Tuesday, July 14, 2009

i'm not a girl, not yet a woman



lokasi
: kedai buku Mumin, Precinct Diplomatik Putrajaya


tarikh : minggu lepas laa ;P

punca kejadian : buku nota kerja di opis sudah habis dan dah terkoyak2 (buku free uitm ;p), dan perlu beli buku nota baru..

lokasi lebih tepat : di sebalik rak2 yang pamerkan pelbagai jenis buku nota



suara hati 1 : chomeylnyee buku bunge2 biru ni :D

suara hati 2 : dudu, awak nak beli buku comel2 lagi ke.. awak kan dah umur 25 tahun..

suara hati 1 : tapii~~~ buku bunga ni comell sangat~~

suara hati 2 : cube dudu tengok buku hitam ni.. ok ape.. smart gak.. plain.. hitam~ (sambil menggoyang2kan kepala)

suara hati 1 : buku ni comel.. nak beli buku comel

suara hati 2 : belilaa buku yang matang siket~ hitam ni haa.. lagipun untuk nota kerja kan.. takkan asyik nak bawak masuk buku bunga2 ke dalam bilek meeting kot?

suara hati 1 : alaaa selamba jee uuuu~~

suara hati 2 : em dah dah... beli buku plain yang matang

suara hati 1 : buku bunge yang comel

suara hati 2 : buku plain yang matang

suara hati 1 : buku bunge yang comel!

suara hati 2 : buku plain yang matang!
-
-
-
-
-
-
-
suara hati 1 dan 2 : yelaaaa yelaaaaa beli kedua-dua nye lah!


hoho~
endingnya aku beli dua-dua buku tu terus, abes cerita! hew hew sekian terima kasih ;P

10 comments:

surney hasniey said...

haha...dd memang suka barang yang comel2...tapi aku suka yang hitam tu, hitam tu kan menawan... ;p

mun-e said...

a'aa sudah2 la beli benda comel. dah nak kawen dah pon...

lina said...

bg aku la dd, it's ok ko beli buku comel tuh :) sangat menjadi diri sendiri. matang tuh biar dtg naturally.

ekceli ko dh matang in certain things ;p

ReD said...

ha.. kan senang beli sekali dua..hihi

dd dudu said...

{surney hasniey}
aku mengalami konflik diri jap ;p ah ah

(mun-e}
:)

{lina}
lina mmg paham aku :p

{red}
tau xpe hahaha

rosealley said...

aku ade la buku hitam 2!!!(plain & matang???huhuuu) xdela matang sgt pun aku nih, wuhuuu, tp mungkin aku xreti la nak beli mende2 comel nih, mesti akan end up beli mende2 plain gak, aku rasa situasi kite samela tapi terbalik, haha, paham x???

ciare (^_^)v said...

kamu mmg...bila la nk tggu dd capai 1 keputusan matang tnpa berbelah bagi ni?hehe..

eehh tp tak salah kalo matang dlm kecomelan ;)

dd dudu said...

{rosealley}
hahahha kelaka sebab terbalik ;P

lucu lucu ;p
eh ko beli kat kedai buku Mumin gak ke ;p


{ciare}
hihi u know me! :D

;P

rosealley said...

dd!!bukan kedai tu je ade buku nota cam2, haha, tp aku pun xingat da aku beli kat ne;p

nekopachi said...

aaaaa i pun selalu mengalami masalah yang sama! ade 2 suara gaduh gaduh in my head hehehe