Tuesday, February 23, 2010

perkahwinan norfairuz aina dan afandi


note : sengaje buat tajuk begini sebab semalam keywords org jumpe blog aku adalah "perkahwinan norfairuz aina dan afandi", "perkahwinan pemenang gerbang cinta utusan", "gambar perkahwinan pemenang gerbang cinta" bla blaaaa blaaa...
ooh kepada pembuat keywords tersebut~ hampa tak, tak jumpa apa2 di blog ku semalam? ;p ihikkk


8:00 malam : ketibaan tetamu

tetapi aku dan mak sampai pukul 8:10 malam.. sebab solat Maghrib dulu, mekap2 siket siap2 siket hehe jadiklaa lambat siket... bila sampai dan masuk Kampung Pengantin tu, mak aihhh dah ramai dahh... dapatlaaa kau duduk nunnn meja kat belakang... aku dan mak conquer 1 meja 8 org jadik 2 orang hehe.. dah kate xde gang ;p oh yaa, aku pergi dengan mak, tak pergi dengan kuku di atas sebab2 yang tak dapat dielakkan hehe... pangg diri sendiri~ yang last minute tengok kad kawen baru tau majlis start pukul 8 malam ;p mati2 aku ingat pukul 12 tengahari cam kenduri2 yang selalu pergi tu ;P uhuk uhuk.. alaaa takpelaa, lagipun mak memang kenal Aina.. kata se'roommate hehe



sementara tunggu majlis start, buat semua kerusi dan meja macam sendiri2 punya. main tukar2 tempat duduk untuk tangkap gambar sendiri haha, gedik dan kesiannye main sorang2 (T_T)


penaja-penaja


mak saya




tengah2 snap sana snap sini, tiba2 ada one girl ni tegur

"awak matrikulasi melaka kan?"
"ha'ah"
"haa patutlaa cam kenal.. awak roommate aina kan?"
"ha'ah ha'ah hihihi awak matrik melaka gak ke?"
"ha'ah satu praktikum dengan Aina.. alaa saya selalu borak2 dengan aina tepi tangga blok tu, awak tak perasan ek?"
"eheeeee ;P datang dengan siapa?"
"dengan adik.. tu haaa"


hah lepas tu sampai ke habes majlis laa aku gang dengan dorang 2 beradik ni... walaupun tak kenal tapi cepat je mesra ;D meja 8 0rg tadi kini milik 4 orang, boleh habes ke lauk2 ni kitorang makan? ;n


nama kawan baru saya, zaf
pssst, sebenarnye aku mekap, tapi tak nampak cam mekap ek? uhuk dd, cuba lagi!


8:20 malam : Ketibaan Tetamu Kehormat.. alaaa Yusof Haslam jek ;n

8:25 malam : nampak Aina muncul kat stage belakang


Ainaaa ainaaa~~~~~~

waah ni untung ni duduk belakang :D

tuan puteri turun tangga


menuju ke tuan putera ^^


kasi close up siket.. cun ah baju aina~ rugi kamera aku tak lawa.. dah laa minah ni memang lawa


8:30 malam : ketibaan pengantin lelaki


huhu lepas tu, apa2 yang jadi kat depan tu, haram aku tak nampak apa2 dah.. sob sob... dorang duduk atas pelamin pun aku tak nampak, sob sob lagi...

8:40 malam : Bacaan doa

8:50 malam : Persembahan Tarian dari Rin Dancers.... tak nampak tak nampak~~ lalalala~~~

09:00 : upacara merenjis.. tak nampak tak nampak~~ lalalala~~

09:15 malam :makan time :D sambil2 tu tengok tayangan slide, gambar2 masa Aina dan fandi diijabkabulkan kat Batu Pahat ;)

lepas tu Rin Dancers menari lagi~ tak nampak tak nampak~ lalala~

ucapan dari adik pengantin lelaki...

09:40 malam : Upacara memotong wajik.. tak nampak tak nampak (-_-") padan muka datang lambat lagik ~(''_)~

09:50 malam : ucapan dari pengantin

10:00 malam (lebih kurang laaa) : majlis bersuraiii...

ramai bertolak balik.. tapi sebab dah janji dengan Aina aku akan tunggu untuk ambil gambar, aku pun tunggu laaa.. walaupun dok tengok penaja2 nak ambil gambar dengan pengantin, wartawan2 nak temuramah pengantin, aku tetapp setia menunggu jugakkk~~~ demi kawan oohhh demi kawann~~~


at last! phewww~ (zaf, fandi, aina dan si muka gemuk)

kamera tak cantek (T_T)



kepada sahabatku Aina, Selamat menempuh chapter hidup yang baru =) hepi 4 u dear, and congrats on your beautiful wedding :) grand sangat~ .. Afandi jaga Aina leklok k..daaa~


note 1 : aku suka dewan yang berbumbung tetapi tak ada dinding kiri kanan, macam Kampung Pengantin.. takdelaa terperap, and angin boleh masuk, suka sangat dewan yang berbumbung tapi takde dinding kiri kanan, eh pangg~ kenapa aku ulang balik ayat ni, puksi puksi

note 2 : Kampung Pengantin lawa di waktu malam dan bahagian dalam jek.. kalu tengok dari luar, macam kilang laa hehehe lariikkk~~ kene kejar dengan penaja~ larikk~

note 3 : aku rasa, perkahwinan aina menggunakan konsep ala2 jawa laaa, kalau tengok rekabentuk backdrop dan pelamin (sori tak ada gambar penuh pelamin hehe)

eh haaa ada, sumber dari utusan

dadada (^^_)/

10 comments:

ciare (^_^)v said...

ish kalo camera aku, tah ape je yg aku nmpak ;p

eh dd, nape ko tak masuk contest tu ek?ruginyaaaaa.pasti bleh menang :D

pestisid said...

waaaaaaaaaahh mak takde sponsor la uols nak wat kampung pengantin..hikhik..

dd dudu said...

{ciare}
ishhh ;P

pangg~ confirm tak menang~ sebab tak silap aku contest tu step mulanyaaa kene hantar ayat2 jiwang ke apentah

{pestisid}
hikhik ko wat kat kampung tanah merah je laa ;p

ada sesiapa nak sponsor iols?

YucIkA said...

ish..ramainya org kawin skrg..
blogger da kawen blom??

hehehehe...
salam kenal..nice blog..suka baca ur entry :)

mun-e said...

dd, muka ko nmpk kecik memakai tudung itu hehe.

eh kg pengantin tu dkt2 dgn rumah ko je kan?

pestisid said...

i tgh tggu sponsor gak ni..ntah la dpt ke tak. wah feeling artis pulak

dd dudu said...

{yucika}
ehee mestilaa belum ;P kalau tak mesti header i "Our Secret Garden", bukan "My Secret Garden" ;p

yeke, terima kasih ya =)

dd dudu said...

{mune}
muni aku pun rasa begitu jugaa, wahh perasan~ ;P

ehee tp pemakaian tudung sangat mempengaruhi muke lorr~ ahuk ahuk

ha'ah dekat jekk, lg dekat dari jj wnagsa maju

dd dudu said...

{pestisid}
saya sponsor kasih sayang dan galakan ok? hew2

noname said...

your secret garden;
apa yg pnting reality, gy pakai tudung sementara jew ;D larii~

pestisid;
i sponsor tanglung hitam mau ka? ;D