Tuesday, September 15, 2009

Si Besar

Si Besar.. yeke Si Besar ek nama dalam surat beranak die?
semua si Muni punye pasal, panggil dia Si Buruk.. sampai aku pun dah terbiasa panggil die Si Buruk.. sob sob sob maafkan kakak Si Buruk eh Si Besar...

sebenarnya aku nak cerita, hari tu kemas2 bilik... lepas tu perasan Si Besar ni macam dah lama x mandi jekk.. lalu aku pun berniat laa nak mandikan die..

oh Siapa Si Besar? ini dia.. tengah tunggu masa nak di mandikan

tulunn tulunn~~ janganlaa lemas kann sayaa~
(muke dah habis kesian)


waaaaa gantung saya pulak~~ tulungg tulunnn janganlaaa gantung sayaaa :'o
berat kamu ni Si Besar, terpaksa sepit kamu dengan sebegitu rupa



Si Besar.. Bertelinga panjang, bermata bulat, bermisai tetapi tiada mulut, berekor tebal, tangan kontot, perut buncit.. dann... Besar... ;P


Si Besar dah bersih, segar dan suci hik hik
say cheese~ Si Besar, 1..2..3.. klik!


Si Besar ni, kuku yang bagi masa awal2 hubungan dulu.. hik2 lumel (lucu+comel) jek sebab x bagi tedi bear yang comel2 gebu2 berbulu, tapi bagi Si Besar yang berekor Besar ni hikhik (gelak sorok2) ;P tapi saya paling sayang kamuu Si Besar, sebab kamu sangat menghiburkann (^o^)

tengok Si Besar jek rase nak gelak, heeee ;p
oh p/s ku --> tadi ezan tergelak masa aku terbukak gambar Si Besar depan diee dan cakap "apee tuuuu???!", teeheeee ;p

17 comments:

Ezzan Yusop said...

hikhik! memang sesuai kuku bg si besar ni kat dd...sungguh taste dd gitu. hehe! ;p

dd dudu said...

{ezzan yusop}
haha mintak2 kuku x bace comment ezan, nanti die kembang2 hidung lak, hins hins ;p

masih teringat ezan gelak kuat tadi mase kite 2 tengah serius dan dd terbukak gambar si Besar hahahaha kelaka!

Ezzan Yusop said...

miahahaha....mestilah gelak tgk bende tergantung macam tu!

noname said...

si besar dh mndi, si kecik apa cite ye ;P

dd dudu said...

{Ezzan Yusop}
ha ha ha mende yang tergantung dan ekor terkeluar hihi, memang menghiburkan (^o^)

nanti nak try gantung ezan laaa kat ampaian ;p kih kih

lina said...

teringat cite katun totoro yg ja burn kan =)

dd dudu said...

{noname}
heeee si kontot laa nama diaa ;D si kontot hari2 kene aircond dalam keta, xyah kott mandi ngeee ;p

{lina}
oohhh ha'ah totoro :D

mun-e said...

si burukkkkkkkkkkkkkkkkk

si burukkkkkkkkkkkkk

si burukkkkkkkkkkkkkkk

masih hidup lagi kamu ya si burukkk

maikel tak mandikan jugak ke? :p

aku pgl si buruk sebab barang keri bagi mase dlu2 sume stok buruk2 hahahaha

(buruk tu = pelik... ;p)

dd dudu said...

{mun-e}

(si buruk eh si besar ketakutan apabila nenek kebayan muni dah datang menjelma)

ko memang! ko lah punca aku kakak yang baik ni terikut panggil si Besar jadik si Buruk, uwaaaaa :'o

hehe buruk/pelik tapi menghiburkann hihi i likee~~ tu yg syg lebih kat kuku tu ;p (jgn laa kuku bace comment ni, hins hins)

si maikel? hik hik tengah bergayut kat tiang almari dalam bilek aku.. malas aku nak mandikan ;p kih kih

mun-e said...

"syg lebih kat kuku tu"???

auwwwwww~~ :D

dd sudah pandai bsayang2 depan orang ramai.. auwwwww~~ :D

hahaha

dd dudu said...

{mun-e}
ho ho ho xpee2 rasenyee xde org sgt kot bace comment, hehehe segelintir jek yg bace :P hihihi x la malu sgt hihihihi

mama-khayra said...

comelnye si besar ni...khayra sukee tgk..:P

anneweeza said...

alololololo... ;)
si bulat! \(^___^)/

eh silap... ;p

dd dudu said...

{mama-khayra}
hahh khayra suke tgk Si Besar??? betol ke kak ila :D khayra kee mama nye khayra ni hihihi

{anneweeza}
kof kof kof tiba-tiba tambah lagi satu nama

Si Besar
Si Buruk
Si Bulat

pasrah ajek laa si Besar oii hihihi

mama-khayra said...

khayra leerr..hihihhiii..khayra pon ada bear bucuk,,tp kecik jek la.abes bear tu dipakaikan bedak ngan lipstick hikhikhikk..comot dah bear khayra tuh, kene basuh cam Si Besar jugak :P

faizah said...

comelnye si besar tu... x penah nampak pun dia masa kat upm...

dd dudu said...

{mama khayra}
heee khayra ni nak jadik mak andam yek, suke mekap yekk hihihihi camnelaaa ghupenye kalau bagi si Besar ni ke khayra untuk di mekapkan hik hik

elok2 Si Besar x de mulut, terus ade mulut :p

{faizah}
eh kaklong xpenah nampak ek? yg Si kontot pegang beg tu kaklong penah nampak?

hihihi ke kuku bagi selepas kaklong duduk rumah yek ho ho