Friday, July 9, 2010

borak-borak lagi ;P


note: entry ni ditaip pada pukul 11 malam tadi, tapi di publish pada hari ini pukul 10 pagi.


perasan takk?? perasan takkk dari dulu kan, setiap kali kursus, aku akan buat entry yang ber'point-point macam ni, haha motip? ;P

jom borakk...



1) nak cerita pasal rakanku rina-si-serba-tahu itu lagi.

ade sekali tu kan, kitorang borak2 dalam kereta. lepas tu ada lah suara A bertanya. x ingat lak siapa suara A itu.

perbualan tu lebih kurang macam ni lah. serius x ingat, sebab dah lama.. dialog lebih kurang macam ni arr..

suara A : "kenapa hah kadang2 kalau bawak laju kene saman, kadang2 tak kena saman pun? padahal lalu tempat yang sama je yang ada kamera tu"

rina : "sebab kamera perangkap tu diorang tukar2 tempat"

suara2 lain : "hah?"

rina : "korang ingat diorang banyak duit ke nak letak kamera kat sume tempat untuk speed trap? kamera perangkap tu mahal.. so tak banyak kat malaysia ni.. so dia akan guna kamera tu untuk satu tempoh masa bagi tempat ni, lepas tu tempoh masa lain lak dia akan letak kat tempat lain pulak.. memang ikut nasib ar.."

suara lain : "laaaa yekeeee... rina cane rina tau"

rina : "laaa sebab... *hahahaa xtau rina luluskan ke x nak cite kat blog...



2) siang tadi masa pergi ke upm, kat tol upm, bila sampai jek turn kereta ku, cam biasa aku senyum dan hulurkan lah duit tunai ke kakak tol, tiba-tiba akak tol buka mulut nak bersuara..

kakak tol : "kereta depan tadi suruh saya sampaikan kat awak, dia kata terima kasih"
dd : em??? blur kejap.. ingat balikkk..

ohh hahaha kereta depan tadi ke.... dia salah masuk lane Touch N go.. kesian dia kene mengundur2.. aku nampak dari jauh terus aku berhentikan kereta, supaya bagi dia ruang besar untuk kona ke arah tol tunai barisan ku itu.. lantaklah kereta belakang nak marah ke apaa ;p suka hati aku lah nak benti jauh2... kesian gadis tu, kereta belakang die dah hon2.. dushh!!! aku faham sangatt perasaan dia.. sebab aku pernah kena dulu (^^_)

tapi tak sangka pulak die sangat hargai peluang tu, sehingga menyampaikan ucapan terima kasih melalui kakak tol.. hik2



3) saya kalau nak say thank you kat orang di jalan raya, saya gunakan wiper.. boleh? ;p pemandu lain x paham pun xpe, hak hak

dulu kat oas, suka hai hai kat ezan guna wiper.. bila kat lampu isyarat, saya kat depan, kereta ezzan kat belakang.. lepas tu saya hai kat ezan guna wiper belakang.. pastu ezan balas dengan wiper depan kereta dia, haha sengalll


hari tu masa nak balik, kereta saya kat belakang, kereta rina kat depan.. tak hujan x apa, saya hai rina guna wiper depan... satu kali sahaja... x taulah minah tu paham ke x, saya try n error je... sekaliiiiiiiiiiii wiper belakang die gerak lahhhh... hahahaha dia pahammmm sehhhhhh... die balas haii guna wiper gak, hahaha sengalll, aku suka aku sukaaa...



4) hmm.. saya sedang menunggu bunyi mesej dari seseorang :( uhuk...



5) sekarang saya memang tengah mengamalkan tak mo makan malam.. eh eh jangan ingat aku diet lak, aku tak diet tau, x suka guna istilah diet, hehe.. saje jee x nak makan malam, bole? ;p tapi untuk orang yang macam aku yang kuat makan ni, agak sukar laaa ma dan ayah nak adjust biasakan diri dengan situasi diana-balik-keje-xmo-makan-padahal-dulu-macam-harimau.. macam2 cara lahhh diorang buat untuk goda aku suruh makan.. tsk tsk.. tepis tepis tepis ;P

dan tadi, la ni kul 11:40 malam ni, aku keluar bilek nak dengar lagu yang mak pasang jap.. tiba-tiba ayah bersuara

"diaana. tadi saya tinggal separuh nasi untuk kasi awak makan"
"ayahh... kite x nak makannnnn... org dah cakap dahhh xnak makan" *sambil cubit2 pipi sendiri nak tunjuk signal kat ayah yang saya sudah gemuk
"yalahhh.. janganlah makan banyak2.. makan sikit sajaaa"

*tetap bertegas x nak makan... maaf ayah :'(


(gambar hiasan)



13 comments:

ciare (^_^)v said...

comel la borak2 ko ni dd..comel2 pulak tu. serius comel tang say hi hi dgn wiper tu.nti aku nak try buat ;p

dd dudu said...

{ciare}
hahahaha buat tauuuu

tapi naseb arr kalau ada pemandu kata ko giler bukak wiper masa panas terik ;p

dd dudu said...

nway ciare, bukak wiper tu sekali jek tauu, hihi ibarat macam tangan say "haiii"

kalau byk kali, x jadi ;p

nurul azida ahmad said...

hahaha. suke gak part say hi hi tu. buat zda gelak! hihihi

dd dudu said...

{zida}
hihiii jum jum hi gune wiper klu tersempak tgh jalan ;p

aDieyZa said...

lps ni, kalau ada yg bukak wiper time tghr tu, dh boleh agak yg tu geng2 dd.. hehehe.. tp cara tu comel!

bab mkn mlm, zana dh praktikkan sejak 3 bulan lps.. but just turun 2kg.. hahahaha.. then mula la fikir, baik mkn mcm ni sbb 2kg jer?? tp kena kuat smgt la..

mmg parents x berapa suka if kita skip2 mkn ni.. katanya nak kurus baik senam, bukan elakkan mkn mlm.. hehehe..

rosealley said...

sangat berpengetahuan la rina tu, hebat!

dd dudu said...

{adieyza}
heheeheh tah2 ada apek mana tah bukak wiper tengahri sebab nak alihkan bulu burung melekat kat cermin, jgn include ke dalam gang dd lak, ha ha haaa

hehehe xpe adieyza, sy bukan diet (ecehh xnak jugak ngaku tu), cumee nak kawal nafsu makan jekk ;p espeseli malam2 hihihihi


rosealley}
hebat hebat! tp dengan harapan die x baca comment ni, hur hur

Ogy said...

huaaaaaaaa bilalah akak leh menahan napsu makan ni...dh berkali2 ytry takmo makan malam...tp.........adesss....takk uat sungguh..

kay kamal said...

gune wiper kate hai ye..huhu..tak terpkir

Tukang cerita said...

jumpa keta akak,
sila kibarkan wiper anda!
erk, wiper...kita panggil kibar ke?
ERK??!!!
:P

dd dudu said...

{kak ogy}
hehe cube akak jgn fikir xnak makan malam sebab nak kurus, akak cume fikir "sajeee malas nak mkan malam", ekekekeke

teori sy yg tah pape dan xleh dipakai hik2

{kay kamal}
he he heeee ;p


{tukang cerita}
hihi kite tekan suis wiper ;p

rinakawandudu said...

tp kalau kete tu xde wiper belakang pastu die kt depan... cmne nak say hi???