Thursday, February 11, 2010

diari hari ini apabila graf berubah siket


biasanya kan, rutin aku pergi kerja semenjak 2 minggu ini sama je, lebih kurang je... bangun pukul 5:50 pagi sebab mak kejut.. lepas tu aku tertidur kat sofa ruang tamu 8 minit.. pukul 5:58 pagi bangun semula sebab mak kejut kali ke2.. aku memang perlukan 5 minit atau 8 minit masa tambahan setiap kali nak bangun tidur hehe.. tak suka bangun mengejut ;p

5 minit masa tidur tambahan kalau aku akan pakai tudung bawal (susah siket nak bela2 ni)... 8 minit masa tambahan boleh tidur lagi kalau pakai tudung ekin, sebab main sarung jekk...

lepas tu dalam pukul 6:30-6:35 pagi dah start enjin dan gerak memandu ke ukm ikut jalan gombak-sentul-mahameru-sungai besi-highway ke KL-JB-ukm... sampai ukm pukul 7:45-7:50 pagi.. kerja kerjaaa kerjaaaaa, lepas tu dah petang bila kena balik, haaa balik laaa.. hihi kadang2 tak terus balik, melencong gak siket2 ;p

tapi hari ni... graf mendatar itu dah tersenget sedikit.. berubah siket hari ni.. hohoho...

5:50 pagi: ma ketuk2 pintu... sekejap je aku dah bangun bukak pintu sambil terhuyung hayang ke sofa luar.. "ma, 8 minit lagi baru kejut ek, hari ni tudung ekin"...

5:58 pagi: ma kejut sekali lagi.. aku pun bangun, mandi, bersiap2, minum teh o panas, capai kunci kereta, salam ma.. berjalan laa aku ke kereta

6:35 pagi: putar kunci kereta untuk start enjin.. eh, tak berjaya... bunyi pelik? try lagi... aaaaa tak bolehhh???? try lagi... aaaa tak boleehh??? try lagi....


"aaaaa kenapa bunyi macam nak terkucil nii?? adik kelisa, start laa adik kelisa.. kite kan dah janji tak jual awak walaupun ada orang tiba2 tawarkan cash nak beli awak dari kite.. kite cume belum sempat nak call die balik jee untuk bertegas taknak jual awak, uwaaaaaa janganlaaa merajuk... hari ni kite call laah dia..." (air mata dah bergenang) note: kelisa ni adalah antara harta yang paling aku sayang yeee


try lagi... memang adik kelisa taknak bunyik dahh :(
pandang tingkat atas.. "ma.. kenapa dengan kereta nii :("

kelihatan ma panggil ayah yang baru bangun tidur nak ambil wudhu... ayah turun dengan kain pelikat dan t-shirt hihi comell sebab mamai2 lagi..
ayah try start enjin... tak boleh.. try lagi, paksa start.... terus kereta bunyik alarm nenoo nenoo nenooo... paksa lagi.. biseng bunyik alarm neno neno neno lagii... adoiii...

"ini keleta sudah tak ada bateri"
"aaaa!! ayah.. kite naik train je laa"
"yakaa, panggil ma baling kunci motor laa itu macam"

lepas tu naik laaa motor dengan ayah yang masih comel berkain pelikat dan masih mamai2 hihi.. ini first time kot aku nampak ayah naik moto berkain ;p aku pulak dah lama gilerr tak naik moto.. adehh kekok sungguh dengan kasut bertumit lagii... ayah hantar sampai stesen putra taman melati..

6:54 pagi : naik putra.. wahh tak ramai orang lagi.. dapat tempat dudukk.. besnyee.. main sms-sms dengan awa, rina, dan kuku yang masih di sabah..

7:20+- pagi : sampai KL sentral, beli tiket komuter ke UKM..

7:25 pagi : tengah tunggu train seremban yang dijadualkan tiba pada pukul 7:27 pagi.. senyum2 dengan sorang girl.. borak siket2..

7:27 pagi : komuter sampai.. wahhhh ramainyaaa yang turun.. sekali orang2 yang naik berapa ketul jek ;p ni untung ni kalau kerja jauh dari KL, bertentangan arah dengan KL hehe... yeyy dapat duduk lagi.. duduk dekat2 dengan girl tadi.. tiba2 aku ada kawan sekejap hihi :)

8:10 pagi : baru sampai stesen UKM.. huhu hari ni lambat :( tunggu salwa ambik kat depan stesen...

8:30 pagi : dah sampai ofis, salwa bawak pergi sarapan dengan kak shikin dan kak zai kat fakulti kejuruteraan.. mungkin dah guna tenaga yang banyak tadi, aku jadik lapar ;p makan nasik goreng siket lauk sotong goreng dannnn jeng jeng semangkuk mee rebus.. pheww~~~ macam makan tengahari pulak ;p

11:45 pagi : ya ampunnn, ngantuknyeeeeeeeee.. tapi nak siapkan jugak koding yang kene siapkan sebelum 22hb ni... huhu.. uh update blog siket untuk hilangkan ngantuk.. ala upload gambar2 katil yang memang dah sedia dalam koleksi aku daa, hihihi..

