Thursday, November 12, 2009

Trip to Bandung part 8, waktu2 terakhir


huwaarkk ade rasa nak muntah x bace entry bandung yang x habes2 ni? haha.. meh laa nak abeskan hehe.. cepat cepat siket taipp...


erm erm lepas makan kat SapuLidi tadi, kitorang request kat jefrey nak pergi Pasar Baru semula, sebab ade beberapa barang yang x setel beli lagi + dengan yg org pesan lagi... dekat2 pukul 4 sampai Pasar Baru.. shopping dengan cepat sebab Pasar Baru tutup pukul 5..

pukul 5 habes di Pasar Baru, pergi ke Amanda Brownies pulak, nak beli brownies yang famous ni nak bawak balik Malaysia.. owh yang paling famous sebenarnye adalah brownies Kartika Sari... tapi jefrey dan gugel2 berkata Amanda brownies lagi sedap dan murah, jadikk kitorang pun pergi la ke Amanda Brownies..

owhhh ade Browffee kat situ untuk lepak2 minum coffee dan makan Amanda brownies.. so kitorang decide untuk try brownies tu dahulu di Browffee :p

brownies with ice cream.. sedapp
*tapi bile bawak balik malaysia letak dalam fridge, makan semula dah kurang umpphh pulak

buli adek ezan, buli adek ezan ;P

lepas makan2, kitorang pun memborong laa brownies yang ada kat situ, heee.... harga sekotak panjang original brownies 22,000 ribu rupiah bersamaan, Rm 8 aje..

nexttt~~~~ kitorang berjalan lagiii... ke Terminal Tas.. kat sini jual henbeg2. besar giler kedai henbeg ni.. dan tak laa se'branded Rumah Tas yang kitorang pergi semalam hehe, sesuai laa dengan orang2 macam kitorang 6 sekawan ni ;P hek hek

lepas tu, x ingat dah g mana huk2.. sebab sekitar tu banyak giler factory outlet... kitorang berjalan jekk ikut kaki... masuk situ masuk sini... sampai x alert dah nama kedai ke ape ke... ini memang shopping/jalan betol2 ni.. macam semua dah x kenal erti penat dah heheh...

hrmmm apa yang aku suke outlet2 kat situ xpandang remeh laaa interior design die.. semua ade style sendiri dan kreatif2.. tp tu laa, x snap gambar pulak hehehe

setelah berjalan cam hapeee jee kann... lapar laa pulak... kali ni kitorang makan dekat Italian Restaurant... sedap owhh pizza die~

restoran itali yang murah dan berbaloi..
pizza ni side order jek.. masing2 yang lain order setiap 1 makanan berat yg lain hew

dah dekat tengah malam tu baru balik hotel.. get ready untuk flight pagi besok... dah kene balik Malaysia wuwuwu... flight pukul 6:10 pagii... janji dengan jefrey pukul 3:30 pagi kat bawah hotel.. soo, sampai jek hotel tu, aku kemas2 bagasi, pastu pengsan tidur jap... pukul 2 pagi lebih camtu ezan kejut untuk mandi dan bersiap.. huhu

tibalah masa untuk fly...


diorang dua ni dah macam kembar Indonesia

kali ni kitorang dah x kene tinggal flight tau ;P awal2 dah tercongok kat waiting room hik2... experience is the best teacher ;p

pukul 9:10 am kitorang pun sampai laa Malaysia..



Bandung, satu kenangan indah yang paling tidak boleh di lupakan :) kami pasti datang lagi ^^v

oh p/s ku --> yeay habes jua akhirnyeee menaip entry bandung ;p asyik fokus update entry bandung ni, sampai x sempat nak bace blog orang lain.. lepas ni bole laaaa blog hopping blog korang :D

7 comments:

surney hasniey said...

dah muntah dah pun...hik2...

nak brownies cake...x bg kat aku pun...wuwuwuwu...

dd dudu said...

{surney hasniey}
huk2 x berkesempatan lagi nak singgah umah ko di sentul huk2

ciare (^_^)v said...

yeayy selamat pulang bu dd, bu rosey, bu lina, bu ezann...hehehe =p

ughhh lapo sich aku nengok makanan2 di entry ni T___T

marinahunny said...

hahaa dh habis dh..ingt ada smbungn lg..hikhik..

dd dudu said...

{ciare}
selamat pulangg^^

hehehe tahun depan kan kamuu pergiii, nanti makan laa hehe

{marinahunny}
hik2 sebelum pembaca muntah berkali2, lebih baik saya stop kan duluu ;P

hew hew

noname said...

6 sekawan? hey nyaah~ mak mana pki henbeg nyaah~ mak pki goody beg jeew~ ;D

dd dudu said...

{noname}
iewww~~
jangan laa lisa bace comment nyah ni ;P