Monday, February 22, 2010

kenapa saya boleh online?


saya dah suruh abang saya terminate kan Streamyx.. erm takde sebab negatif-negatif sebenarnyee.. Streamyx ok selama ni.. cume rasa malas nak contact Streamyx beritahu modem biru dah tak hidup dan rasa nak beralih angin pulak, hew hew..

petang sabtu saya pergi register P1 WIMAX.. sudah potong? muahahaha.. abang yang suggest mende alah ni, sebab dia kata saya ni bukannye jenis donlod movie atau apa sangat, so pakai yang murah sudaaa.. betul gak tu, kerja aku ni waktu surfing cuma bace emel, blogging, and lately ni terrajin berfacebook pulak, gugeling dan baca gosip artis sahaja, hew hew....


register P1 WIMAX tu kat carefour wangsa maju..


1) ambik Plan Home yang LITE punya..

2) caj bulanan adalah RM 49...

3) Tahap penggunaan mencapai 5GB.. tapi sebab aku guna malam je, so dah jadi ala2 unlimited gitu.. takdenye nak habes, hehe..

4) registration fee adalah seratus ringgit..

5) free modem sebab amik 2 tahun kontrak

6) ada diskaun, jadik bulan pertama ni aku tak payah bayar bil... bulan kedua pula aku cuma perlu bayar bil RM11 .. fuh jimat! .. bulan ke3 dan seterusnya baru start bayar RM 49..

7) dia akan hantar bil dekat emel kita.. bayar bil pulak tru website die atau cimbclicks pun bole

8) satu jam selepas register tu, aku dapat sms P1 WIMAX dah activate.. so aku dah boleh start menggunakan internet, yuhuhuhuhu..

9) nak pakai LAN boleh, nak pakai wifi pun boleh.. yeay! tak perlukan line telefon.. boleh multiple user.. no more messy wires~

10) kalau nak signal yang strong, kena hala kan modem P1 tu ke tingkap.. em betol.. percubaan pertama aku letak dalam bilik... hala ke tingkap, tapi jauh laaa sebab tingkap aku tinggi okayy.... signal dapat kuning jek, tak strong, good jek.. uhuuu.. percubaan kedua, letak kat ruang tamu, betol2 sebelah tingkap.. terus naik hijau, excellent :D

menghala ke tingkap ;p


seronoknyaa sudah ada internet connection yang portable hihi portable laa sangat, gedabak laa jugak modem nya hihi.. tapi tak mau ambil yang wiggy yang ala2 USB drive tu, RM 69 harga dia, tapi takmolaa, saje taknak ngehee


kesimpulan setelah 2 hari setengah guna ::::::::> kelajuannye slow lah berbanding streamyx ku yang dulu (T_T) laa kata murah, takkan aku nak expect lebih kot ;p eheee.. takpelah, asalkan boleh surfing, update blog, bace blog korang, gugel2, bace gosip,layannn~~~ ;) tapi aku boleh agak kalau hujan karang mesti ada problem kot, kot, kot laa~~~ uh kang kalau aku busan atau hilang sabar dengan ke'slow'annya, tengoklah aku upgrade ke yang RM99 nye pulakk.. kuh kuh kuh takde duittt


dadada (^^.)/



12 comments:

Atiqah Adnan said...

hihi.. p1max pun pakai steamyx juga dear.. :)

dd dudu said...

{atiqah adnan}
ooooh~~ haha gelakkan diri sendiriiiii :'D

ok ok perbezaanye nye skang, dulu gune modem biru, skang gune modem p1, ermm bole x sebut gitu, uhuk

pestisid said...

dd,

jgn ambik wiggy, yg tu x stable hokey. org p1 sndiri bgtau i..

dd dudu said...

{pestisid}
em tulaaa, org p1 hari tu pun x galakkan amik wiggy, kui kui kelakar jek... dia kata sebab leceh n kena install macam2 kalau wiggy tu

~ ReD ~ said...

dah ramai orang kata P1 Wimax x elok!;) ni mesti tak dengar 'apa kata survey' ni...:)

dd dudu said...

{red}
hehe kite gugel2 jekk bace survey, forum sume, ade yg kate elok ade yg kate x elok, tgk kawasan kot hehe

xpe2 kite lihat dulu :D kang klu x ok, tukar celcom broadband pulak, wahh banyak duit nak tukar? ahakk.. tp celcom macam x ok kat kawasan umahku, haishh

Diarihatiku1976 said...

hihi.. tapi akak still percaya dengan streamyx gak...

dd dudu said...

{diarihatiku1976}
ya betoll (^^.)/ sy pun sebenarnye sangat setia dengan streamyx b4 ni.. tp sometimes kite kene korbankan yang kite sayang bile ade isu2 belakang tabir ;p hahaha

faizah said...

isu belakang tabir?

dd dudu said...

{faizah}
haha puk, isu bila rasa nak tukar angin

mun-e said...

tu laaa sapa suruh potong? kan dah tak bagus

-- ulang iklan streamyx -- :p

dd dudu said...

{mune}
heyy be positive, be positive :D