Wednesday, October 6, 2010

bila mula rasa suka?



hari tu masa pegi lunch dengan rina *wewe busy skang, asyik xsempat lunch jek.. dalam kereta, sambil rina memandu kereta Atosnyee sambil mulut rina berkata2.. dan tiba2 terkeluar satu soalann..


rina : "ko ngan kuku.. erm bila ko dengan kuku mula rasa suka ehh?
dudu : *gulpppp, tertelan air liur,,amboi rina~ soalan~~


*tapi hari tu aku tergagap2 nak jawab hahahaha motip??? keesokkan harinye baru aku bagi jawapan kuikui.. walaupun aku ada buat entry kesah The Color Of My Love, tapi itu cume 30% je ceritanye heeheee... kisah perasaan bila mula suka tu aku x cerita pulak.. ^^



dudu : "ermm nak tau ek bile kite mula rasa suka kat kuku? hehe... kitorang kawan2 je laa dulu masa mula2 kat upm... lepas tu kite start rasa sukanyaa macam ni... ade sekali tu, dia teman aku pergi somewhere.. tup tup terbalik malam laa pulak.. pintu pagar belakang UPM dah tutup.. adoii camne nak masuk ni.... fikir punye fikir, last2 kitorang decide nak panjat je tembok upm tu.. hahahaa keje gile betul.. kecut jugak perut aku sebab tembok tu tinggiiii..... aku yang perempuan ni mane laa reti panjat, hihi.... tapi kuku dengan kool nyee mengeluarkan skill wataniah die.. die tolong aku panjat tembok tu tanpa menyentuh aku langsung.. hebat x haha"

rina : "huihhh macam mana?"

dudu : "die panjat satu besi tu.. lepas tu dia satukan dua tangan die... lepas tu aku pijak laaa tangan dia, tapi tangan aku masih x capai puncak tembok atas tu, die pun tinggi2kann laa tangan die ke atas, supaya kaki aku dapat ke atas2 lagi... kesian tangan die kene menampung kakiku yang sememangnye berat ni kui2, memang susah sangattt aku nak panjat tembok tu tapi Alhamdulillah, dia x ambil kesempatan pegang aku langsung... nampak laa dia macam nak elak tersentuh.. terus time tu aku rasa ter'suke, bole?

rina : "ooooo yekeee"

dudu : lepas tu dah sampai puncak tembok tu, kene laa terjun kan.. uh takut giler... huhu.. tapi aku terjun je laa dulu.. pastu.... gedebuk!!!! terus macam bunyik nangka jatuh.. aku jatuh landing x cantek, terdudukkkk.. buruk gilerr....


rina : "hahahaha"


dudu : "tapi kuku terjun penuh gaya... die landing pun kool jeeeekk mcm otomen, x tergolek nangka macam aku pun.. uhuk2... mase tu terus rasa macam "wahhh maskulinnyeee~~".. terus ter'suke lagi, bole x? hahahaha


rina : "hahahahahahahaha"



*sebelum tu rina tanye jugak, kuku lak bile mula rasa sukanye kat dudu. yang ni aku dah jawab awal2 sebab ingat sangat kuku pernah beritahu, hehee



dudu : "oooohh hihi kuku cakap die start suke.. erm masa tu die tengah duduk satu sudut, lepas tu die tengokkkkkk je aku tengah mengajar student2 junior kat satu meja tu, lepas tu die kate dikalangan bebudak tu, aku yang paling nampak berseri-seri.. hahaaha motip?? time tu laa die kate die rasa suka"


rina : "laa yekeeeee"


dudu : "kuikui"


hehe segan jugak ni cerita ni semua.. kuku jangan mara eyy kite cerita sume2 ni.. jangan mara tau wakkk^^ klu marah nanti kena jual ;p


gambar lama


ohh tetibe rasa nak dengki dengan kawan2 seperti biasa haha. nak tag orang,takut x, takut x.

calon-calon di bawah kene tag buat entry "bila mula rasa suka?".. anda kene cerita bile anda rasa ade feeling "suke" atau saat bila anda tahu yang anda dah SUKA kat pasangan anda.. kalau rajin, cerita jugak dari pihak pasangan anda, bila die mule feeling "suke" kat anda. ok ;)


calon-calon tersebut adalah....

1) kopok mony.. walaupun dulu ko ada cite perkenalan ko dengan rr, tapi ko xde cite camne n bile terasa suke tu.. hehe lepas dapat kad eh?? aku lupe laa..

