Friday, November 13, 2009

nak tahu enggak? (Bandung)

hik2 tadi kate entry last pasal Bandung, tapi masih nak sambung ;P

nak tahu tak kamu?


1) kat Bandung kitorang beli 2 simkad Indonesia, satu untuk girls satu untuk lelakis

2) tiket sehala yang beli kali ke2 sebab tertinggal flight lebih mahal dari tiket pergi balik ku, uhuk..

3) Di Bandung aku selalu menyebut nama Diana Rikasari.. sampai budak2 ni pun dah naik bosan ;p

"diana Rikasari tu duduk mana ek? bandung ke ek?

"patutlaa diana Rikasari tu pakai baju branded2 ek.. kat sini murah rupanya"

"jom makan desert nak.. Diana Rikasari selalu makan desert best2, tgk kat blog die"

"diana rikasari.. diana rikasari ;p"

hahahaha


4) surau di Indonesia besar.. x macam sesetengah surau kat Malaysia yang macam stor, huk2

5) Biasanya orang kata pergi Bandung better bawak RM 1000 seorang. sedap siket shopping. Tapi disebabkan gaji ku dan gaji kuku sangkut, kami membawa tepat2 RM 1300 = 3 juta 600 ribu rupiah ke Bandung,dan cukup semua untuk makan, penginapan, transport dan shopping. hik RM 1300 untuk 2 orang cukup tau ;P

6) masa dalam kereta kat trefik light, kitorang pernah di hiburkan oleh pelajar2 kolej (x pasti) yang ceria2 dengan menyanyikan lagu "MOBILNYAAA BAGUS~~ MOBILNYAA BAGUS~~" diiringi gitar sampai laaa jefrey kasi diorang duit, lepas tu diorang meloncat2 sebab hepi dapat duit.. haha terhibur kitorang noks :D

lepas tu group lain pulak dtg nyanyi lagu "ku rasakan pudar dalam hati kuu, rasa cinta yang ada untuk dirimu~~~".. tapi kereta kitorang nak jalan daaaa~~~ diorang x dapat duit pun diorang hepi2 jugak hik2...

7) kami pergi bandung x pakai tourist agent (jawab soalan murni hari tu hehe).. ermm cume mintak khidmat jefrey untuk hantar kami kemana2... tapi sebelum pergi Bandung, gugel habes2 an dulu pasal Bandung hehe.. soo bile kat Bandung tau dah laa nak pergi mana :D

8) bercita-cita nak pergi Tanah Abang, Jakarta pulak.. hehe.. lepas tu korea.. lepas tu tengoklaaa ;P

9) x ingat dah nak cakap apa lagi... nanti laaa update semula ;p hik hik


okay okay cukup pasal Bandung ;p taaaa~~~


8 comments:

marinahunny said...

kamoo tau enggak..ngomong2 di tanah abg tidak seenak di bandung...hehee

dd dudu said...

{marinahunny}
hah yeke kak... hohoho ngomong2 saya dengar di tanah abg banyak baju yang dah siap jahit, boleh dapat dgn harga murah dan tawar menawar boleh dapat sangaaaattt murahh~

di bandung banyak kain pasang nyaa aja kannn~

ngomong2 mana yang benar yaa~ hik2

marinahunny said...

iya dong..ngomong2 nya benar jugaks...enggak apa2 deh kalo kamoo mau pegi tanah abg..bisa jadiks 1 pengalamn dong..

waaahh pndainye aku ckp indon......( eh silap, bkn ckp, tulis laaa)

mun-e said...

nak tahu enggak?


taknak tahuuuuu =D (ini gurauan bukan seriusan. harus tulis gini setiap kali nak gurau. >.<)

dd dudu said...

{marinahunny}
hehehe enggak apaa, saya bisa kok paham~ (lagi berterabur haha)

makasih bu for the info ;)

ya ya ;)

{mune}
panggg~~~
meh sini nak pang sekali lagi, pangg~

hahaha

AnneWeeza said...

alolololooooo...... ;D

br bc pon dah dpt rs besttt gileee... ;P

eh eh jefry tu mmg wat 'khidmat bwk org jln2 ke?' n nak no contact die bole tak?

insyaAllah.....n pon akan ke sanneeee..... ;D hikhik

dd dudu said...

{anne}
hik hik nanti kite emel anne ek :D

ciare (^_^)v said...

dd, nak tanya, ko tuka duit dekat money changers kat mana ye? ada tuka sikit ke dollar x? kat indon ade ke money changers utk RM ke rupiah? sbb penah dengar, yg byk kat sana dollar ke rupiah je.adakah money changers utk RM terhad di sna?

:)