Thursday, April 1, 2010

jujur


situasi :


- saya tengah fokus menonton TV, diari AF, nak tengok peserta dapat lagu apa untuk minggu ini

- ayah pula sedang fokus makan laksa terengganu buatan ma..

kitorang berdua je dekat ruang tamu tu.. silence hour~

dan tiba-tiba, aku terdengar suara garau ayah yang memecah keheningan silence hour itu


"awak sudah gemuk" (sila baca dengan suara garau dan ada laksa dalam mulut) tiba-tiba jek
..

dangg!!


"pipi pun ada jerlawat"

dangg!!

"sudah banyak kali saya pesan, jangan makan coklat, jangan makan coklat, tengookk sikalang~ sudah gemuk, pipi pun ada jerlawat"

dang dang dang!!!


berpuluh2 batu besar menghempap aku.. uhukkk.. dah laa tak ada mukadimah, terus direct ayah cakap aku dah gemuk, pakej jerawat pulak tu, uwaaaaa :'o




dan ada lagi satu situasi.. aku mms gambar jerawat pekat aku ke kuku saje konon2 nak mintak belas kasihan.. tetapi yang kuku reply adalah cakap pipi aku bertambah besar motip lari tajuk?

dang dang dang dang dang!!


xpe xpe, aku tau, mereka sayang aku, sebab tu jujur ngan aku, kan kan kan~

no problem lah ;)
eheheeee..

awning tu bukan ambil kain perca baju ye, harap maklum :n


oklah, kena pergi kursus ni.. daaa :)


6 comments:

faizah said...

hehe, ayah ko sangat comel =p

~ ReD ~ said...

org bahagia..memang la happy. tu yg tembam semacam je. huahuahua

Nur Amlya @ Amie Fadli said...

Didi!!! Hahahahaha statement2 begini amatlah menakutkan akak okeyyy! nak nak lagi dtg dari org yg rapat dgn kitaa... bukan setakat dihempap batu..segala benda kat dunia nih terasa terjah2 laju ke muka!!! ngerinya!

dd dudu said...

{faizah}
hehe tp untuk isu2 begini terus jadi x comel ;p

hik2

{red}
errkkk!!
kene buat kite x bahagia ni, hehe
;p

{along muni}
hik2 rase kene simbah ngan air baldi pun ade, hak hak

mun-e said...

hehe kasihan dd.

dd dudu said...

{mune}
heii mana bole kesian ajee~

nah nah amik isi pipi aku siket ;p