Friday, July 16, 2010

mengimbau surat lama



kelmarin hot chat pagi2 dekat hot fm adalah pasal surat.. haha tak lama kemudian dapat sms dari muni..


muni : hahahaha lawak gile dorang bace kan surat fafau kasi kat mak die 16 tahun dlu hahaha
dd : alaaaa aku kat opis daaa


pastu malam tu bila balik rumah, terus teringat surat2 lama yang aku duk simpan dalam kotak khazanah.. hihi terus rasa nak selongkar balik, nak mengimbau memori masa silam.. wah gitu~


yeahhhhh keluarkannnn sume dariii kotak!!

ini semua adalah surat dari rakan-rakan cbn.. samada aku masih bersekolah di sana, mahupun dah berpindah ke sekolah lain, haha



dari tahun 1997 hingga 1999, saya belajar dekat convent bukit nanas..
tapi tahun 2000 saya pindah ke sekolah kat kuantan pulak.. haishhhh sedey sungguh tinggalkan dorang sehingga asyik play lagu BSB "Show me the meaning of being lonely" dalam bilik sambil mata bengkak2 macam panda.. haha



tapi kat sekolah baru, aku tidak kesunyian, sebab shai dan iza sangat rajin mengepost surat.. hihi.. shai tu siap pos berdozen2 duit syiling untuk aku tepon die kat public fon.. oh so suwitt laaaaa~~~~


banyak gile surat dari shai okeyyy... sekali hantar tebal pulak tu, bole buat buku dah.. ekekeke

kalau nak tengok tulisan shai, klik laa gambar kasi besar. haha mati aku kene kejar dengan shai ni sebab publish surat dia

setiap surat yang dia hantar akan cerita macam2.. pasal sekolah, pasal budak2 tuition haha..
ada surat tu die tulis masa die pergi london.. day 1.. bla bla.. day 2.. bla bla... day 3, bla bla... hahaha dulu kan x de blog ;P



ni kalau sampul bunga2 macam ni, surat dari iza lahh..


kui kui close up siket ;P

haha cakap pasal SUKOM lah, sports day laa hahhaa indahnya fikiran budak kecik!

mati jugak ni kena hempuk ngan iza sebab publish surat die ;P


yang chomeylnyee, diorang ni rajin tau hantar album gamba.. gamba2 the latest diorang, huwaaaa bila dapat kat aku, aku syahdu2 menatap gambar diorang.. sedih! ;P

album shai, haha
shai, byk betul gambar u dalam koleksi i tau, ngeeheeeeee


sports day!! daku tiada~


shai tu, kaset pun banyak die kirim.. kaset lagu2 paling latest.. haha time tu aku layan hitz fm, tapi sampai kuantan, hitz fm x sampai lak signal dia.. terus aku dengar radio muzik, wakakaa... tugas shai ni mengepost laa kaset2 lagu terbaru, hak hak.. tak lah ketinggalan sangat.. hihi



okeh sambung korek2 surat balik...


banyaknyeee surat kiut2!!! masa ni kat cbn la ni, banyak betul main surat kiut2.. hihi

surat-surat chomel..



lorr masa kat sekolah dulu, aku suke green tapi skang x suke pulak green.. nama gelaran pun greeny sampai skang emel aku ada perkataan green.. haha ni WB nye hal lah ni, ada color code masing2... ekekeke...

disebabkan aku greeny... surat pun dapat yang byk green la hahaha..



ini zaman ber'adik2 angkat ni.. hihi
tapi semua pun perempuan okeyy ;n xde nyeee abang angkat ke adik angkat laki ke.. xde xde ;p



whoopsss... sedang selongkar terjumpa ini note.. mengimbau~ oh girl dari sekolah rendah sebelah yang bagi.. hihihi tersengih kejap

oh adik nora, kalau adik jumpa akak sekarang ni, xde nyee beauty lah apa laahhh, makin kembang dengan tak stabilnye dah ni, hahaha lari dari struktur dah ;P


paham tak, kembang yang x stabil?? T_T



sangkut betul aku baca surat2 lama ni haha.... sampai ma biseng2 suruh aku mandi masa selongkar ni..


selongkar lagi.. ho hooo terjumpe kotak kecik.... kotak kecik ni simpan surat2 masa kat mrsm.... hehe..

