Monday, March 1, 2010

pertunangan, perkahwinan dan majlis masuk rumah baru rakan


Salam Maulidur Rasul buat semuaaa =)

huhu lambat wish


3 tajuk kat atas tu menunjukkan apa yang aku buat wikend semalam... sabtu dan ahad.. disebabkan aku taip entry ni dah dekat2 masuk waktu kerja, so aku gabung jeekk cerita2 itu dan taip laju2 ok? hehe


hari Sabtu 27 Februari, pukul 10 pagi..

nak pergi majlis tunang kawan sekolah, nama die Raja Nadia Sabrina.. disebabkan tidak dibenarkan membawa partner (seat yang limited, dan raja sediakan 1 table untuk gang shackey buddies), jadii saya pun pergi dengan shee.. shee pun x bawak hubby hehe... tunggu shee sampai rumah, lepas tu kitorang pun bertolak kee jalan tun razak...

raja buat majlis pertunangan di R A Fine Arts Gallery... yee, tunang di galeri seni uolsssss... curlasttt kann??? hew hew.. galeri seni ni milik ayahnye.. cantek tempat tu, sebab rumah banglo yang diubahsuai menjadi galeri seni :)


"The theme for the engagement would be artsy fartsy since it is done at the gallery. ;) However, as for dress codes for my friends and family, I would appreciate it so much if you can either wear sweet lilac, baby blue OR peach pastels!"

oh~ disebabkan aku tak ada baju color sweet lilac, baby blue atau peach pastels, last2 aku pakai baju color purple ajekk ;p hew hew hew~

gang shackey buddies di zaman sekolah!
dari kiri atas, me dd dudu, shai, raja pengantin-tunang, sara, zarith, shee-ada-perut, shima my- pet-sister dan shamim-so-sweet-pakai-tudung ;)





dekat majlis tu nampak beberapa orang artis.. walaupun aku ada rasa jakun siket tapi aku tetap berlagak kool.. smile ajekkk~ hehe lepas tuu, kalau lah aku tak kool kan, nak je aku bergambar dengan setiap lukisan yang ada dalam galeri tu.. wahhh rasa artistik gituu~~

tapi gila lah segan nak buat macam tu, ego ego, siu siu siu~~


ok mase dalam majlis tu, kuku sms tanya "nak pergi kawen sara tak?"
then aku jawab "nakk"

hehe...
so lepas bergamba2 semua dengan geng2 sekolah ni, aku pun keluar laa awal, berjumpa dengan kuku, lepas tu brooommmmmm menuju ke arah kelang.. sampai umah sara pukul 4 petang okayy ;P sungguh lewat hehe.. sara dan arul ni couple dari zaman upm lagi tauu .. heppy sangat untuk kamu ber2^^

arul, sweet sara, dan entiti-yang-tak-boleh-terima-kenyataan-dia-sudah-sangat-gemuk-gemuk-gemuk paling ketara di muka (T_T)

wedding theme : pink^^


note : suka sangat tengok muka pengantin atau tuan rumah yang happy bila nampak kita datang.. aku faham perasaan itu, sebab itu aku seboleh2nyee nak pergi semua jemputan yang kawan2 jemput =) eheeeeee


tapi, masa aku tiba2 muncul dihadapan pengantin2 ni, sadis akuuuu arull cam xdapat mengenalpasti aku uwaaaaa... aku lambai sara, sara xnampak,sara nampak keri jek.. so aku lambai arul.. pastu nampak arul siku2 sara ala2 macam "kawan sayang ke?".. oit, aku dah membesar dengan jayanya sangat keee? kembang sangat keee? sampaii tak kenal coursemate sendiri dah uwaaaaaa.. hari tu kat majlis Aina pun sama, dia ambil masa yang lama untuk kenalpasti muka kawan dia ni hukhuk.. naseb baik sara ambil masa beberapa saat jek untuk kenalpasti aku, uhuk uhuk... *tetap nak nanges sambil berlari~~




ahad, 28 februari..


my friend, ja ada buat majlis masuk rumah baru dekat precinct 9 putrajaya.. ada baca2 Yassin siket.. tapi aku sampai lambat, so sempat baca2 doa ajelahh, hoho.. pergi bersama kuku dan lina... aku suruh lina bawak kereta baru dia, muahahaha dapat gak merasa kecomelan lina memandu ;P

comelnyee lina drive getz~ sungguh comel ;p walaupun terlebih masuk lane setiap kali nak corner, takpe takpe tetap comel ;p heeheee jangan mara kawanku lina~ ;P *larik larik anak


si-muke-besar dd, ja tuan-rumah, dan lina

untuk mu muniiii... nah dadam mu dengan cousinnyeee
hehe


sebenarnya, niat di hati nak ambil gambar sudut2 rumah ja, tapi macam tak sopan jek ;p so diam-diam je laa dalam hati~ hihi
niat di hati jugak nak tangkap gambar lauk2 nasik yang ada di rumah ja, tapi sungguh segan dengan family ja dan family mertua ja~ so diam diam je laa~ siu siu siu~~

okie tu jek, dadada (^^)/




13 comments:

ciare (^_^)v said...

uhuk uhuk nak pegi majlis jaaa...xpe xpe nti nak serang umah ja selalu.hehe ;p

dd dudu said...

{ciare}
heheee ajak akuu gak ek ;p

rosealley said...

lina terlebih amik lane, haha, aku pun mengalami pengalaman tu:D

dd dudu said...

{rosealley}
hehe jangan mara lina~~ hew2 ~ erm dulu aku pun pernah macam tu jugak^^ hehe

lina said...

aku siap cite kt din agi. seb baik din masih bagi aku bawa kete ke mana saje aku nak :) ngape ngan korg aku termakan jalan org. neves kot ;p huhu

dd dudu said...

{lina}
kan aku dah suruh buat2 macam aku dengan kuku takdek ;p

hihihi aku pun dulu camtu gak, bile xde org len, aku hebat, bile ade org len, musti adee jekkk kesilapan yang terbuat hihihi
its okayy lorr^^

faizah said...

hehe rumah ja sanagt cantek...

waaaa majlis tunang kawan dd sangat kelasssss.

lina ko comel bawak kereta;p

dd dudu said...

{faizah}
curlassttt~ hehe

cantekkkk, dahlaaa decoration umah tu memang sangat laa 'ja' ;n

hew hew sgtla comel

pestisid said...

motif lina tak bawak i naik getz dia lagik? nak jugak merasa jadi penumpang kete terlebih lane..

larik2 larik......

tahniah lina, dh sampai putrajaya!!

dd dudu said...

{pestisid}
lebih baik ko larik, kene kejar ngan kerang nanti hehe

lina tu, cyberjaya pun die penah sampai, balik sorang2, hishhh nak kene betul diee ni ;P

mun-e said...

takutnya tgk entiti tersebut =p

alaa mane gambar dadam. rindu kat dadam

dd dudu said...

{mune}
takut kee ;p haha

ok nanti aku upload, lewat siket

lina said...

a'ah.. kete saya dah lepas ke cyberjaya beberapa kali tau liesa ;p