Monday, January 12, 2009

aku dan kehidupan baru ku... part 1

Assalammualaikum sumeeee :)

ingat x kesah puteri buah peach mencari keje? hehe erm xsangka dah sebulan lebih dah masa berlalu selepas aku iklankan keje tu.. n skang aku dah ade keje, dah dapat gaji pertama pun hew hew hew

emm sedikit sebanyak sebulan lebih ni dah banyak merubah hidup aku.. ibarat kalau dulu graf aku mendatar je.. tapi sekarang graf tu mencanak naik.. totally bertukar abes ;p

yelaaa kalau dulu aku duduk umah, hari2 pun tengok tv, tengok muke mak tengok muke ayah, kadang2 tengok muke ros lina wawa kat fakulti, kadang2 tengok muke kuku bile ade aktiviti hujung minggu, tapi sekarang nak tengok muke mak ngan ayah pun leh kire berapa minit hok hok hok balik keje malam2, x makan x ape terus masuk tidur, bangun tidur lak siap2 g opis.. kadang2 hari sabtu atau ahad kene kerja hohoho..

sekarang aku ade banyak sangat kawan baru.. sume ni pun termasuk dalam diari kehidupan baru ku hik hik
antaranya adalah.. awa & linda..

nampak x anak panah ke mydin tu, tujukan pade aufa sebenarnye die x caye putrajaya ade mydin hik hik skang caye x ;p

dari mule2 masuk sampai hari ni aku baik ngan dorang dua ni la, lagi sorang hakim.. tp xde gamba akim sorang, nanti ade gamba ramai2 nanti yuk hihi tapi muke die cam Lah VE ;p hok hok sile muntah skang ;p huwa huwa huwa

linda ni die kurus giler tapi kuat makan.. kalau pagi2 tu order roti canai x main satu, main roti canai telur 2 atau 3 terus hamik ko =P penah sekali tu nasik lemak 1, roti canai telur 2 huwarkkkk aku tgk aku laaakk yg nak terkuar balik isi perut hik hik

awa ni lak pompuan paling slumber aku penah jumpe ;p paling buat bodo, aku respek giler kat minah ni, hishhh kalau laa aku leh jadik cam die hahaha musti aku xde emosi2 dah ;p he he he die ni bagi aku cam unik jek ;p huishhh mintak2 laa awa xbace blog aku heheehehe lagi satu minah ni budak kick boxing, kalau tengah2 tensen keje, die datang tempat aku abes die curahkan ilmu kick boxing die kat aku hak hak hak jangan ko kick boxing aku sudahhh ;p

akim lak pendiam.. cakap bile perlu jek.... jenis respek dan menjaga kawan2 perempuan die hohohoho tapi baru2 ni makin lame makin terserlah lak sifat sebenar die huwahahaha sifat yang keluar bile coding tu x menjadi.. elok2 pendiam terus B.E.R.T.U.K.A.R sifat membebel kui kui abes semua di bebelnyeee.. termasuk linda, awa n aku... mouse pun jadik mangsa.. keluar terus mencarut die tp bukan mencarut ape, mencarut 'kucing' kui kui contoh "kucing betul laaa!!" :'D pastu kalau kaki kanan die dah naik sebelah ke atas kerusi tu maksudnyee tengah bersungguh2, kalau kaki kiri lak yang naik maksudnyee "ni aku tension ni" :'P

pastuh aku ade kawan name ummu athiah..
die ni kann hihi cam entry sebelum ni laa aku kate aku tertipuu~
aku sangka kan die lemah lembut sopan santun :'D
tp rupe2nye 2 x 10 jek ngan aku :'D
tapi die ni suke buat kelaka dan gelak bile orang buat kelaka..
gelak x hengat okayyy ;p diulang, gelak x hengat =P
umu ni kdang2 gelak kat mende yang org lain x gelak, sbb tu aku suke, sbb aku dah jumpe geng gelak yang kat mende yg aku rase lucu tp org lain x rase lucu pun ;p hihi
ermm pastuh aku perasan ade ciri2 perangai die cam aku siket bile bab2 melibatkan perasaan, tapi yang lain2 memang lain.. memang terserlah sifat ke'kakak'an nye hehehheehe

