Wednesday, November 11, 2009

Trip to Bandung part 4, masih hari pertama tau

selepas selesai semua hal2 dalam bilik hotel, kami pun bergeraak nak pergi makannn :D lapaaarrrr gilerrrrrrr okayyyyyyyyyyy.. ingat kenyang keee makan megi dalam flight, sob sob...

ok jefrey bawak kitorang makan di Restoran Sederhana.. kat sini masakan padang... kitorang duduk jek kat meja tu, terus berduyun2 datang pelayan bawak berpinggan2 lauk.. letak kat atas meja kitorang.. haaaa nak makan mana2, hambikk jeeekkk ;P

tapi jangan nak main cuit2 tau, nanti die kire jugak pinggan yang kene cuit tu ;p

ikan gurami panggang dan cumi (sotong) sangat sedap sehingga rasa nak mengalir air mata (T_T)


diorang kata murtabak mesir ni sedap banget ;p aku lak x berapa makan daging kan, so duk diam2 aje laa ;p
cume tambah berpinggan2 nasik ajelaa melayan ikan gurami dan cumi tadi heeee ;p


rasa macam dah makan banyakk gilerrrrrrrrrrr... sekali bile bahagi2, aikkk sorang 10 ringgit jek? amazing :D

Selepas kenyang makan , kitorang request kat jefrey nak pergi ke Paris Van Java sebab kak zu kate kat situ malam2 cantek..
sampai2 je.. ohhh memangg cantekkk~~

jefrey cakap, Paris Van Java ni maksudnyee Paris di Jawa.. paham x paham x ;p

layan laa ye gambar yg di kreditkan kepada blog ezzan, hehe




kuku dan jefrey

kool!!!

dekat Paris Van Java ni, banyak gak barang2 branded yang boleh dapat dengan harga murah.. especially jam original... half price dari Malaysia, aku nak Baby G uwaaa :'o
tapi kitorang window soping je kat sini.. perhatikan dahulu ;p

sehingga lah kitorang yang girls ni terserempak dengan booth ini.. oh my god :o jadik giler kejap

tudung2 kat sini rekaan sendiri.. suke sangat konsep die paparkan jenis2 tudung yang ada kat situ dalam bentuk frame2 macam dalam gambar tu ;) banyakk giler tudung yang kitorang try.. last2 lina dan ros je yang beli.. aku nakkk beliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii jugaakkkk tetapiiiii tak tau kenapaaaa hatiku berkata

"alaaaa kat Pasar Baru yang kite nak pegi esok pun musti ada punya, tah2 lebih murah"

** sekali kat Pasar Baru esok, takdeee daaa.. nangesh aku xdpt beli tudung cantek yang kreatif, wuwu.. lesson num 1, kite ade masa yang singkat sahaja di Bandung, jadik memang x sempat nak survey lebih2.. klu jumpe yang suke jee dan harga nye x lah mahal mana pun, terus amik ok! puk

setelah puas menikmati pemandangan di dalam dan di luar yang happening gilerr, adoii tekak ni rasa nak makan desert atau minum air laa pulak... teruss jefrey bawak kitorang pergi minum2 di Dago Panyawangan... tempat lepak artis Indonesia.. masuk2 jek kedai ni, ade beberapa papan yang diletakkan frame gambar2 artis yang pernah makan di situ haha... kitorang ni dikire artis x ek ;p iewwww


kat sini mahal siket berbanding Restoran Sederhana tadi

aku try juice Katumiri.. saje nak try yang pelik2

sekaliii rasa die macam jambu pakcu laaaa, sedappp ;P

ok time ni dah pukul 9 malam kot.. kitorang minum2 sambil borak2 yang laameee gilerr... santai~ hepi time~ oohh rindu kan suasana ituu =)

time ni masa borak2, baru tau yang jefrey ada kilang baju rupenye... die saje jek amik part time isi masa jadik peneman pelancong, ala2 tourist guide gitu ;p jefrey ni ada facebook tauu ;p haha mase borak2 tuu laaa, tiba2 camnee tahh tertimbul idea nak melawat kilang baju jefrey (aku lost mase korang borak2 pasal ni huk2 xtau ape2 pun tibe2 kene pergi kilang die haha)

hepi time =) oh yaaa yang paling hujung sebelah lina itu adalah jefrey yaa

ayuh melawat kilang baju jefrey yuk!!

nak pergi ke kilang jefrey tu, melalui kawasan perumahan yanggg sanggaaattt sempit... satu kereta je muat satu jalan.. sempit betol laa, merasa gak aku pergi ke kawasan perumahan orang Bandung ni ;p

lorong pejalan kaki nak ke kilang baju jefrey ;p

baju2 yang dijahit oleh pekerja2 jefrey sangat lah berkualiti tinggi.. tau ia berkualiti bile kite merasa kainnya... tetapi sayang, tiada baju untuk perempuan2~ aww~

selepas itu, kitorang pun balik laaa ke hotel... oooh sungguh panjang hari ini... kene tidur cukup2, untuk hari esok :)

taaa :) Bersambung lagi...

5 comments:

mun-e said...

cantiknya gamba korg kat paris van java tu~~~

yg ade butterfly bnyk2 tu

dd dudu said...

{mune}
hehe kitorang panggil gambar cover album ;p

kool!

marinahunny said...

oowhh mcm org kaya2 je koram ek..hahah lepak kat tmpt artis tu... kagom...hahaha

dd dudu said...

{marinahunny}
heee kakk~ dah masuk dalam tempat tu baru tau artis ramai makan situ ;p tapi naseb baik bile kitorang2 bahagi2 duit bil sorang dalam dekat2 10 ringgit ajek hehehe

w a w a said...

oooo~
paris van java~!!
br aku ingt nama nya =)

mmg cntik oooo tmpt tuh~!!!