Saturday, July 24, 2010

tak sempat~



hari ni hari sabtu, gi opis tadi... balik umah after maghrib... aduhhh memang busy lately ni, x tipu huhuhu... keje keje keje... sehinggalah terbaca satu comment ni dari ezzan kat entry rosealley

Blogger Ezzan Yusop said...

awwww....ezan asyik bercakap kan tadi. mcm kimora cewah. hahah. dd kan bz memanjang. nk bg hadiah je pun kene wat appointment. hehe.


auch auchhh tercucuk dadaku haha. nex week eh ezan, kite jumpe petang2 lepas balik keje ekekeke.



bile busy ni... ade beberapa yang tak sempat dibuat... huk huk

1) tak sempat lagi nak try makan GCB mcD.. hehe

2) tak sempat nak pegi cukur jambul baby falisha siang tadi, shee's daughter uwaaaaaa sayangnyeee

3) tak sempat lagi nak wish along muni tahniah sebab dia dah mengandung. omaigod along muni, dd teruja sangatttt tauuu, hihihihi

4) tak sempat lagi nak baca entry hantu kom kom kat blog lisa.. duhhh, entry tu banyak tulisan, kene cari masa untuk baca dengan penuh perasaan.. jap lagi sebelum tidur nak baca.

5) tak sempat lagi nak bagi comment kat entry cameron muni... motip? ;p

6) tak sempat lagiii nak merasa 'sesuatu' dengan kukuuuu... aahhhhhh part ni tension! ;P bila nak ada masa niiiiiiiiiii

7)

8) motip ko sempat pulak taip entry ni? pangg~~



(gambar hiasan)



hrmmm... kuku pernah bertanya pada satu ketika..

"kenapa setiap kali nampak macam awak sorang je busy? orang lain x pun"


HAHAHAHHAAHHAHAHA... gelak kerut kerut dahi.. :'D

jawapanku hanya ada satu... hrmm... iaitu.. time management..

ye ar tengok rakan2 sekerja yang lain kool jek, padahal kerja sama banyak. malahan sistem yang diorang pegang lagi banyaaakkk dari aku pegang.. takde pun kecoh2 busy hihi. aku baru 1, 2 dan terbaru sistem ke3 yang ni dilantik jadik ketua projek, nangesssssss..... akan bertambah laaa busy nangesssssss lagiii


sebab tu kat sini, aku tak pernah salahkan sesiapa kalau busy2 ni hihihihi sebab sedar semua pun berpunca dari sendiri..

ada beberapa sifat aku yang aku rasa perlu ubah dari segi time management. dd take note ya!


1) bile dah BERJAYA solve kan satu masalah koding, aku punye 'berehat' tu kan, amboi2 sangat lah lama. har har har... contohnye pergi menjenguk blog orang lain atau menggugel gambar2 comel. takpun, update blog. kadang2 masa 'berehat' lebih lama dari masa aku solvekan satu koding tu. puk :^ nak ambil mood untuk next koding laaa katakan~~~ ekekeke
ishh x bole xbole teruskan macam ni. aku kene didik diri sendiri untuk pandang jek koding tu sampai muntah. yeh p('o')q hihihii


2) aku tak suka terus bertanya kalau aku rasa ada yang macam tak faham siket atau tak boleh buat. aku suka cuba study sampai faham dan buat sampai dapat jugak, especially tang koding. kat situ ambil masa dah rasanya. mungkin kalau aku terusssss bertanya orang lain tanpa peningkan kepala memaksa diri memikirkan sendiri, mungkin dah jimatkan masa waktu tu. ermmm ye kot


3) kalau dah melekat kat satu masalah koding tu, aku taknak bergerak.. aku nak solve kann jugak sampai dapat!!!! tak dapat, tak mau move ke part/modul lain.. uhuhuuu not gud... time management kene ada dik~~ ye laaaa, kalau dah melekat kat satu isu je, nanti dari segi psikologinye kite akan rasa "wahhh ada banyak lagi yang berderet x siap laa!!!" cuba move jugak dan selesaikan yang senang2 dulu, pastu baru pata balik kat yang x lepas tadi, mungkin lepas tu psikologi berubah "lah siap dah sume, tinggal 1 ni jekkk".

hmmm. aku kene try buat begitu.


