Thursday, January 8, 2009

pengalaman pertama langgar kereta

entry ini adalah sambungan entry "tulun laa pegi cik mengantuk"

aku dah ade lesen dan memandu dah 2 tahun kot..

dah habes P, tp aku tetap xmo cabut P iteww ;p

hari ni aku g keje, pagi tadi ayah hanta kan ke umah ummu, pastu kite tumpang laa umu ke putrajaya..
skang aku kat opis la ni.. kawan2 opis dok tanye pasal semalam,buatkan aku tingat balik kesah semalam..
huishhh koranggg bahaya tauuu memandu mase tgh ngantuk..
lain kali aku ingat laaa, kalau ngantuk jek, cepat2 laa esot ke tepi keee stesen minyak kee kasi rehatkan mata dulu..

betoll laaaaaaa kate hasni, dd ni memang boleh tidur di mana2 sahaja muahahahah :D

kalau bole x mau jadik macam semalam lagi.. sian adik kelisa ku, kakak dd dah mengemikkan mulut, mata dan hidung adik kelisa yeee, sori yee dik, kakak x sengaje :( kakak syg sgt kat adik kelisa :(

semalam kereta yg aku langgar adelah kereta toyota corolla..
tuan die chinese girl.. umur baya2 aku gak kot
sian die terkezut..
tapi naseb baik die baik xmarah2 aku ke ape kee..
sebab belum sempat die nak marah ke ape, aku dah nanges dulu muahahhaa
tapi time tu mate merah2 jek sbb aku terkezut sebenarnyee..
lepas tu aku kol mak.. aku ok lg.. mata bergenang jek..
aku tepon salwa, aku ok lagi..
sekali bile aku tepon kuku, dgr suare die terus aku nanges yg buruk, mulut herot2 senget2 =P
ngadessss sungguhhh
lepas tuu chinese girl tu plak yg pujuk aku hik hik

"xpaa xpaaa, sikit saja ni, jangan takut jangan takut"

ade taakkk org yg di langgar sebaik ini ek? hik hik
mase berlaku semalam tu aku sgt xtau nak wat ape..
tunggu jek ayah datang...

time tu abang chinese girl tuh pun dah sampai.. tengok2..
aku cakap kat chinese girl tu

"tunggu ayah saya sampai kejap bole x? ayah saya chinese, senang cket u nak diskas sama die"

sementara tunggu ayah datang tu tibe2 ade org workshop dtg laa, org perodua dtg laa, keta tarik pun dtg, pu~~~~~
org tu cakap tangki keta aku nak bocor, kene tarik, tp aku tetap kate nak tungguh ayah datang gak hihi
sampailaa ayah datang, ayah cek2 kate xperlu tarik pun :) saje jek tauu dorang ni :)
lepas tu semua2 setel kat balai polis ampang jaya
polis sane pun baik2
sarjan sane pun baik, asyik dok tenangkan aku jek... ape rupenyee muke aku time tu ehh sampai org asyik kene tenangkan aku jek ;p
sedangkan eksiden kecik jek hihihi
pastuh mak chinese girl datang balai pun bukan pujuk anak die pun.. gi pujuk aku pulak hak hak (time tuh aku dah taak nanges okayyyy, dah lamee dah behenti)
auntie tu asyik cakap

"tak apaaa tak apaaa jangan takutttt jangan takuttttt.. u ok kannn?? tarak apa2 kan?"

aku pun mmg ade laa say sory kat die, yelaaa keta toyota tuh keta die tau, anak die pakai
hohohohoho

ayah aku lak asyik gtau kakak polis tu..

"ini dia punya first time.. saya terpaksa pergi keje balik.. ada olang mau pakai saya.. lu ajar dia aaaaa.. ajar die pelan2 aaaa apa patut dia buat, dia tarak tau apaa2..

