Friday, July 9, 2010

haishhh.. sudah jatuh ditimpa2 pulak tangga

tengah2 fening pasalllll nak bayar renew roadtax dengan insurans, sekali....

pegi gatal check saman kat rilek.com pulak, dan hamik ko!!!! ada 2 saman..


:'O

satu tu speeding.. lagi satu x yah ar tau..
apa kesss aku kene saman speeding kat highway kl-seremban???
ni mesti dah lambat pegi keje pagi2 ni.. haishhhhhhhhh


soalan sekarang pada pembaca2 yang tauu..
MEMANG PERLU SETELKAN SAMAN DULU KE SEBELUM RENEW ROADTAX+INSURANS?????

ADA KES2 TERTENTU TAKKKKK YANG TAK PERLU BAYAR SAMAN DAHULU??


note: hah, xde mood nak tukar font type and color!


haishhhhhhhhhhhhhhhhhhh

6 comments:

mun-e said...

weee kalo saman polis mmg kena setelkan saman dlu b4 renew roadtax.. hee

p/s: cek dlu saman tu kul bape and bile tah2 keri ke yg drive so suruh die bayar. hahaha :P

dd dudu said...

{mune}
yekeee
tp nape ada kakak2 dan dak2 kat opis aku lepas masa renew ekk?? diorang pun xsure kenapa, kuh kuh
ada kakak kate klu kat surat bayar saman yg ada tanda * tulis 'sekat', yg tu kes wajib bayar saman klu nak renew, yg xdetanda * xpeee, lepasss..

paham x?

aku xpaham sgt ar.. haishhh
kakak pun xpaham sgt..



eh ha'ah kann xterfikir lak td ;p kuh kuh

dah check dahhh, 23hb januari, pukul 11 pagi, km6.2 Kl-Seremban



ape kejadah aku kat situ hari sabtu ehhh?????

eh aku lapor diri ukm 25 January, hrmmm... 23hb apa aku wat ekk??? g oas siapkan kerje terakhir kot.. huhu mungkin

Honey Bee said...

kena byr saman dl klu saman dr polis or JPJ...
tp nak try renew dl pun boleh..
klu lepas consider bernasib baik lah..heheheh

dd dudu said...

{honey bee}
nak try renew dulu la camni, klu die xbg renew baru g byr sman ;p
sebab yg speeding tu xdpt surat saman pun, alih2 dah ada dlm online.. tskk

~ ReD ~ said...

try renew b4 tarikh akhir road tax. ada yg kata lpas kalau cmtu..hihi

dd dudu said...

{red}
betol laa linda! td dd gi reney road tax + insurans... awal seminggu dr tarikh yg sepatutnye minggu depan..
sekaliiii lepas jekkkkk, kakak kaunter tu x mention apa2 pun pasal samann
beshnyeeeeee

hik hik