3) apa lagi ek, tiga tu je la kot dulu. tiga perkara yang membuatkan masa ku dimakan makan. haishhhhh. dd kene berubah arrrrr





seseorang pernah berkata padaku semalam.

seseorang : "kite rasa dd x sesuai jadi programmer"
dd : "hahaha kenapaaaa??"
seseorang : "sebab kite rasa dd suke bercerita. dd sesuai kerja yang macam bercerita ar"

apakahh?????
kite jadi penulis buku cerita kanak2 bole x rina? eh eh tetibe dah terkeluar nama sebenar 'seseorang'.. ekekekeke

ok, nak tidur suda :) sok plan nak bangun awal nak siapkan kerja dan goreng bihun for brekfes.

sekarang ni asyik taip entry sebelum tido je kan.

so seperti biasa, endingnya...

Selamat malam dunia =)


Assalammualaikum.


note : sebelum tido nak pakai koyok kat kaki jap, nak buang toksin dari badan hihi. beli dari wewe


8 comments:

mun-e said...

dlu2 aku same pangai cam ko.dpt setel 1 benda, transition time to next task tu lamaaaaaaaaaaa giler. hahah.

tp skg x lagi :P sbb xde intenet yg mgoda di ofis dan sbb bos salu tiba2 muncul di tepi, dpn, belakang dannnn emel keja yg btubi tubi masuk.

wahahaha. tapi tu la. kalo aku stayback pon plg lmbt lps magrib.tu pon dh meroyan dh rase. hehe.

motif bg comment pjg2? haha. dah lama x bg comment kat blog org.. pu~

dd dudu said...

{mune}
muni, aku baru edit2 balik entry ni. baca laa balik, aku ade tambah note kat bawah.

hahaha motip pakse muni baca entry 2x? ;p

wahhhh tetibe rase bes kann ofis yg xde tenet menggoda, mesti masa 'berehat' ku kurang. ekekekeke

yelah tu, entah2 aku gi kacau org, uhuk.


xpe2, aku perlu berusaha!!

Nur Amlya @ Amie Fadli said...

Heheheh terujanya nama ku disebut2 di entry dudu yg glamarous bak kimora nih... didi... teruja kaa? akak tgh nervous2 nih... :P

dd dudu said...

{along muni}
glamarous??? kimora???

(bunyi dentuman guruh)




hihi muni msj dd hari tu gtau. heheh cepatnyeee (lariiii)

akaakk.. tahniah ye :) moga2 kandungan akak sihat walafiat =)

hihi motip wish kat blog sendiri? ;P

pestisid said...

6) tak sempat lagiii nak merasa 'sesuatu' dengan kukuuuu... aahhhhhh part ni tension! ;P bila nak ada masa niiiiiiiiiii

uh uh yg ni mcm boleh menimbulkan double meaning..LARIK!!!!


anyway no 7 apsal xde isi?

dd dudu said...

{pestisid}
motip double meaning?

pang karang~ ;P


haha..entah, please fill in the blank kot.. eekekeke

Ezzan Yusop said...

GCB burger tu ezan rasa sedap. sesuai dgn taste i kot. cewah. hahaa. ha tahu pn terasa. susah bebenor nak jumpe programmer tegar ni. heheh.

dd dudu said...

{ezzan}

bile nak rase GCB ni, yah yahhhh

motip kate programmer tegar? pang karangggg~~

hak hak hari ni hari mem'pang orang jek ;p

saba uolsssss... karang i dah x buzy kite jumpee yeee

to kuku jugak~~~ dah lama x jumpe kuku, ngeeeeeeeee