time itu adalah sangat trend okeyyy dengan surat yang menggunakan watak joe ke sape ntah yang dalam majalah UJANG tu.. stok laki rambut panjang, tajuk cerita "Bersama selamanya" ke apentah... hihi x ingt, tapi memang surat yang ada muka diorang selalu laku..

masa ni, mrsm akan buat perkhidmatan pos surat2 ni antara sesama mrsm...
aku selalu lahhh berkirim surat dengan kawan namanya marleena baizura, dari mrsm taiping.. hihi..


yang note2 kecik colorful tu korang tau kot apa... alaaa yang akan kepilkan sekali dengan Request request tu.. alaaa yang bagi coklat ke bunga kee... kadang2 penerima x tau siapa pengirim... heheeeee


ganas nye tajuk tesis aku n group masa kat mrsm... mengenalpasti mayat tu ;P




ok lahh habes dahhhh.... tutup kotak dah... haha


tapi last sekaliiiii, nak tayang mende alah ni..



oh my~~ shai!!!!!!!!! u ke yang lukis watak2 slamdunk ni???? i lupe laaaaa..

hohoho dulu kita dua sangat minat slamdunk kan!!!! u suke rukawa, i suke mitsui sebab die kental hahaha... tapi sebenarnye dalam hati sorok2 suke sakuragi hanamichi yang kasar dan ganas tapi kiut.... wink^^



note : orang lain penuh simpanan surat2 boipren, aku lakk penuh simpanan surat kawan-kawan ;p kui kui




12 comments:

rinakawandudu said...

Motip bgtau suke 'sakuragi hanamichi'...

:p

w a w a said...

hahaha ddddddddd~!!!

sweet gila...aku pon ada koleksi surat, tp tidak laaa sbyk ko cmnih, best kan imbau surat..hahaha, nk trgelak plak aku ingt kecik2 dulu, gigih anta surat reply surat, beli setem hahahaha XDDD

hiks~ suka2 clapclapclap XDD

dd dudu said...

{rinakawandudu}
hik2 wehh aku memang minat sakuragi ar dari duluuu ;P dia kan ganas kasar tp die kelakarrrrrrr

ekekekeke

percayalah ;P

{wawa}
waahh ada gangggggg^^

clap clap clap XD

lina said...

aku pun ade memori mcm ni.. tapi surat-surat, bende alah request2 tu dah tak simpan.huhu

Aritu aku gi umah mak sedara aku, kakak sepupu aku simpan lagi surat yang aku anta mase di blaja kat US. Bace memang klaka sebab aku cerita macam dalam tu, arini makan ape la, tadi buat ape.. haha

dd dudu said...

{lina}
hahahaa musti comellllll

lina said...

dd byk betul surat...ye...best nyer

makdara TERDIVA said...

owh!! nostalgik sungguh..

teringat dulu2 berutus2 surat dgn mr. X..tp yg mine sume dah buang..dia punye je ade kt dia..
tak sanggup oh nak baca blik..syahdu!!

salam kenal :)

dd dudu said...

{kak lina}
hehe dpt kawan2 yg suke bg surat2 note, hik2

{makdara terdiva}
hai makdara terdiva~~

hehe yekee, memori tu~~

Neko said...

VATDAHELL!!!!!!!!!!!!! OMG OMG OMGGG hah! i pun ade urs okeh, siap printed out, siap u, i publish!

and yes, i lukis myself ;) i can draw la....once

Neko said...

VATDAHELL!!!!!!!!!!!!! OMG OMG OMGGG hah! i pun ade urs okeh, siap printed out, siap u, i publish!

and yes, i lukis myself ;) i can draw la....once

Neko said...

owh btw, ape tu? kicap ke on my artwork????

dd dudu said...

{shai}
hanggg jangannn hahahahahahahahahha matilaahhh siriyes x ingat ape yg aku penah tulis hahahahahhahahaha

oh yehhh, klu i cakap i x ingat apa yg melepek kat rukawa tu u marah x? hahahhaa simpan sume ni dalam kotak.. mungkin ada kertas yg x tahan panas ke.. ape ke... ermm xsure, mase masukkan dalam kotak dulu sehat2 belaka.. bile dah kuar.. kuning laa, kicap laa... haishh.. sowii shaii... sowi rukawa.. uhuk