Wednesday, February 3, 2010

sok sek sok sek sebelum tidur


Assalammualaikum semua =)


lately ni selalu fikir nak coret apa laa kat blog.. ade je nak coret2 sesuatu tapi last2 malas jadinyaa ;p camne tu hoho... so malam ni, kite borak2 kosong je la eh.. huhu eh tapi nak borak2 kosong pun kena ada isi gak kan?... hew hew

apa je eh aku buat hari ni? huhu kat tempat kerja, busy men'study *buat-buat busy je Cold Fusion dengan Power Builder.. huhu

ermm tadi balik kerja jumpa kuku kejap (oh abaikan laa nama tunang-tunang yang aku bagi hari tu, sebab alih2 nama kuku jugak yg aku nak pakai heee), sebab nak belanja dia makan.. belanja kuku makan sebab semalam dia pergi tukarkan keempat2 tayar dengan sport rim keretaku.. yelaa semalam kann dia cuti, aku kerja hehe... asalnya minta kuku tukarkan 2 tayar depan jek sebab dah ala2 nak pecah (ganas jugak aku bawak kereta), tapi bila kuku bawak balik kereta semula ke UKM petang semalam, fuhhhh semua tayar dengan sport rim bertukarr!! dah macam lain pulak kereta aku, cam sporty pulak kui kui.. lain wajah dah kereta aku hik.. lepas tu bila drive rasa best jekk, tak laaa lemau cam sebelum ni ;P jangan majuk tayar dan sport rim lama ku ye haha;p

tapi kannn, rasanya macam baru lagi kuku tukarkan 4 tayar tu tahun lepas... masa tu tak silap aku, kuku kat johor lagi, tapi time tu dia balik kl.. tapi memang tahun lepas laa... kira baru la kan? kenapa cepat sangat tayar tu perlu ditukar uuuuu.. bunga dia memang cantek lagi.. tapi dah ada tanda2 nak pecah uuuuuuuu, ganas sangat kee aku ni ek :(
keee ayah niiii haaa, bila ayah curik2 bawak kereta ayah langgar semua lubang ekkkk ;p siu siu


eh korang, berapa usia tayar yang tayar boleh tahan sebenarnye eh? untuk kes2 istimewa seperti pemandu ganas macam aku tak di ambil kira bole? hehe yang sebenarnya berapa ye usia tayar maksimum yang selamat? 2 tahun? 4 tahun? 6 bulan?


tadi makan pizza hut... sebelum tu..

"awak nak makan mana ni?" suara dd
"erm makan kat kenny rogers nak?" suara kuku
"alaaaaa kenny rogers ke? kite tak layan sangat laaa, sebab dia ada ayam jeekk"
"awak tak suka ek? sebab tu kite nak makan kat sana"


panggg~~~

kuku memang camtuuuu, suke negatifkan menda yang aku suka, pastu suka positifkan mende yang aku tak sukaaaa tauuuu uwaaaaaaaaaaa.. suka buli akuuu.. suka sakat akuu uwaaaaaaaaaa

adeke patut tadi masa nak balik, kat parking alamanda, tengah nak pergi kat kereta la kan, tapi aku rasa macam apasal macam jalan jauh sangat ni? jauh giler jalan buat pusingan, kereta nye mana? yang aku ni dok laaa ikut buntut keri tu ke mana dia pergi... tiba2 dia gelak... hampeh, rupa2nyaaaa kereta tu sekangkang kera jek dari pintu lif tadi, dia sengaja nak uji aku ingat ke tak kereta parking kat mana... uwaaaaaaaa!!