"diana, lu sudah kunci kereta belum? okay okay saya mau pegi kelija ni, olang mau pakai.. kereta tu bole jalan lagi, nanti lu bawak slow2 balik umah aaaaa, nanti saya panggil org datang umah amik keleta.."

pastuh ayah pandang kakak polis balik...
"luu ajar anak wa baik2 aaaaa.. bla bla bla"

aaaa mencik kene saman... terjejas reputasi ku wuuuu

lepas tu kuku nak dtg, aku xkasi.. sbb dah nak balik da pun.. kuku pun keje jauhhh.. xpe kuku xpe xpe kite dah ok..
last2 semua setel cara baik..
malu siuttt bawak keta balik yang ternganga sedikit kat depan huk huk rase cam org2 kat jln raya pandang jek, walaupun dorang xdelaa pandang hihihihi

sampai umah, petang tu tidur sampai pengsan x hengat sampai ke maghrib huk
konon2 ingat nak tidur biler bangun, rupe2nyee semuanya adalah mimpi
tapi rupe2nyeee tidakkkk~~ memang kereta ku tiada di parking rumah (T_T)

p/s---> hehe elok2 jem, aku menambahkan lagi jem di mrr2 tu hahaha
lagi satu selalunyee kalau aku tgk eksiden, aku yg kene bagi signal ke kiri, tapi semalam aku laah mangsa yang kene bagi lampu kecemasan =P

11 comments:

ciarexoxo (^_^)v said...

duduuuu...ko eksidennn???ehhh nape aku br tau arini??smlm aku half thats y xbace posting ko...huuuu....sian ko..ko ok ke?kete ok?trauma lg x??sabar ehh...tu pngalaman tu..lenkali hati2 yukkkk

Ogy said...

heheeh berkerut2 dahi akak baca entry nih..jap nk simpati, jap nk gelak, akhir sekali mmg gelak besar le....
takpelah dd..there's always a first time 4 everything kan?
pengalaman tu...lain kalio hati2 k...

dd dudu said...

{ciarexoxo}
ciare aku bace komen ko pastu pandang muke ko yg kat icon tepi ni, hee seswai laa aksi muke ko ngan comment ko hik hik

paham x paham x ;p

ciare, aku ok laaa, cume keta je laa masuk bengkel, hari ni g keje tumpang umu dulu :)

ermm pengalaman2 :)

{Ogy}
yekeee kak hahahahahah emosi terganggu tul entry ni yekkkk ;p

emm hikmahnye kan, lepas ni saye xberani dah laa nak ngantuk2 bawak keta, klu x kene hari ni, mungkin sy xbelaja lepas tu terkene eksiden yg lebih teruk lenkali, sape tau kan???

lepas tu pengalaman kecik ni, dah ajar saya nak wat ape selepas ni klu kene eksiden ke apee :) klu xkene ni, mmg saya xtau ape2 langsung :)

setiap perkare yg berlaku mmg ade hikmahnye kann :)

thanx kak ogy^^

thankx to ciare gak^^

pandangdenganmatahati said...

dd dd
td aku ade jumpe org wat entry psl "eksiden d mrr2" "kelisa vs toyota corolla"

hahahahaha

lari lariiiiiiiiiii :'D

hehe
ko dh ok kan? xpekn wat lawak kejam sket :p

dd dudu said...

{pandangdenganmatahati}
muniiiiiiiiiiii ko buat lawaaakkkk kannnnnnnnnn :'O

takutnyeee aku kalau ade org tangkap gamba kejadian semalam pastu tepek di blog :'o

ciarexoxo (^_^)v said...

laa muni tipooo ke?aku nyaris caye ade org wat posting gitu :P hoho...owhh mksd ko icon profile aku ek?hihi..itu pose ngadess tu ;) alhamdulillah le xpape..pape pon ayah ko mmg idol cool aku :'D

wv: droemitu..nasib bkn doraemon ;n

dd dudu said...

{ciarexoxo}
waaaah ayah aku menjadik idol kepada ko waahh hik

ciare2 nak tau taakk.. hee kan jem kan, tp ayah aku leh sampai dr jalan raja laut ke mrr2 pandan indan dengan cepatnyeeee muahahahaha

memang hero kuu ;p

lina said...

dd.. ko ok dh ke? sungguh terkejut membace entry ko. smlm aku x online 1 ari.

dd dudu said...

{lina}
lina, aku ok.. cume terkezut jek semalam
huhuhuu semalam ko g main boling kan?
xdpt laaa aku join sbb aku dtg keje pun smlm heeee

pestisid said...

a'aaa.td melompat2 dr 1 blog ke 1 blog.jmpe 1 entry pasal tensen jalan jam gile pastu org tu smpt snap gmbar eksiden.hikhik.



waaah pakcik rasul juga heroku..dd ade tak teknik pemanduan ayh ko ngan saye same skit?ke die lagi ganas?

akuLinux said...

saspen gak eksiden ni, tu baru siket je. kalau yang ada darah2 tu mesti lagi trauma.
aku tak pernah kena lagi, minta2 di jauhkan...