Tuesday, July 21, 2009

bijik cempedak

hari tu balik dari jalan2 ahad, sampai2 rumah petang tu, mak aku tunjuk kat satu mangkuk tu.. bile jenguk je dalam mangkuk tu, aaaaaaaaa~~~~~~~~~ jeritt halus-halus

bijiikkk cempedakk yang dah direbus panas2!!!


ooh saya sangat suke makan bijik cempedak..
rase die lemak2 gitu :)

sesetengah orang x makan kan bijik cempedak..
dan sesetengah orang makan biji cempedak cicah2 dengan benda lain..
dan ade seorang itu berkata "haiyaa bijik cempedak pun bole makan ka? sakai punye olang~"

oh ayahku~

9 comments:

mun-e said...

aiyaaa sakai la lu :D

baru smalam gosip ngan ofismate aku yang aku ade kawan yang makan biji cempedak (ko la tu) :p

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

say juga suke makan bijik cempedak..
lemak berkrim kalau dimakan sekali dengan kelapa parut muda dan gula..

sakai pUn sakai laa ye tak...?
hehehe :D

dd dudu said...

{mun-e}
aiyaaaaaaa

ngumpah aku ohh
;p

{tqa}
ooh kite gang rupenyee
welcome to the club hehe
tp dudu x cicah kelapa hehehe
tp leh bygkan mustis edap klu cicah kelapa dan gula

hoho redha jek~ ;p

ReD said...

eh.. kite mkn ape bijik cempedak kalu masak cmtu..hoho

dd dudu said...

{red}
waaa jumpe gang lagi ;) linda, bes kannn makan camtu je lepas die dah lembut direbus

hihi

ciare (^_^)v said...

try la bijik cempedak masak lemak ;)

dd dudu said...

{ciare}

ehhh yang itu aku fes time dengar :D

tapi logik gak hehe

ko penah masak dan makan ekk

waah interesting! :D

faizah said...

kalo aku makan mcm tu jeerr. best je rasa dia.

dd dudu said...

{faizah}
hehe aku pun makan sajerk

kan kalau beli cempedak goreng tepi jalan kan, klu die goreng betul2 sampai masak, aku makanlaa bijik die.. kalau x masak betul2, x ler aku makan, patah gigi ni haha