Thursday, July 8, 2010

meh sambung borak



1) hari ahad tu isi minyak dekat Shell Danau Kota. lepas tu perasan minyak sangat lambat turun. hari ni dah hari khamis dah, tapi minyak masih belum melebihi separuh. hebatttt

tiba-tiba teringat perbualan dengan rina-si-serba-tahu hari tu..

rina : "kite suke isi minyak dekat Shell Seksyen 1.. sebab kite perasan minyak dia lambat turun"
dd : "ooo yekee"
rina : "dd cube la isi minyak dan tengok mileage yang boleh digunakan untuk minyak tu"
dd : "dd selalu isi minyak dekat highway jek.. sebab on the way.. eh kalau dah namanya minyak Shell, bukan sama ke setiap tempat? ;p minyak yang sama jugak kan ;P"
rina : "sesetengah tempat kan dd, minyak tu diorang tipu2 tau"
dd : "uikk tipu macammane?"
rina : "ade sesetengah stesen minyak tu dia campurkan minyak dengan air tau"
dd : "huishhh ada ke???"
rina : "ada laa dd.. bila minyak tu campur dengan air, kesannye tak elok untuk kereta"
dd : "ishh ishh"
rina : "lepas tu ada gak stesen minyak yang bagi banyak angin"
dd : *blur tapi paham sebenarnya
dd : "rina... nape rina tau semua ni ekk?"
rina : "sebab... *adalah ceritanya, x tau rina luluskan x aku cite kat blog haha



2) hari ni saya kursus php lagiiiii..... tapi curik2 taip tesis dalam kelas *tapi koding cikgu kat depan saya buat jugak okayyyy... ingatkan cekap dah taip curik2... sekali tiba2 cikgu nombor 2 muncul kat belakang tanpa disedari.. oh tidak!! kantoii!! dan tiba2 cikgu nombor 1 pula muncul dari depan.. dan tiba2 kertas2 ku time time tu jugak jatuh ke lantaii.. dd kantoi berganda2 (T_T)

tapi naseb baik cikgu nombor 2 x marah n suruh je saya teruskan, asalkan paham cikgu nombor 1 ajar di depan.. ngeee


3) waktu break, lepas makan free laju2, saya ke UPM pula, nak hantar latest chapters ke Dr. ingatkan sempat laa sampai balik ke kelas sebelum pukul 230 start kelas... sekaliii sampai fakultiii, x de maknanyaaaaa....

tiba2 jumpe kakak A kann..

dd: pok pek pok pek
akak M : pok pek pok pek
dd : "akak dah kawen kan saya dengar?"
akak M : "dah ada anak sorang dahh"
dd : "haahhh?"


pastu jumpe kakak lain lak.. pok pek pok pek

;p

dan tiba-tiba dalam surau.. macam ku kenal minah ni

dd : "ummu!!"
ummu : "ehh dd buatpee kat sini?"
perbualan berterus terusannn........


tengok2 jam, nak pukul 230 daa (T_T)

pecut keretaaa.... sampai ukm balik dekat2 pukul 3.. padan muka kau masuk kelas lambat


4) apa ek ending cerita orang minyak malam ni?? episod last ni


5) weekend ni saya sangat fully booked.. sabtu je pun ada 2 kenduri kawen kawan.. tapi sabtu malam tu bakal menjadi kenduri paling grand saya pernah pegi.. ke aina fendi yang kawen sponsor hari tu lebih grand ehh?? entahh, yang sabtu ni kot hehe


6) 14hb ni ISO datang, audit.. berdebar2nya.. saya dan uya jadik penjaga fail bahagian.. kena pakai kebaya x? pangg~~~~~~~ langsung xde kene mengena!!!!!! mintak2 xde apa2 masalah yang timbul masa tu, fuhh fuhh~

7) sekarang musim orang tukar layout/template blog ke? hihi. sampai sekarang saya tak pernah tukar lagi background blog ni. hihi suka putih jekk.. header atas ni pun xkan tukar2 sampai bila2, suka sangat dah lisa buatkan. hihi.. tak kan tukar, cumaaa... akan ada blog baru untuk kehidupan lepas kawen karang ;p kire ini blog bujang laaa kirenye ;p sedang mencari2 url yang sesuai lagi ni.

tajuk blog kedua tu akan menjadi "Our Secret Garden" dah.. he he kate berduaaa.. tak pun "My Secret Garden.. chapter 2"... ewahh
url nye mungkin ermm thechapter2.blogspot.com.. boleh? wahiihihihi

duduchapter2.blogspot
chapter2dudu.blogspot
thesecondchapterofduduslife.blogspot.. PANGGGGGG!!!!!!!! yang ni memang nak kna bakar ni hahaaa panjang giler


7) buat masa ni saya suka kerja saya di sini sebab satu hari 2 kali makcik cleaner clearkan tong sampah saya.. bole x gitu ;p oh siapa yang tak suka ruang kerja bersih kan? *winkk




8) sedang feningg pasal duit arghhh.. dengan yurannye lagi.. lepas tu 18hb bulan ni roadtax mati... insurans kene bayar, aaa mana nak cekau duit niiii


korek duit dd, korekk korekk huwarghhhh



3 comments:

aDieyZa said...

pasal citer 1 ttg minyak tu zana selalu dgr dr abah..

abah suka isi myk kat 1 tmpt tu sbb dia kata myk lmbt turun.. abah selalu kata patutlah ramai org isi myk kat situ, rupanya dpt jimat minyak..

pasal nak buat blog baru, idea yg bgus gak tu.. bab tukar layout, zana tukar pun sbb ambik mood nak kahwin.. hehehe.. lps kahwin nak tkr layout lain sbb x sesuai layout skrg tu..

nurul azida ahmad said...

haaa...zida pun terpk bende yang sm.

aritu zida ade isi rm10 kat petronas yang baru bukak dkt jalan yang putrajaya-puchong tu, masa tu minyak tak kelip2 lagi. then isi, naik dr satu ke takuk yang ke2. cek mileage, pkai smpi betul2 kelip2, boleh dpt around 80km gak la.
after that isi rm10 gak, kat shell, naik smpi dr satu ke takuk ke2 gak, tp bile cek mileage xsmpi 80km pun. tak tau la mane yang betul. hihihi.

dulu rajin pakai shell, skrg pki petronas sebb bile pki petronas bawak kete cm smooth je.

dd dudu said...

{adieyza}
kann, patutlaa ada sesetengah tempat, memang ramaiiiii sangattt org isiii minyak kat situuuu

oo ha'ahh header zana yg dd suka tu, hehehe tu r, kene ikut situasi lak lepas ni

{zida}
dd bayangkan zida bercakap ni sambil buat aksi macam dalm gamba profile zida ni ;p

ooohh kita berbedaa~~ keta dd smooth klu pakai shell. hik, ikut keta kot ho ho ho