1:00 tghri : tak makan, sebab masih kenyang ;n ikut salwa pergi PKNS, dia nak beli stoking..

4:00 petang : dapat sms dari kuku yang baru sampai rumah.. flight dia dari sabah tadi pukul 12 tghari..

"awak balik cane"
"kite tumpang kereta rina kot sampai komut ukm"
"kite amik awak nak?"
naakk nakk~~ *jawab dalam hati je laa tapi, jawapan sebenar kat dialog bawah ni..
"awak tak jet lag ke?"
"jet lag? ;n"
"erm awak tak penat ke duduk dalam flight dari sabah tadi? kite cian kat awak je nanti musti penat nak balik semula, huhu kite kan baik"
";n"

6:30 petang: kuku sampai depan ptm. hai fiance ;)

7:50 malam : baru sampai rumah, jem tadi kat jalan istana.. huhuhu.. ma bungkuskan keropok lekor dengan ketupat dari kuantan hari tu ke kuku.. ayah lak suruh bagi limau, haha comelll

10:45 malam : sedang meng'update blog.hehe, kul 11 jap lagi kene tidur dah.


kesimpulannye, graf aku hari ni berubah sedikit sebab aku tak bawak kereta ku hari ni.. first time naik komuter ke UKM.. nasib baik aku dah biase dengan public2 transport ni ;p jumlah tiket pergi tadi, RM 5.60... hrmmm ok gak kan kalau naik train ke ukm... jimat minyak kereta dan tol..kan kan kan... akan dipertimbangkan ni (sambil garu2 dagu)...

ok gak kan naik komuter.. ok gak... (masih berfikir hehe)...

ok lah ok laahh... perlu tidur dahh..

Selamat malam dunia =)

dadada (^^.)/

14 comments:

noname said...

hoo~ knp dialog 'jet lag' xmsuk ya ;n

mun-e said...

wuaa ade org nk beli kelisa itu? ooo dd nak pakai keta baru eh ;p

dd dudu said...

{noname}
hihi tambah dahh dialog tu ;p siap italic agi hehe

{mune}
muniiii :'o aku xpernah terfikir nak beli keta baru, xpenah xpenah, xde xde :'o (hik hik tetibe emo dan nanges ;p)

welll kelisa ku kann ramai peminat hew hew hew ;p salahkan perodua yang dah xmo kuarkan kelisa, uh uh

i love my car to death, cewah

lina said...

dd, keri anta ko nek ape? moto atau kete baru? ;p

dd dudu said...

{lina}
pernah kee nampak aku naik moto keri? hihi keri pun xdenyee nak jemput naik moto die ;p hahaha

pakai keta kakak

suamihanyisterizuki said...

dd,
sama ar kalau tudung ekin, mesti bangun lambat bbrapa...walhal xde beza sgt pon...;)

dd dudu said...

{hany}
hehehe lagi fikir pakai tudung ekin, lagi lambat pergerakan kite bersiap2 kan,lenggang kangkung lagi, lepas tuu last2 masa siapnyee sama jugakk dengan tudung bawal ;p haha

Sayid Hameed said...

uh!!aku ingt ko blk ngn rina..yo yoo oo je aku bg bgtau nor ko blk ngn rina ble dia tnya aku knp aku xhntr ko kt komuter..hehe..nor kata pttnye bwk ko skali ptg tu nti jumpa nor blk ngn dia..~~pangggg..

Sayid Hameed said...

uh!!aku ingt ko blk ngn rina..yo yoo oo je aku bg bgtau nor ko blk ngn rina ble dia tnya aku knp aku xhntr ko kt komuter..hehe..nor kata pttnye bwk ko skali ptg tu nti jumpa nor blk ngn dia..~~pangggg..

dd dudu said...

{awa}
panggg~ haha late notice laaa tibe2 aku balik ngn kuku ;p

pestisid said...

pandai lina tanye soalan yg sama dlm pemikiran saya. hewwwww..!~

kuku, xde adiah dari sabah utk kite ke? eh eh tersilap tunang la..sori dudu.. ;))

dd dudu said...

{pestisid}
hehe so xyah jawab soalan yg sama la kan ;P

ohh lisa ;n taak, tak mara ;n

Kyuubi_85 said...

wah, hidup berjadual... masa bangun pagi pun kena ikut jenis tudung... huhuhu

dd dudu said...

{kyuubi_85}
begitulahh perempuan~ sob sob

eh ke aku jek ek? ;n