Tuesday, November 10, 2009

Trip to Bandung part 1


kebanyakan cerita adalah catatan dari buku purple ku ini, yang ditaip semula =)



05/11/09, 11:30 am, LCCT Malaysia..

Yeay, the day has come! bangun pukul 5:30 pagi sebab flight jadual pukul 9:40 pagi.. mandi2, siap2, packing barang2 kecil, lepas itu ayah dan ma hantar sampai KLCC.. janji dengan ezzan dan ayahnye kat sana...

dalam kereta, ayah banyak bagi nasihat...itu ini itu ini.. antaranya adalah


"lu aaa.. nanti naik kapal telebang.. duduk baik2.. pakai tali pinggang.. lepas itu basuh muka.. tau"

"ayah.. kenape kenape kene basuh muke ;n lagipun kite naik Air Asia laa, bukan MAS"..

"ooo yakaaa"


saya tumpang ayah ezzan ke LCCT =) sampai lcct, kuku dah sedia menunggu.. iyaa, kata rumahnye si kuku sebelah jek lcct tu ;P hahaha.... kami sampai serentak dengan ros dan encik tunang & juga lina.. masing2 menunjukkan muka girang untuk ke negara seberang.. oh yaa, ini first time ku akan menjejakkan kaki keluar dari Malaysia... sudah berumur 25 tahun baru berpeluang, tsk tsk..


muke girang nak fly~

beg couple renda hijau ;P hik2


peristiwa di airport... selepas check in bag, dan segala2 benda yang perlu di scan bla bla.. dengan muka girang kami menuju ke arah pintu berlepas tu, dan tiba-tiba kami kene tahan dengan seorang staff Asia lelaki.

"cik cik ni nak pergi bandung ke?"
"ha ah ha ah"
"maaf cik, pesawat sudah pun berlepas"

DANGGGGG!!!!!!!!!!!
batu besar menghempap kepala2 kami semuaaa...

cerita selanjutnyaa sila baca di siniiiiii

ok dah bace dah?
kalau belum bace, sila klik link tersebut..
kalau dah baca, ok anda boleh proceed dengan cerita seterusnyaa =P

seperti yang dikatakan oleh ezzan, selepas kami ditinggalkan kapal terbang, kami beli tiket baru yangggg pukulnyaaa 3:30 petanng... uwaaaa masak laaa kitorang duk lama2 kat airport tu wuwuwuwu...

Italicmalunyee kene tinggal flight ;P

kat bawah ni aksi2 kami yang menunggu menunggu menunggu~~~





05/11/09, 02:57 pm, Balai Berlepas LCCT Malaysia..

Boarding time pukul 2:50 pm. tapi sekarang dah pukul 2:57 pm, staff Air Asia x panggil2 pun untuk ke pintu berlepas.. huh die lewat boleehhh.. pinggan tingkat betol laa!!!

lama giler kitorang tunggu okay.. sampai zaman pun dah berubah menjadik hitam putih.. pu~

Bersambung...

oh p/s ku --> ciare.. nanti tunggu entry aku khas untuk ko ek, aku cerita pasal budget hotel dan semua2 nyee okayyy

9 comments:

mun-e said...

entry khas tu ciare je bole bace ek? :p

eh bajet hotel? meaning korg tak amek tour agent la ek?

dd dudu said...

{mune}
hihi x laaa, sume bole bace ;P

taklaaa~ pergi sendiri jek, adventurous sikettt ;p

siap tertinggal2 flight agi ;P hehe amazing race betol ;p

anneWeeza said...

heeee.... ;)

xpelah.....pengalaman sume tu... ;) tp duit terbang ooo.... ;)

tp xpe telah diubati hati yg sakit itu di sane kan..kan... ;p

cpt2....xsbr nak tau next episode ni.. ;p

ciare (^_^)v said...

wuah ade entry khas aku?? TQ :)

anyway mencabarnyee korg kena tggl flight lepas tu mcm ko0l aje?? huhu....dah le rugi RM320 camtuu aje..wuahh kalo aku da maki hamun nak mtk jumpe manager air asia! HUHU

dd dudu said...

{anneweeza}
hehe suke jeee pengalaman kene tinggal ni ;p setiap perkara yg berlaku pasti ade hikmah kan, dan peristiwa ini byk mengajar kami semua how to handle situasi itu ini, lepas tuuu naseb baik kitorang ramai, cube bayangkan klu dd sorang, mau meraung kat situ jugak ;p hehe, bile ramai2 rase kelakar pulak jadiknyeeee ;P

hehe jap2, tibe2 kene pergi mohe jappp, bersambung malam karang laa nampaknyee nex episode ;p

{ciare}
hee mule2 mase tauu kene tinggal flight, rase cam terkedu.. rase cam 'alaaa xnak balik umah, maluuu'.... lama2 bile tgk muke dorang, tgk muke ezzan.. terus rasa nak gelak, wakakakakaka...

ade gak laa rase marah2 manja kat staf Air Asia dan service mereka yg kureng tuuu.. dorang xleh expect kite tau semuanya... lebih2 lg org macam aku yg baru first time nak kuar dari Malaysia.. kaunter tu pun patut cakap kitorang kene masuk 20 minit sebelum departure time.. mane laaaa kitorang tau departure time tu x sama dengan waktu kapal terbang berlepas..

huk
thanx to encik tunang ros sebab meminjamkan kami duit untuk beli tiket baru :D

ciare (^_^)v said...

ape mksdnye? kat boarding pass tu tulis pukul bape? plane tu blepas kul bape?


da byr duit tunang ros belom? teeettt :p

dd dudu said...

{ciare}
kitorang beli tiket flight pukul 9:40 am... mana tau , kene masuk balai berlepas tu 20 minit sebelum pukul 9 (departume time)... kitorang ingat kan pukul 9:40 tu adalah departure time.. so kitorang masuk pukul 920 am :p

ramai lagi mangsa2 yg kene sebab xtau... rase nak kasi training jek org kaunter check in ticket+bag tu supayaaa bagitaulaaa passenger "sila masuk 20 minit sebelum departure time" dan departure time tu tulis laa besar2.. atau pun tunjuk dengan jari telunjuk dieee, ape itu departure time... mati2 kitorang ingat departure time tu, adalah 9:40 ;p hohoho

pestisid said...

oh oh walaupun kerut2 hati baca kenapa ko kene tggl, byk kali baca x faham2. woh kenapa lembab gile? akhirnya faham haha.

biase blk kelate kene 40menet awal. ni sistem lain eh? huh. lain kali naik kapal tau. hikhik.

dd dudu said...

{pestisid}
lisaaa, patutlaaaa ko xpaham, rupe2nyee sy mmg salah tulis uwaaaaaa.. sepatutnye nak tulis "boarding time" tp tertulis "departure time" hukhuk


pembetulan pembetulann....

kesimpulannye, nex time kene masuk gate tu 20 minit sebelum boarding time..



waktu kapal terbang berlepas/departure time --> 09:40 am

boarding time --> 09:00 am..



sepatutnyeee kene masuk pukul 08:40 am, 20 minit sebelum pukul 9.. tp kitorang masuk pukul 09:20 am, which is 20 minit sebelum departure time

huk2, salah paham di situ