Sunday, April 26, 2009

yang pertama dalam hidupku =)

saya kene tag dengan ezzan

(tiru ezan ade lagu background)

***** lagu background adalah lagu cinta pertama dari bunga cinta lestari.. sunny~~ sunny~~ *****


:: handphone ::

henpon ericsson yang gedabak giler zaman dulu tu.. taruk dalam poket baju kurung konfem xmuat/menggeleber seperti batu bata yang letak dalam baju kurung... nak cas bateri pun xde nyee main cucuk2, kene keluarkan bateri nye yang gedabak tu dan di cas atas chargernyee hehe.. ermm mase ni form 4 kat mrsm, ngadu2 kat ayah susah laaa nak beratur kat public fon yang seketul 2 tu, bebudak laki suke conquer..

pastu ayah beli henset second hand ni dari guard JKR.. sedangkan ayah sendiri x memiliki henset time tu ;P aku sangat seronok masa dapat :D rase cam bes jek ade henfon mase form 4, biarlaaa gedabak pun :D kawan2 pun tumpang henpon tu kalau mak dorang nak tepon ke ape kee hehehehe

terima kaseh ayah ku~


:: walkman ::
errmmmm mase form 2 ke form 3 ek, x ingatlaa, time tu pakai abang punye je.. pastu mase masuk asrama form 4, ayah belikan sbb aku memang xleh hidup tanpa walkman ;P kat kuantan lak mase tu xbyk channel yg dapat, aku layan radio muzik jek hehehehe pastu layan kaset2 laa :D aku rase aku lah penyumbang terbesar duit ke kooperasi untuk membeli bateri 2A hohoho..

aku kalau belajar memang xleh xdek walkman, ngantuk nanti!! (tapi-sebenarnye-ade-walkman-pun-aku-tido-gak-sebenarnye-hihi)... walkman aku penah dirampas oleh LDP (lembaga disiplin pelajar) sebab melanggar peraturan bawak walkman mase prep.. uh 2 tahun aku pakai hari2 mase prep xpenah kantoi kecuali satu hari tu la wuwuuwu, tp leh dapat balik walkman tu sebab LDP tu kawan aku muahahahaha

walkman memang kawan baikku semase di mrsm kuantan =)


:: basikal ::
aku ingat aku ade basikal dulu, satu abang nye kaler merah, lg satu aku nye kaler kuning (yang kecik punye)... aku suke main basikal ngan abg petang2 kat bawah rumah.. lepas tu, aku ingat lagi kalau ayah aku nak pegi melawat ayah tirinya (kire datuk cina aku la) kat sebuah kampung tu, musti sumbat 2 basikal ni ke dalam kereta, sebab kat kampung tu konfem aku ngan abang x tau nak buat apa sementara ayah sok sek sok sek kat dalam rumah.. so aktiviti aku ngan abang adalah bermain basikal di sebuah kampung cina.. pastu kene kejar ngan anjing cina huk huk huk pastu diselamatkan oleh seorang warga cina kampung tu hohohoho

erm xlama kemudian, aku darjah berape ek, x ingat laa, ayah pergi buang basikal aku ngan abang ke tempat pembuangan sampah.. sebab xnak kasi aku n abang asik main basikal je sampai x study sob sob sob nanges nanges, ayah aku giler ar strict dulu.. pastu aku pun xtau laa sape yang dapat pungut basikal2 tu kat situ, agaknye orang yang keje carik sampah kot, die bawak balik ke anak die ke, mane tau kan huhuhu

p/s --> uhuk baru lepas korek kesah2 lame ngn ma, ma kate ayah x sengaje buang laa.. ayah nak letak basikal kat bawah sebab penat bawak naik turun naik turun.. lepas tu tetibe basikal tu hilang walaupun dah kunci.. yekee ni ma? yekeee? kenape musti kunci kat2 ngan tempat buang sampah? yekeee nii? ma nak beking ayah eyy~~~

:: spectacles ::
form 3 kot.. time tu aku memang gembira giler bile aku disahkan rabun sebab dah lame aku teringin nak pakai spek sbb aku rase org pakai spek nampak smart ;P

tapi sekarang rase x bes la rabun dan pakai spek waawaaawaaa :'O


:: crush ::
masa sekolah rendah darjah 1 dulu kan sampai laa darjah 3, abang aku asyik ngejek diana love siva jek... siape siva pun aku x hengat.. sesuka hati abang aku jek ngejek aku ngan makhluk alif ya nun dal ya alif tu.. sampai nanges2 aku kene ngejek ngan abang, adeke patut die kate aku suka siva? abang siap conteng2 lagi diana love siva tu kat dinding dan buku2.. adeke patut?? adekee???

