Tuesday, March 23, 2010

Siapakan dan Apakah?


saya kena tag dengan hani kawan nye kuku, kawan saya jugak :D


[1] Siapakah diri anda di rumah?

saya seorang anak yang selalu kena paksa makan dengan ayah. dan saya adalah harta kepada mak saya. itu yang mak selalu kata, setiap kali saya bising ma ni jangan lah risau sangat kalau kite balik lewat2 malam ;p


[2] Siapakah diri anda disamping rakan?

di kalangan rakan saya, saya yang paling kaya, saya yang paling pandai, saya yang paling cantek, saya yang paling baik hati, saya yang paling slim, dan saya yang paling pandai masak. ok, cukup tak untuk memotivasikan diri sendiri? har har har


[3] 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai

1) saya nak dapatkan M.
2) saya nak dapatkan M.
3) saya nak dapatkan M.
4) saya nak dapatkan M.
5) semua jawapan di atas. siapa tanya aku 'M' tu apa, siap ko ;P



[4] Siapakah nama pasangan anda?

namanya Mohd Khairi aka kuku aka Hanamachi Sakuragi.

dia adalah bekas teman lelaki saya, sebab sekarang dia adalah tunang saya. kikiki

dd ;n jangan loyar buruk boleh x ;n


[5] Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda

1) suka menterbalikkan kata-kata saya.

dudu : awaaak, awak balik terus ke lepas ni?

kuku : tak lah, kite balik bengkang bengkok.

pang~~

eh jap, tag ni suruh letak perkara yang paling anda suka ke? point ni macam tak sesuai jek ;p haha, baiklah baiklah, next~

2) spesis pelik tapi benar :'D waaah larikkk~~

3) pelat perkataan 'janji' kot kuku ni. tak pernah sebut perkataan 'janji'' sepanjang 6 tahun dengan saya.tak kesah laa janji apa2 pun. konsep kuku "kalau dah ada nawaitu buat sesuatu perkara tu, buat aje lah. tak perlu berjanji bagai". ok Alhamdulillah, dalam segala hal dah terbukti dia adalah lelaki yang "membuat dari berkata-kata kosong". yeh!!

4) pelat perkataan 'busy' jugak kot. tak pernah sebut 'busy' terhadap saya. hehe. tapi kalau dah tahap memang busy giler sehingga tak boleh angkat tefon mesti angkat laju2 cakap "nanti kite kol balik, ada nak buat somtething ni". dan x pernah menghampakan, memang akan kol balik. tapi tetap tak akan sebut 'busy' ;p "awaak awk busy ke?" ... "taklah, biasa je".. hoh nak tengok pecah rekod tak, tak sebut busy sampai lepas2 kawen nanti ;P

5) kuku tak ambil mudah dengan apa2 pun perkara. masalah saya juga menjadi masalah dia walaupun masalah remeh temeh macam saya serba salah dengan kawan, xtau nak decide macam mana. oh teringat masa bertunang hari tu, ada lah masalah2 kecil di pihak sini dari segi pengambilan order itu ini. nak tak nak saya termengadu jugak kat dia bila kuku suruh jugak cerita, walaupun dia sendiri tengah dengan hal persediaan belah sana. seboleh2 dia nak tolong jugak saya. tapii saya taknakkk, sebab kalau dia tolong, dia akan nampak apa hantaran yang akan saya kasi dia hehe tak seprais la nanti ;D hrmm saya tak akan keseorangan bila ada masalah. dan kesannye, otak ku menjadi makin lembab untuk menyelesaikan masalah seorang diri ;P haha not gud not gud.. huhu kuku baca point ni karang kang die suruh aku fikir masalah sendiri lak lain kali, uwaaa nyesal tulis :'P

tapi saya harap2 saya pun macam tu juga, sentiasa ada untuknya =) walaupun kadang2 memang hampeh xleh diharap siket wuwuwu

6) baik hati tapi ego tunjuk baik hati. kalau penat pun ego. kalau sakit pun ego. har har har

"awaak, awak batuk ke?"
"taklah, biasa je... kof kof kof... "

;n

eh kejap, point ni betul ke masuk kategori kesukaan' ni? ;P hik hik

7) tegas macam bapak-bapak orang ;p sangat bertanggungjawab pada keluarganya. ok, dah nampak future family ku macam mana, hew hew auwww lari perlahan-lahan~

8) suka tekan button off radio bila saya kata saya SUKA lagu tu. ;n

eh alamak, point ni pun salah kategori gak ni. ini bukan kategori suka. har har har



ups terlebih sudaaa~~ tag suruh 5, aku letak 8 ;P hew hew



[6] Bila tarikh anda couple

tak ada tarikh couple ;p tiba2 dah feeling feeling, boleh gitu? ;p tahun 2004 la yang pasti.
tarikh tunang : 16 Januari 2010. baru lagi ni, hehe.

[7] Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?

pahit sungguh apabila kuku nak muntah-muntah apabila adik ezzan kata mukaku iras Tiz Zaqyah. i knowww its iewwwww.
dan sekarang lebih pahit bila korang pun nak muntah beramai2. kan kan?

[8] Lagu tema cinta anda?

dia pernah dedicate saya lagu "Permasuri Hati - Hijjaz". aww~
saya pernah dedicate dia lagu One nyanyian Lee Soo Young, soundtrack cerita Friends yang won bin berlakon tu.

tapi, lagu tema untuk kisah cinta The Color Of My Love blog ni adalah lagu The Color Of My Love nyanyian Siti Nurhaliza. saya sendiri yang pilih. kuku tak tau pun. hehehehe


[9] Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?

kurangkanlah kekerapan menebas rambut di kepala. wahh larikkk~~
saya rasa kuku lebih encem bila ada rambut. hik hik.

[10] Tag rakan2 ada yang lain

nak tag kat anne semula. dan juga lisa yang baru kahwin. hihi jawab yuk


dadada (^^.)/

4 comments:

suamihanyisterizuki said...

DD,

M tu aper? larikkkkk ~~

hahaha, org ckp jgn tanya jgn tanya, ko ty jugak yer...

dd dudu said...

{hany}
hik hik dah dapat M kang baru kite bagitau ;p

hak hak hak

Ezzan Yusop said...

tak lah dd. better kot kuku xde rambut. kalo ada rambut xnmpk garang. huihuihui!

hahahah kheri hahaha kheri saje nk gelakkan kheri. ;p

dd dudu said...

{ezan}
motip nak nampak garang? ;P

eh yekee xde rambut nampak garang? bukan nampak cam kartun yokies ke? wahhh larikkk~~~ ;D

cepat larik laju laju~


har har har..