Wednesday, July 29, 2009

jumpe anum

hehe

pagi tadi jumpe zakiah anum..
alaa anum yang dah kahwin tu~ ;p
anum adalah kawan upm ku, coursemateku.. dan juga hosmet ku di equine sebelum anum berhosmetkan suaminya ;p
pu~

kenape aku jumpe anum?
sebabbb.. aku kene jadik pengadil (referee) die untuk interview tapisan keselamatan.. kat Jabatan Perdana Menteri... biase laa keje gomen kan.. ohoo anum sekarang f41 kat jabatan peguam negara tau ;)

erm jadinya, aku datang lewat la sedikit ke ofis.. TETAPI atas pengetahuan bos ku yuk..



oh pengalaman aku di interview sebagai referee anum?
erm aku di masukkan ke dalam bilik yang sangat laa kecil, dengan seorang penemuduga yang ala2 polis jek muke die.. suare pun cam polis.. mesti die bangga kan kalau aku cakap die macam polis ni huh...

mule2 ok lagi la..
die tanye hubungan aku dengan anum..
anum belajar kat mana..
ade terlibat jenayah x, terlibat politik x..
semua pun soalan general la, konfiden je la aku jawab kan...
bile tanye pendapat pasal anum, aku pun puji laa melambung2 minah tu :P

sekali...

soalan...

"nama mak Pn. Zakiah apa?"

"nama makcik Pn. Zakiah yang duduk di Singapore ape?"

"Pn. Zakiah dulu kerja kat mana?"
"kerja kat microcorp dari bulan ape sampai ape?"
"kerja kat bandar kinrara dari bulan ape sampai ape?"
'kerja kat perbadanan sistem pepejal berape tahun?"

&*%$@##$#!!!!!!!!

"siapa nama kawan baik Pn. Zakiah?"
(aku jawab laa kak fae dan tiqah)..
"faezah binti ape? atiqah binti ape"
(ok finee!! binti2 ni aku bole jawab lagi)
"atiqah kerje ape, kat mane? damansara? damansara ape? damansara damai ke damansara ape?"
"faezah kerja ape, kat mane? kat cheras? cheras mane? cheras kl ke cheras selangor?"

"Pn. Zakiah dulu kat universiti masuk persatuan ape?"
"kenal suami die? tau nama suami die?"
"ok faizul.. faizul bin ape?"
"berapa pendapatan Pn. Zakiah sebulan?"

ok, aku menangis sekarang (T_T)

oh ps ku --> hrm riso pulak aku anum oi,,, kang x pasal2 pengesahan jawatan ko ade masalah lak sebab banyak soalan yang aku x dapat jawab :(

eh xpe ke eh aku buat entry pasal soalan2 ni? kot2 private and confidential, aku x tau ke.. dah laa kat JPM tadi dah cukup strict environment die.. erm kalau salah aku buat entry pasal ni, bagitau aku eh, nanti aku delete =)

14 comments:

surney hasniey said...

abisla ko kena tangkap sebab kuarkan soalan2 ni..ha ha..tak tau..hiks.. ;p

em, aku takut gak kalo dia panggil aku untuk tapisan keselamatan sebab aku letak nama 'seseorang' tu untuk jadi pengadil aku masa awal2 keje dulu..huu...mintak2 aku tak terpilih..hurmm...

zahanumzzz said...

dd...dia bukan macam polis...tp mmg polis...inspektor polis dari bukit aman tau...mmg camtuh...

anyway tq sgt2 kerana sudi menjadi pengadil aku....doa2kanla aku lulus dgn jayanya...

ada member aku kena senang jer...jawab ye tau tak jer...hampeh tul...sian kat ko....

lina said...

owh soal siasat sb. aku penah dengar bende nih. tak sangke begitu detail soalan2nye :O

ciare (^_^)v said...

huhu~~~ni tahap CIA atau FBI neh :P




err....anum dah ade PEROT?? ;)

rosealley said...

aku da 2 kali jd referee, tapi due2 kali interviewer org sama, siap borak2 lagi, tapi yg tanye aku tu xsedetail yg tanya ko la

dd dudu said...

{surney hasniey}

hehe xpe, nanti leh tukar kot.. cam aku, anum tukar saat2 akhir.. awal2 mase isi borang die tulis name tiqah dan kak fae ;)

eh tapisan keselematan ni untuk semua orang ke tuk yg tertentu je ek?



{zahanumzzz}

hahhhhhh memanggg polis betul keeeeee :'o

patutlaaaaaaa aku rase diri aku ni macam penjenayah mase die soal tu uwaaaaaaa nak balik :'o

x aci ah member ko itu hukhuk

aku doakan ko lulus tau :) untuk kelegaan aku jugak hihi


{lina}
ye linaaa.... rase nak hempuk ngn kerusi jeee maseee dpt soalan2 ituu waaa


{ciare}

CSI kot ;p
kee BPR ;p

ha'ah anum dah ade perut, 3 bulan ke 4 bulan kot.. anum betulkan statement aku ni..

hohoho

dd dudu said...

{rosealley}
oooo sorang no'a, lagi sorang sape ek

atiQah adNan said...

kesian dd menagis sudaaa...
heheh takpe takpe relax je k..
nanti belanje anum minum milo tau..
huhuuu~

dd dudu said...

{atiqah adnan}

hihihi menangis gimik2 jek ;p

ehh bukan anum yg patut belanja kite ke :P

ReD said...

hoho.. merasa gak dd kena soal siasat ngan pak polisi..hihi..
linda dari tecik smpai besar, selalu j kne soal siasat ngan polis kt umah! dhtu.. kne ngadap polis tu ari2.. huahuahua ;p

miMiE aZim@Sk ^V^ said...

ERKK
betulkae soklan camtuh..
dah la member bagi nama utk referal nieh..
hihihi kalau camtuh la soklan..komfirm tak tau nak jawab apa..
hahahaahahaha

zieda said...

ish.....susah gak ea...xle letak referee sembarangan nih...

dd dudu said...

{red}
hehehe ayah linda mane kiree ;p

{mimie}
ermm merujuk kepada comment di atas, ermm x sume kot cam dd kene ;)

xtau laaa, just get ready laa, stadi resume kawan yang nak diadili tu kee heheheh

lg pun dd long term memory mmg lemah siket, huhuhu lebey2 lg kene tanye tang bulan2 ni huk huk


{zieda}
erm better letak kawan baik yg betul2 rapat/karib ngn kite kot heheheh

herumi said...

Thanks sebab share this experiences.