Monday, March 22, 2010

Perpustakaan Negara, dan dah lama tak dating.


I am miss strong~
but maybe I am wrong~

hik hik motif asyik terngiang-ngiang lagu Hunny Madu ni?
;P


ok mulakan cerita... erm semenjak beberapa menjak ni, setiap wikend mesti aku duduk di perpustakaan negara. study dan menyiapkan apa yang perlu disiapkan. hik hik. library ni dah macam jadik rumah kedua aku pulak waktu weekend. dia bukak pukul 10 pagi sampai 7 malam kalau hari sabtu. Ahad lak sampai pukul 6 petang.

ermmm disebabkan aku sombong tak nak bergaul dengan orang, aku tak suka duduk kat meja banyak2 kat luar tu, aku suka ambil bilik karel. hehe xdelahh ;p bukan sebab taknak bergaul, tapi rata-rata yang datang tu budak-budak sekolah yang baru nak up. mesti ade assignment macam aku sekolah2 dulu kene cari buku pasal Mat Kilau, Dato' Bahaman ke Rentap ke, kan kan kan? haha jadinyaa, aku pun bosan laahh kalau orang library tu asyik dok ingat aku budak sekolah jek ;p padahal aku dah besar okayyyyy~~~ kalau duduk dalam bilik sorang2, nampak siket kedewasaan, ewaahh ;p lagi satu, kat dalam tu ade byk extension untuk pasang laptop ke, lampu meja ke, ape2 je lah lagi, ermm pastu, nak tinggal barang kejap nak gi toilet pun, tak delah gusar sangat kan =)

bayaran untuk bilik karel 4 jam = RM 2. tapi disebabkan aku suka duduk sepanjang hari, kenelah bayar RM 4. aku selalu nak booking bilik paling hujung (boleh nampak pemandangan luar, kalau hujan aaahhh indahnyaa~~), tapi selalu tak dapat. mesti ada org lain yang datang lebih awal dari aku, uh benci beliau.. last2 dapat bilik second hujung je. dah macam bilik aku pulak balik2 muka aku yang duduk bilek tu hehe. takpe, akan ku usahakan untuk datang lebih awal lain kali supaya dapat membolot bilik hujung yang ada pemandangan tu :D


ok, so far, aku sangat berpuas hati dengan perkhidmatan national library ni. memang sangat puas hati, terutamanya dari segi layanan staf die. terbaik~

beberapa fakta tentang national library kalau ade sesiapa yang berminat nak lepak2 kat sini, atau study, atau buat kerja.

1) ada wireless free. laju pulak tu

2) bukak setiap hari kecuali hari isnin. cafe pun bukak sabtu ahad. so, tak payah risau pasal makan.

3) memang banyak budak2 yang datang library. budak2 kecil pun ramai yang datang tanpa jagaan mak ayah. rumah diorang dekat2 situ kot. diorang datang kebanyakannya sebab nak main game atau tengok video hehe. ada banyak komputer dalam library tu. tapi tak ada kerusi kalau kat floor bawah. budak-budak suke main game kat situ sambil berdiri. haiiihh kids~~ ;P

4) suke tengok staf layan budak-budak. baik je. pernah aku duduk dekat floor Hipermedia, kakak staf tu melayan je budak india sorang tu yang asyik nak tengok cerita pontianak je. kalau aku, tah tah dah hilang sabar dah jadi pontianak terus ;p haha

5) floor 4 = Hipermedia, tempat yang boleh main game atau tengok movie.

6) pernah sekali laptop aku tak dapat wireless, aku duduk dekat floor multi media tu. nak guna PC. sekali PC PC yang ada kat situ tak boleh save atau allow kan thumb drive. last2 kakak kat kaunter tu, suruh aku guna PC dekat kaunter. oh sungguh baik. kalau orang buat baik dengan aku, memang sampai bile2 pun aku akan ingat hehe. dah macam receptionist lak aku kalau duduk di kaunter ;p

7) penjaga parking yang sangat membantu. memang diorang akan bantu gile2 bab-bab parking ni. faham-fahamlah, ramai yang datang library kan. parking pun limited. tapi diorang akan guide kite. betul , aku sungguh selesa dengan layanan itu.

ok, tu je buat masa ni. tahniah laa perpustakaan negara, sebab dah dapat pujian dari aku hihi.


ermm, kepada kawan-kawan, maaf sangat sampai bulan 6 ni memang saya tersangat busy. memang tak dapat laa nak keluar jalan2 kalau kawan-kawan ajak di waktu weekend. melainkan jalan2 yang tiket flight dah beli ;p hahahah sempat tu. lepas tu kan, dah lama saya tak dating ngan kuku, sob sob. movies? tak de tak de, uwaaa. selaluu jumpe kuku pun bersebab je, macam masa dia ambil kat seremban dulu, lepas tu masa jumpe puteri 7 die join sekali. tu je la, adehh..

mintak pengertian semua yaaaaa. nanti lepas bulan jun, kite enjoyyyy (^^.)/


note: aku lebih suka perpustakaan negara, dari perpustakaan UPM. heehee jangan maraa upm~
;p


8 comments:

rosealley said...

berusehelah!!

dd dudu said...

{rosealley}
berusehe ape ros ;P aku x kate pun aku wat apa kat library, hehehehe

ade rasa nak tumbuk aku x skang? ;P

faizah said...

dd, tudung ko pakai tu sangat cantek laaa~~

dulu2 masa kecik aku gi perpustakaan negara tu macam x best je. hehehe

dd dudu said...

{faizah}
aku pun suke tudung yg aku pakai tu ;p

alaaa kaklong g library watpe ;p klu nak best best memang laa tak bes ;p hew hew, mase aku kecik2 dulu pergi pun rase x bes. hehehehe, skg g rase bes sbb basic kemudahan ada laaa hehehe

JIVEBUMZ said...

dah lama tak pegi library time blaja dulu rajin ler pegi tp library kat poli jer

dd dudu said...

{jivebums}
kak, saya dulu masa belajar, sangat malas pergi library ;P dah tua bangka ni terbalik pulak hik hik

mun-e said...

i am miss strong~~

aku pon suka lagu tu :P

oh oh PN dah lain eh skang.lamenya tak pegi.dlu2 aku lah salah sorg yang dtg yang cari pasal rentap. huahuahua.

nanti nak ajak rizal dating kat sane la~ :P

dd dudu said...

{mune}
hik hik motip dating di library? ;D

hahaha ko carik rujukan pasal rentap ke dulu :'D aku lak cari pasal dato' bahaman hahahahahahah


but maybe you are wrong, ah ah~