Thursday, February 25, 2010

nak update blog, tapi entry2 tersebut macam perlukan masa panjang


06:38 pm, di ptm ukm..


huhu nak update blog tetapi entry2 tersebut macam perlukan masa panjang motip ulang balik ayat tajuk? untuk berfikir dan menaip.. adoi~ so nanti2 la ek aku update blog.. saje je buat entry kosong ni sebab taknak asyik gambar kad tunang/kahwen tu jek duduk paling atas dalam blog ni, nanti orang ingat ni blog kahwin lakk, helloooo jauh dan negatif dan tak logiknyee berfikir, booo~

lately ni, macam busy siket lah.. uhuk.. kena cari masa betol2 untuk buat entry yang best2 hehe.. ermm aku perasan kan team mate aku selalu balik lewat2.. hehe team mate i kebanyakan ibu2 pulak tu.. comel jek.. dalam pukul 6 petang lebih macam tu, kakak2 pergi ambil anak kat sekolah, lepas tu bawak balik ofis, tak terus balik.. lepas tu anak tu main2 laa dalam ptm ni.. so dalam waktu Maghrib ke atas mesti ptm dihiburkan dengan suara budak kecil.. hehe,,, team mate i jugak ada 2 ibu mengandung tak termasuk jumlah ibu2 mengandung dalam ptm ni ok?sangat ramai hehe.. comel sungguh.. sorang kakak tu, kak H (bukan nama sebenar) dah sarat sangat dahh.. tunggu masa je hoho.... dah laa kak H selalu balik paling lewat, pukul 10 malam.. macam semalam pagi kak H kata "dah sakit perut", hrmm mungkin nak bersalin dah kot aku fikir, tapi malam nyee balik lagi lewat jugak dari aku ;P kool laaa kak H :'D

ada lagi sorang kak S(bukan nama sebenar).. tapi bukan team mate laa... sarat sangat jugak, kaki dah membengkak dah..

"akak tak nak amik cuti ke?"
"tak payah.. kang dah beranak baru laa amik cuti"
"kof kof.. erm akak pergi balik keje naik apa?"
"akak drive kereta sendiri"
"waahh... habes kalau akak rasa nak bersalin dalam kereta macam mana?"
"alaaa sempattttt nyeee sampai rumah call suami"
"aaaa!!"



ade sekali tu borak2 dengan kak Z(bukan nama sebenar gak haha), tapi kak Z x mengandung laaa..

"akaak, saya tengok akak2 kat sini rilek jek mengandung.. pernah tak ade orang yang terberanak kat ptm ni?"
"hahaaha kelaka laa ko ni.. mana ada.. setakat kes air ketuban pecah masa dalam ptm tu adala"
"aaaa!!"



hoho memang rasa surprise tetapi rasa comel sungguh dikelilingi kakak2 yang mengandung.. sampai satu tahap aku cakap kat awa, masa tu kat cafe..

"awaa, suke pulak aku tengok kakak2 ni borak2 sesama sendiri sambil usap2 perut yang kedepan, nanti beberapa tahun kemudian lagi mesti kite pulak borak berdua sambil usap2 perut kedepan kan?"

*lepas tu awa bantai gelak*

hik


dadada (^^_)/



teringin nak baju color lilac~



note: last2 panjang jugak entry aku ni haha macam perlu edit balik tajuk dan pendahuluan jek ;p


update : eh alamak sebenarnye kan, masa perenggan kedua, ayat kedua yang "ermm aku perasan kan team mate aku selalu balik lewat2".... aku sebenarnye nak cakap lain tiba2 tercerita pasal ibu2 mengandung pulak... aku sebenarnye nak sambung macam ni ----> "ermm aku perasan kan team mate aku selalu balik lewat2, so aku pun lebih kurang kene selalu balik lewat laaa, sebab banyak sistem yang perlu disiapkan.. jadi, aku terfikir, perlu ke eh aku pindah bangi dekat2 ukm ni? untuk tidak merisaukan mak aku yang selalu dok risaukan aku balik lewat2 dari Bangi ke gombak? perlu ke ek? huhuhuhu berfikir je, tapi rasanya jawapan aku "tidak perlu" kot.. hrmm~ entah..

3 comments:

ciare (^_^)v said...

tak perlu kot.bertahan smpai ujung tahun ni je pastu nti bleh pindah masuk umah dgn mr kuku ~~~ ;p

pestisid said...

pindah la SK..puksi puksi..

Sayid Hameed said...

masanye akn tiba dud..usap2 indaaa