:: naik flight ::
siriyes ke korang nak tau? ok aku first time naik kapal terbang mase tahun lepas pegi langkawi bersama kuku, lulu dan ruru.. kesian tak aku baru naik kapal terbang umur 24 tahun? ;P hik hik

tapi yang pertama ini sangatlaa indah^^


:: boyfriend ::
truly kuku@khairi@khair@keri@putera buah cempedak (tetibe dapat nama hahaha) ever!

=)

*******************************************************************************
owhhh owwh saya nak ucapkan terima kaseh kat kak ogy sebab bagi saya award hehe

ini dia, taraa~~

akak pun chomel jugaak^^ ;P

16 comments:

mun-e said...

wah walaupun ko kate ayah ko strict tapi beliau masih beli walkman untuk ko huhu

walkman pertama ku adalah semase d matrik dan dibeli dengan duit seribu hengget yang dapat 1 sem tu.. hoho

marinahunny said...

huhuhu klakar las basikal dd kena campak lam tong sampah..hahaha siyes gelak..!!

dd dudu said...

{mun-e}
ye arrr aku ngan abang main basikal tahap xreti2 nak balik,sedangkan rule main kul 5-7 jek... pastu bile balik ayah aku dah cekak pinggang kat pintu hehehe

die strict kat mende yg leh ganggu aku stadi la hahahaha

ayah tgk aku pakai walkman tapi still ngadap buku, so tarak hal punyaa~ hahaha~

sedangkan ayah tak tauu benar2 kahh aku mengadap isi kandungan buku itu? benarkah? muahahahahha

muni, mahal gile walkman ko perghhh tahap seribu tuuu, walkman aku ayah selalu beli yg jename aiwa yg x mencecah seribu.. seratus lebih je bile mintak kurang, pu~

{marinahunny}
hehehehe nak wat camne, rela je la tgk basikal kene buang :D

pestisid said...

uuu kuku mesti x mandi ni banggeee gile.


ko lupe letak, fes taim gune username and paswed org kat jiwang.org hahaha....


--------off topic--------------
eh dudu, ko suke aril x? saye dulu x suke die, tp ade 1 hari tu tetibe tgk diary n die nak tulun hapis, n die gak ade tanye pasal cikgu siti hajar ok ke x, mcm mengambik berat sangat2, n sifat yg xde kat pelajar lain. terus tersuke aril walaupun die tu mcm watak itam berkulit putih je dlm af tu. mcm sedih la pulak die kluar. oh tiba2 je.

dd dudu said...

{pestisid}
eh cane ko tau kuku x mandi? lariiiiii lariiiii lisa, kene kejar ngn kuku lariii lariiii

::mengguna paswed dan username org lain::
aku gunakan username dan paswed seorang kawan aku yg bernama lisa, untuk login ke jiwang.org, untuk mendonlod lagu2 af dahulu kala.. dulu aku ngadu2 kat die aku xdapat register jiwang.org, pahal tah.. pastu lisa "hamikkk username n paswed aku ni %$#@!* hehehehe "

giler susah paswed minah ni, terbelit2 lidah aku n jari ku nak menaip, tp aku tetap ingat sampai skang ;p muahahah

=P

********************
weh lisaaaaa kitee sameeeeeeee
mase mule2 dulu tu kan, aku cam alaaa mamat poyo bajet hensem, musti cam nak jadi ala2 rain ni...
so x minat laa.. lepas tu kannnnnn tetibe hati saye terbuka untuk x menyampah kat die lepas tgk die nyanyi lagu ct destinasi cinta, pastu tgk perangai die kat diari yg suke tulun kawan2, suke jadik wakil untuk mengutarakan sesuatu, lepas tu senang dengan cikgu2 sane, pastu die cam x melayan marsha sgt, layan gedik2 layan gak, tp cam sy leh pasan laaa die sebenanye xberape selesa ngn marsha sebenanye... musti die setia ngan ju kan kan kan...

lepas tu cam suke la gak kan.. mak sy pun suke die gak sebab sore die lain dr yg lain, pastu perangai die pun ok sebenanye..

sekali semalam die keluar daa.. musti bosan af sbb xde org yg boleh memvolunteerkan diri untuk wakilkan ape hohohoho sgt terkezut die kuat, ingat kan ramai pengundi kof kof kof

pestisid said...

kof kof kof batuk bace komen ko panjang nyeeewwww!

tetibe chatting kat sini kihkih..



die nyani destinasi cinta ke? bukan tu orang lain ke??salah orang.die nyanyi lakaran kehidupan lor. eh kenape hafal lagu2 aril? hikhik.


tak panatik die pun cume rasanye die bagi colors kat diary, die takde pasni musti bosan mcm diary af4 dulu aghhh bosan giler. takde la plain je smue watak kan kan kan.

skang umah ni dh jarang tune astro ria tak tau pesal. bosan kot. tapi layan la gak diary kat blog klubbkidd bile dh bosan takley tido malam selain layan gosip abang toms euwwwwwwwwwwwww.

dd dudu said...

