Saturday, January 17, 2009

orang2 yang aku sayang tak sehat

pergi ke shanghai
haiii ;p

hik tetibe pantun siket..
sebenanye mase aku tengah type entry ni, aku tengah teringat2kan seseorang... (ego nak cakap rindu, cakap teringat2kan ;p)

seseorang tu tengah x sehat..
seseorang tu skang berada di kampung..
dah hampir seminggu dah x sehat..
to seseorang, rehat leklok yek, jaga makan minum tu..
jangan makan sebarangan..
jangan buat lawak lagi kate tengah makan aiskem, pastu bile org marah, cakap memain tipu je =n tengah busan laa tu buat lawak maut =n

.................
ayah ku x sehat.. tengah terbaring dengan 2 helai selimut..
aku baru lepas kasik ayah makan sepasang panadol ngan secawan air.. dengan kite xbole degil2 xmo makan ubat.. huk huk sok nak bawak ayah g klinik laa..
to ayah, rehat leklok, cepat baik ye.. kite sayang ayah..


....................
kalau seseorang tengah sehat, ingatkan nak ajak die main beskal kat bukit cerakah, hehe ibarat kate pae, nak sambut ulang tahun setahun pegi bukit cerakah..

pergi ke kedai beli kuih
kui kui kui


ni gambar tahun lepas kami di bukit cerakah :D

ateh yg tangkap gambar

..................
hari tu kann, kat rumah linda, sebelum gi mandi, aku try pakai tudung ekin die jap.. abaikan la ye baju kaler hijau, tudung kaler purple ;p ok x eh eh eh? kalau ok, nak try beli laa tudung ekin 1 hehe sangat mudah xperlu gosok, xperlu kelepet2 tudung.. dah laa aku mangsa tudung selalu ke depan ;P aku kate kat ummu athiah hari tu, sebab muke aku licin sangat sebab tu tudung selalu jatuh ke depan wahahaha nak termuntah ummu dengar, jangan kate ummu, aku sendiri pun nak termuntah =n hik hik

nak beli x eh eh eh?

..................
skarang kan aku tengah mud nasyid kan..
antara lagu yang paling aku suka adalah lagu destinasi cinta - mestica
sangat syahdu lirik dan melodi nye.. meh laa dengar same2 :) tapi ni bukan video klip mestica nyanyi, tapi aku amik video ni saje2...



Ya Allah ya tuhanku,dekatkan lah aku kepada Mu dengan rahmat-Mu :'(

...............

okie laaa nak sambung tengok cite seram kat cerekarama, takutnyeee takut ~('_')~

pergi ke amerika naik kereta
tataaaaaa
;p

13 comments:

lina said...

ala cian encik kuku dan pcik rasul. semoga diorg cpt sembuh

tudung ekin tuh aku slalu tgk ekin pakai kontra ngn baju. sbg cth--> bj biru, kaler tudung tuh kuning. kalo bj ijau, tudung tuh merah.

dd dudu said...

{lina}
makaseh lina, musti kuku ngan ayah terharu dengar ucapan kamu heheheh

ehh ooo ekkk??? aku ingatkan kalau baju ijau, owning(cani ke eja?) tudung tu kene hijau gak hehehe

ko kene wat entry pasal ni kat blog ko lina heheheh

pandangdenganmatahati said...

keri saket apaaaaaaaaaaa?? :O

dd..p la lawat d banting huhuhu

dd dudu said...

{pandangdenganmatahati}
hehehe saket rahsia ;P
okie ;p

lina said...

nanti aku wat entry pasal tuudng ekin. tapi aku kne la beli n pakai dulu. baru dpt feel. hik hik ;p

dd, keri kne dmm campak ke? saje aku nak pandai2 teka =)

dd dudu said...

{lina}
beli laa linaa beli beli, haishh dah lame aku nak bawak ko g satu tempat tdung bes2 tu klu ko lepak umah akuuu

hehehe nanti aku msj ko, pu~

rosealley said...

petang2 minum teh boh,
semoga mereka cepat sembuh:D

dd dudu said...

{rosealley}
beli tiket pergi ke acheh
terime kaceh terime kaceh :D

ReD said...

hoho..masuk gak tudung ekin kite dlm blog die ni...
dh agk dh!=p

dd dudu said...

{ReD}
heheheh kite xpakai curi2 kannnnnn kite pakai depan lindaa kannnnn hak hak hakkkk

circleinspoon said...

ko nak g shanghai jual kuih tok g amerika?

;D

ciarexoxo (^_^)v said...

dudu kiyut ko pkai tudung ekin tuh..pakai la..aku suke tgk org pkai.nmpk comeinye. tp bile sndiri pkai aku rs nk lempang pipi tembam aku. sgt nyampass

dd dudu said...

{circleinspoon}
wakakaka ko buat kesimpulan pantun2 aku pulakkk hik hik hik

{ciarexoxo}
aku pun suke tgk org pakai hehehe
nak beli tp xjumpe yg seswai lg huk huk
alaa ciare pakai laaa, muke aku pun bambam gakk^^