm jht sgt ;p)

ala dd..klakar k x..yg pnting tu adlh air tgn dd..kan..kan..kan..=)

puas ati kite kalu kte kasi chenta hati kite ni mkn mknn dr hsil air tgn sdri..br la mesraaa gitu..hihi ;p

UMMU A'THIAH SHAARI said...

aku pnye paling buruk....uwaaaaaaaaaa :(...argh!!!(umu kembali bersemangat)...biaqla org nk kate ape pn...walopn rupe die xcntik, rsenye tetap sdp tau...lalalala~...lbih kurang cm "walopn rupamu tidak ku kenang, tetapi lubang hidungmu tetap menjadi pujaan hatiku"...uhuk uhuk ;p

rosealley said...

sedap seh namak cupcake 2, esp bila ko cakap ada coklat cair kat dalam, yum yum(komen org lapar)

mun-e said...

hehe dd yang tengah pegi taman tun :p

dd........ kenapakah zizi terkuar??? aku masih x ngerti.. y y y?????????

orang yang patut kuar adalah sidi faham takkkkkkkkkkkk?????

Ezzan Yusop said...

terima kaseh saya ucapkan kpd para pengundi (muni dan linda saje pn)saya yg xhenti2 memberi sokongan and x putus2 undi saya untuk anugerah cupcakes ini....
tapi saya rse sedih sbb kedua2 rakan saya trsingkir mggu ini....pangg~

i malu u noe, u ol puji2 ni..hehe!


ha dd, nape zizi trsgkir? dd la ni xvote...hukhuk!

dd dudu said...

{mun-e}
uwaaa waaaaaa yelaaa yelaaa ezan nyee paling lawaa waa waaaaaaa merajuk menangis sampai keluar air hidung :----]

{Red}
uwaa waaaaa sambung menangis lagiiii :'o :----]

uh uh seb baikk hujung komen Red ni menyejukkan hati siket uh uh tarik balik air hidung... iewww

{ummu}
umuuuu kite dua dah tersingkirrr :'o
xpe2, mungkin di luar sana ada lagi yg menghargai bakat melukis kek kite uhuk uhuk :']

{rosealley}
sayang ko ros mmuaahhhhhh :* ups melekat air hidung ;p (apasal aku ni asik cakap pasal air hidung jek panggg)

ha'ah siriyes yang ade coklat cip cair dlm muffin tu sangat sedap, kitorang siap curik2 makan mase dalam kelas lagi mase org lain tgh sebuk menyiapkan icing

;p

{mun-e}
wehhhhh aku xpuas hati arrrrrr
afundi masuk zizi!!
mencik! die bakat giler sehhh
arghhhh
musti isteri sidi yang afundi hari2 sidi ni (statement kejam dari aku)

{ezzan}
sile pangg dd sebab dd biseng2 tapi dd x vote pun huhuhu :"o yelaaa yelaaa kalau zizi masuk balik, dd vote laa wuwuuwuw

uuu umu ngan dd dah tersingkir
xpe xpee nanti bile dd dah tere melukis kek, dd kembali semulaaaa

uh uh

mun-e said...

hahaha cian ko tersingkir :p

xpe xpe nnt aku VOTE IN DD balik ehhh hehe

eh aku masih ragu2 tentang pewarna yang dgunakan itu. betulkah xde kesan sampingan kalo makan? HAHAHA =D

dd dudu said...

{mun-e}
ko ni...
ade...
klu ko makan ko berubah menjadi hulk

zieda said...

dd....
xsuke xsuke xsuke..kn kn?
zizi terkeluar mcm 'budu' jela pengundi ni..huhu..
rubisa n zizi xpatut kuar! bole x kate qhaud y keluar sebab xsedap...
tp klu ikut zida punye pikiran, sidi y suppose keluar la minggu ni..
lalala...

ezzan...jun pyo cup cake tu comel...sukee...hehehe

Ezzan Yusop said...

wahai azida, sekiranya anda ingin memuji kecantikan cupcake Jun Pyo saya, sila berbuat demikian di blog saya ek...
haha.

dd dudu said...

{zieda}
eeeihh xdpt tgk zizi perform lg :(
terpakse laa layan utube tuk tgk zizi nye yg dulu2 uhuk uhuk

mmg patut sidi kuar.. xminat laa sidi ngan qhaud tu uh

{ezzan}
hahhahahaha kelaakaaa sehhhh

zieda said...

zieda sj je xmau memuji di blog anda..hahaha
bole x?