Wednesday, April 14, 2010

diari laju-laju



note : cerita bosan je ni tau.. dah laa busan, panjang lak tu ;p

taip laju-laju..


7:50 am : sampai ptm.. parking laju2

7:55 am : login dan pergi ke tempat duduk laju-laju. tak boleh slow-slow dah, hari ni aku tau aku sangat busy. esok ada audit, dan perlu siapkan fail dan segala mak nenek punya rajah. lepas siapkan semua tu, aku kene siapkan sistem sebelum serah. tak siap sistem, aku x boleh bercuti pada 26hb, ngerti?

8:00 am : busy-busy pun sempat tgk blog korang laju-laju ;p tgk gambar je buat cukup syarat haha.. FB memang dah lama tak login melainkan dapat emel ade friend request atau apa2 emel fb lah yg kene buka

8 lebih : zyra ym request nak sarapan lewat sedikit sebab bosnye ada meeting pukul 9, die nak standby. aku jawab laju2 "ok"

8 lebih : salwa ym tanya brekfes x. aku jawab brekfes tp lambat siket sebab zyra tunggu pn. S pergi meeting. die jawab "oooo"

8 lebih : rina pulak ym tanya brekfes x. aku ulang balik kata-kata aku ke salwa td. die reply "xpelaa.. kite pegi makan dulu dengan nurul".. aku jawab "okie"

830 am : zyra ym kate "puan. S macam senyap je. jom la dd". aku jawab "k" je. takde "okie dokie" macam selalu haha.. ym awa laju2 ajak brekfes.

835 am : sarapan. ambil sebijik kuih color coklat yang ada kelapa2 tu, nasi goreng siket, bihun goreng putih siket, sosej sebatang. alamak kantoi makan banyak kalau kuku baca ni sebab td die tanye aku cume reply mkn bihun goreng dengan kuih jek.. shortform hehehe. tengah jujur la ni wak ;p aduh lari laju-laju~~


adik/kakak cafe tanye "suke air bandung ek?".. sebab lately ni aku asyik order air bandung jek. aku pun xtau kenapa, sebab aku nak pergi bandung ke? motip? ;n


9:00 am : sedang memprint macam2. pembaziran telah berlaku ade jek yang tak kene dengan rajah-rajah yang aku buat.


tak ingat masa dah : buat kerje buat kerje, menulis siket, menaip siket, stapler, punch, ketak ketuk ketak ketuk bunyik file.

- rina datang tempat dudukku, sok sek sok sek siket

- lepas tu aku berbisik pada rina "rinaa, kite ada jual brooch bunga.. nak tgk x"

malu weh. walaupun aku nak berbisnes tapi aku x reti dan tahap ke'segan'an aku sangat tinggi. aku tak reti nak bagitau org aku ada jual brooch. blog adalah medium yang paling bagus, sebab aku tak malu sangat haha. cakap dengan rina pun bisik2, haha. lepas tu si rina ni terus pergi sebarkan.. awwwww. nurul pula datang tempatku. rina, beli, nurul beli. waah malunye saya (#_#) .. jual beli secare bisek2, haha not gud not gud tengah bekerja main jual2. lepas tu, nurul bagitau uya. uya datang tempat. lepas tu rina bagitau kak rihan. kak rihan dtg. dan semua membeli. ermm segan dah kurang siket, tp masih ada. hihi.. thanx rina, nurul sebab promot kan =)


- lepas sesi jual beli dah selesai, baru aku tersentak. aaaaa Rajah Fungsi Bersilang belum siap!! buat draf, conteng2... alaa xmuat pulak rajah ni kat hujung2. terus stapler lagi satu kertas A4 sambung tepi die. lepas tu tunjuk kat kak zura, nak tanye pendapat pasal rajah. lepas tu kene bantai gelak dengan kak zura dan rina. sebab kertas berstapler panjang ketepi bagai. rina kate lebih kurang macam "abessss kalau rajah ko kene tambah2 lagi, ko nak tambah kertas stapler2 lagi ke :'D" wuuuuu... aku akan pakai A3 okaaaayyyy.... puk puk.. kak zura kate rajah ku details sangat, kurangkan siket, nanti A4 muatlah. xperlu A3.


- ok dah buat draf, nak taip. oh dapat ym lisa. dia ada blog baru rupenye. hew hew.


- sedang membuat kerja sambil duk ulang2 lagu lama, Tercipta Untukku, Ungu feat. Rossa. motip ulang2 lagu ni? hehe suke.. dengar sambil teringat2 kuku tengah watpe laa tu ek. motip teringat tp x mesej? haha xpe2, jap lg msj la =) lagipun kalu tanye skg musti kuku jawab main terbalik-terbalik sebab sah2 la die tengah keje skg ;n


- aduh baru ni rina datang tunjuk sehelai kertas yang tertinggal di printer belah sana. ada orang print harga pakej canopy ;p upss kantoi ade print bukan hal kerja. camne rina tau tu kite punye kertas ek? uhuuu nampak sangat aku yang paling gatal sekarang ;p


ok dah dah dah.. nak buat rajah pakai visio ni. cepat siap, cepatlaa boleh sambung buat sistem ku yang tertinggal kejap :)

dadada

eh kesian korang baca aku merapu panjang2.. sowiiiiiii...
lepas tu tak sempat nak betul2kan font sangat.. aku baca pun pening.. ;P

eh berapa minit jek ek aku taip entry ni, 3 minit kot ;p taip non-stop dan tanpa berfikir haha hebat tak hebat tak ;p
-gambar hiasan je-

7 comments:

pestisid said...

semua bende laju2..pastu ko update blog sempat plak. motif???



\m/

dd dudu said...

{pestisid}
taip blog laju-laju laa hahaha

motip buat entry saja nak joyah kat sume org ko ada blog baru wakakaka

curlassttt diva~

Tukang cerita said...

akak baca n3 ni laju2....
:)

suamihanyisterizuki said...

baca n3 dd laju2..ahhh penatnyer...berpolah sebab ngn hany pon laju2..;)

dd dudu said...

{tukang cerita}
kui kui makasih kak nunu sebab bace ;p

{hany}
ape yg laju tu hani? ;p

JIVEBUMZ said...

uiks lajunye dik tak sampai tak cukup napas akak bace nie ha :)

dd dudu said...

{jivebums}

kui kui kui

;p