LAKARANNN KEHIDUPAAAAAAAN LAAAAAAAAAAAAAA :O

malunyee mak salah sebut tajuk lagu nokssss~~~

lisa, sy salah sebut tau.. uh uh dua2 lagu tuh ade 2 perkataan, membuatkan saya keliru ;p hik hik

ye laa lakaran cinta laa yg "wahai insan apa kau cari~ hidup penuh ilusi!"

hehehehe ;p

hehe ilek ar kuri, sy lagi ar, rancangan tv1, tv2, tv3, astro sumee dah saye x tau dah huhuhu dd dah berubah ;p klu dulu saya hantu tv, sekarang masa dah mempengaruhi sifatku huk huk huk

tp konset af sy tgk gak wpun kekadang busan dan tertido, diary sy sempat tgk bile dah smpi umah kul 930++, ujung2 jek leh tgk hehehe, sambil makan2

hik hik owhh kuri, kenapakah kite berchatting di sini ye?

pestisid said...

ye laa lakaran cinta laa yg "wahai insan apa kau cari~ hidup penuh ilusi!"

lakaran cinta??salah lagi kahkahkah.


eh ko pasan tak hafiz tu, saye tengok die mcm syed la. ngan tggi camtu pastu bulat2. apis comel sket la dr syed.dah la dua2 org saghawak.

dd dudu said...

{pestisid}
adeh biol dah saya, asik salah lagu jek grrrrr

lakaran kehidupan + destinasi cinta = lakaran cinta + destinasi kehidupan leh?

eh apiz comel cket dr syed hehehe syed x bace blog saye kan? ;P

hik

rosealley said...

@lisa ngan dudu@
haha, klaka la korang ni, da jadi ruang ym korang dah nih tau

dd dudu said...

{rosealley}
ros ko bace kee ek sume2 comment td? ;p

mun-e said...

hahaha gelakkan lisa.
aku pon mcm dah ok sket2 ngn aril. tapiiiii bab2 die volunteer nk tlg tu, ikhlas ke? tah2 blakon dpn camera jek

wah jahatnya aku =D

tp mmg sedih jugak die terkuar sbb die perform besh malam tu. huhu.

dd, ko salah bace ayat aku la... puk. aku ckp aku beli walkman dgn duit 1000hengget yg dapat 1 sem tu, bukan harga walkman tu 1000hengget.. gilo apo? huhu

dd dudu said...

{mun-e}
munii nape gelakkan lisa :D
lisa, nape muni gelakkan ko? ;p

oooooooooooooo pakai duit seribu yg mase matrix dpt setiap sem tu ehhh

ooooooooooooo, hahahha ayat kasik lengkap siket ek seperti ---> aku telah menggunakan sebahagian dari duit seribuku untuk membeli walkman impianku

;p

jgn mara noks~

pestisid said...

muni kenapa ko kate aril tak ikhlas???


wah, tetibe hangin ngan muni.

kenapa masa aril ade kat af aku tak minat die pon tapi bile die takde rasa minat pulak kat dia??

die ikhlas laa muni. cube tengok latest diary pasal cikgu fathy puji. rasenye smue org suke die. sampai siti hajar peluk ketat gila kahkahkah... kat diary tu saje je tunjuk buruk.


papehal terbaekkk wokkk!!

pestisid said...

dd nok,
ko je yg tak paham.

mak paham je ape yang NYAH MUNI bagitau tu. eh kenapa muni tiba2 jadi nyah.

dan kenapa komen box ni jadi mcm komen box blog i jew?

i'm cori....

dd dudu said...

{pestisid}
ha'ahh aril iklas laaa, xpe2 nanti muni nampak laa tu hahahah tetibe aku jadik penyokong aril lakk ;p

kan sampai tersengguk2 cikgu ct hajar nanges kan hok hok

terbaikk wokkkk

eh kuri, sy xkesah laaa, chatting je kat cni.. suke jek nanti org ingat sy dpt byk comment (padahal chatting muaahhaha)