hehe tapiii selalu kalau dia buli/sakat aku, kalau rasa nak marah jekk mesti tak jadikkk sebab tiba2 dia buat aku gelak.. uhuk2

how dare u kuku ;p


adehh senak perut aku ni, banyak makan tadi... dah order pizza, aku ni gi order lagi si spageti udang tu (tak ingat nama omputih tapi ada spageti ada udang ada cili kering).. makan laa ye wakk banyak2, kite belanja^^
errr tapi kan wakkk, perasan tak bukan kite yang bayar tadi? haha lariiikkkkkkkk ;p
haha, selalu cam gitu, nak belanja tapi last2 lupa bayar atau lupa bayar balik ;p

hew2 esok kite transfer online je la ek ;)) smiley gedik yang lisa tau

tadi masa makan, aku keluarkan satu surat UKM dari henbeg ku, dan kasi kat kuku dengan debarnyee huhu.... isi surat tu mengatakan aku perlu pergi bengkel kat seremban jumaat sampai ahad ni... uwaaaa tak syioknyeee takde gang uuuuuuuu
punah harapanku nak lunch dengan kawan2 oas uhuk2
!!

eh macam panjang pulak entry ni.. kuh kuh...

tapi nak cerita2 lagi lor...

oh yaaa, tadi kann aku baca laaa blog auntie nani .. hee suka sangat mak hanis ni, sangat konfiden dan positif pada diri sendiri...sukeeeeeeeeeeee :D auntie nani, i adore uu~~~

paling ispired sekali dengan ayat ini:

"Dikalangan adik-beradik saya yang paling nampak cantik di usia begini, saya yang paling pandai masak dan mencari wang, saya yang paling pandai berniaga. Saya yang paling bahagia dalam berumahtangga."


huhu suka sangat dengan wanita yang sangat positif pada diri sendiri :)

saya pun nak jadik jugaaa \(^o^)/

ini pula ayat saya..

"dikalangan adikberadik saya, saya yang paling nampak cantik" ^^


ok lahh, perlu masuk tidur sudahh.. selamat malam dunia =)

apa khabar ye Pandora di sebelah sana? ^^ Selamat malam pandora ^^

8 comments:

lina said...

dd.. memang la antara adik beradik kamu yg paling cantik ;p

Diarihatiku1976 said...

setuju...setuju... saya angkat tgn ni.. ahaskss

pestisid said...

memang poon, untuk abang ko pulak..
di kalangan adik beradik, saya la yang paling kacak..siu siuuuu

;))
\m/

uols pegi seremban, mane la tau leh jmpe kak jemah vp ke kann..positif2..kof kof batukk

dd dudu said...

{lina}
kannn ;p kan betol memang aku yang paling cantek ;p hak hak hak

{diarihatiku1976}
cik diari setuju apa ni yeeekk ^,^

{pestisid}
siu siu siu~~

;))
\m/

kof kof sekali betul2 tersempak ;p sukenyeee uolssss hak hak

kof kof, ko jadik ke mc hari ni?

surney hasniey said...

aku pun yang paling cantik gak la kalo camtu...


hehe..nak jugak...(^,^)

pestisid said...

of kos jadik mc noks..time org lain berucap, i batuk puas2..

;))

mun-e said...

cptnya tayar ko botak. keta ku masuk 3 tahun bulan 4 ni tp xbotak lg. sebab ari2 lalu jalan dlm KL je kottt hee

ya sy setuju. dd mmg seorang pemandu yg ganas ;p

dd dudu said...

{surney}
ha'ah ko yg paling cantek^^

{pestisid}
hehe baguslaaa


{mune}
oit bace balik entry aku, ada ayat "bunga masih cantek lagi"
haaa x bace betol2 laa tu, pangg karangg~~

tayar aku x botak laa.. bunga sangat cantek.. tapi ada garisan siket, macam selalu langgar lubang.. garisan yg x bahaya pun. org servis tu sarankan tukar tayar laa klu nak jalan jauh ke ape... xde hal pun sebenarnye, ayah aku suh xpayah tukar dulu, tp paham2 laa mak aku riso lebih, die riso aku ulang alik ukm-gombak mendatangkan bahaya hohohoho tu yg mintak tulun kuku tu, hew hew hew