lagi sorang ni kawan baik ummu.. name die ezzan.. dorang ni dah lame dah kawan baik :) yang ezzan ni gaya die cam cikgu BI ciket hik hik.. aku suke tengok gaya die, hari tu baru jek cakap "ezzan, kite suke laa gaya awak, awak sesuai jadik cikgu2, musti murid2 suke" heheh.. korang leh bayangkan x die cane? hak hak hak
tapi die ni nakal gak ho ho macam makhluk yang xde kaki tibe2 muncul belakang aku tanpe ade bunyi2an langsung.. pastu kadang2 die 'paaaapp!!" kan meje aku sampai aku terkezut nak pengsan dan... ahhh xmau cite ;p

yang si umu dan si ezzan ni adelah makhluk2 yang suke bergambar cam aku jugak ;p hew hew hew

pastuh ade kawan lagi name ayu, aida, dayah dan zida.. tapi kite xde gambar dorang lagi laa hohohoho kene ade gambar baru bes cite kan :D

ayu ni die hihihi cam pangai aku pun ade cket2 bile tang blur2 tu hek hek ;p tapi aku tau die baik n hati lembut gilerrr hihi ni pandangan dari mata kite tau ayu, kalah salah tulun tunjukkan ;p

dayah ni die blogger gak gune name chunk.. die blogger femes laa jugak, tgk laa follower die pun dah ramai hehehe selalu gak bace blog die walaupun die duduk belakang aku jek huwa huwa huwa

yang aida ni xyah nak cakaplaaaa,kof kof kof tere giler minah programmer ni.. baru jek nak tanye soalan die dah tau jawapan ;p baru nak tunjuk error tanpe tengok pc kite, die dah leh visualkan ape yg perlu kitorang buat bla bla bla leh bayangkan x betape terenye aida ni ;p hik hik

haaaa last sekali adelah zida, ermm kawan2 yang aku cite kat atas ni same floor ngan aku kawan2 yang terlibat dlm development phase.. tapi yang zida ni floor bawah tingkat 2.. tapi setiap kali gi surau jumpe die kat surau ke ape ke suke main cucuk2 pipi die hehehehe sangat lembut okayyy pipi beliauuu ;p die chomeylllllllll~~ perwatakan die chomeylll~~~ care die cakap chomeyll~~ pipi die chomeyll~~~ sbb tu suke main cucuk2 pipi die, hihi jangan marah ye zida^^

bersambung........

8 comments:

pandangdenganmatahati said...

dd.. xde ke gamba awa dgn linda y comei2 sket.. ade ke ltk gamba org tgk makan?? kuhkuhkuh

oh pakcik mydin d belakang.. hehe pecaye dah ;p

UMMU A'THIAH SHAARI said...

yana...kte terserlah ek sifat ke'kakak'annye...ni mest kes ari jmaat aritu...hahahaha :P

dd dudu said...

{pandangdenganmatahati}
kuh kuh kuh ampunkan aku linda dan awa =P aku nak pakej sekali ngn mydin tu sbb tu letak sekali kuh kuh kuh ;p

{ummu}
heheheheh hari jumaat tu satu kes yang "henfon" tu huwa huwa huwa
lepas tu time2 lain pun kite leh pasan, ermm susah nak terang, tp umu agak kakak laaa ;p tau nak buat apeee n agak bertanggungjawab kat kawan2 heheeheh

Ezzan Yusop said...

"akim lak pendiam.. cakap bile perlu jek.... jenis respek dan menjaga kawan2 perempuan die hohohoho tapi baru2 ni makin lame makin terserlah lak sifat sebenar"....

ezzan tau nape akim jadi cmtu, sebab ezzan ada...huwa huwa huwa! ezzan gaya cikgu? hukhuk...berlari bertebaran la anak murid ikut cikgu yg suke sgt berlegar2...hahahah!

zieda said...

haha..chomellnyer kite ye..hahah
xmarah..sukeee...lala..time kasih..

dd dudu said...

{Ezzan Yusop}
huwa huwa huwa kelakalaaa ezzan ngn abang ezzan ni kui kui kui

betoolll hahahhahahahaah tgh bayangkan dak2 tu kene ngekor cikgu nyee yg suke menyinggah2 :'D

{zieda}
ye zida hihihihihi

wawa said...

hey dodol..gambar aku yg ntah ape2 je ko letak...warghhhhhh!!!tgk la ble gua rajin update blog nk ltk gmbr hang plak yg busuk2..~dushhh dushhh..tp tgu bli hp ade kamera ...huahuahua..

dd dudu said...

{wawa}
hak hak hak aku gelak jek :'P
cesss sempat nak perli aku tu
cheese cake tul
puk