2) ciare.. sebenarnye dulu aku tertinggal siket kisah ko dengan mk.. tu yang nak tahu tu ;p hehe jgn mara ciare ;p xpelaa klu rahsia ;p ahuk2

3) lina... aci x ko jawab tag ni, hehe

4) nak tag lisa, tapi mesti lisa malas jawab kan.. nyampah.. tapi teringin gak nak tahu kesah ko ngan edy.. pu~

5) wewe.. bile wewe mula rasa suka kat nono ehh?

6) along mony.. aci tak?

7) kak viruspadu.. walaupun sy baca sume kisah u pink my heart, tapi nak tanya jugak.. bila akak rasa hati akak start suka kat en. laloque ek? ;p

8) atiqah adnan.. hehe dd bace blog tqah dulu masa tqah nak kawen dah.. so ketinggalan cerita yang lama2.. meh laa share.. haaaa dah namanye kene tag kan ;p *update 07.10.2010.. tqah, baru dd tingat yang tqah dulu ada cite tqah start suke rafiqy masa kat sekolah. ok ok xpelah, hehe sian pulak tqah kene cite balik ;p adoii dd lupelaa masa tag semalam

9) seri.. kau yang bernama seri.. camne seri dengan faliq kat uniten dulu eh??? bile mula rasa suka ;p what happened ;p

10) kak marinahunny.. haaaa akak dengan abg botak camne ekkk?? berkenalan di mana? bile mule rasa suke ;)

11) kak gee.. erm dd tau akak kenal mr.B melalui chatting.. nak share pape x kak gee merujuk pada entry tag dd ni? ;p

12) kak mass.. aci x nak tag kak mass? hihi

13) hany... dd tunggu hany jawab k heheee

14) semua b2b yang tengah baca entry ni.. especially yang namanye saya letak link dekat My Secret Path^^ bawah tajuk "mereka nak kawen" .. sambil2 busy membuat persiapan perkahwinan tu, apakata kite ingat2 balik, bila kita mula rasa 'suka' kat si dia.. wink^^

15) semua pembaca yang dah terbaca entry ni ;p korang kene tag, hehe


oh yaa, bagi yang rasa isu ni personal sangat, xyah buat tag ni tauu :B


selamat menjawab tag (^^.)/


note : patut saya buat contest laa tag ni.. siapa cerita paling menarik akan diberi hadiah kan kan? haha x lah, memain jek ;B

note 2 : 'suka' tak sama maksud dengan 'cinta' ya kawan2 :)





17 comments:

mun-e said...

kopok mony busy smp hujung tahun :P

mia said...

hahahaha...comel sgt3 dd..suka3...

dd dudu said...

{mune}
alaaa kopok mony~~

ngadee tauuuu ;p


{mia}
hehe mia.. dd pun suka3 jugak.. ;p

marinahunny said...

ooo tag ye..malu la ai... hikhikhik..insyaallah nanti akak buat..

teringat lagu 'keropok moni'.. hahaha

lina said...

dd - macho...betul kuku tu kan...

dd dudu said...

{kak marina}
hehe okiee dd tunggu :D

xsuke iklan kopok mony tu haha


{kak lina}
macho ke?? dd panggil "kool" ;p haha.. tp time tu je laa kot, skang ermm ermmm errrmmmmm.. dd fikir jappp..


lariikkk dd~~~~
larikkkkk~~~~~ abeslaa kene kejar ngan kuku

lina said...

dd, aku ingt time tu ko sms kate ko gi tgk konsert af2. tak ingt final ke ape :)

pestisid said...

jwb kat sini je bleh? kosser nak buat entry..malu hokey sbb edy suka sambung laptop ke tv 32 inci kat hall(sbb skrin laptop rosak), pastu bukak blog iols sambil2 baca dan gelak2 sinis. kalau buat entry pasal bila mula suka dia haruslaa iols malu tersipu2 gitu.

ok la kita suke dia memula sbb masa nak kawan tu dia ckp dia mintak no telepon mak n ayah kite, sbb nak mintak izin nak kawan ngan kite..wah motip kan, baru nak berkawan mintak ijin..kite rasa mcm dia ikhlas aar..tapi kite takde pon panjat2 pagar..pastu yg lain2 kite tak mauu la cite, kite segan..

wah tetibe2 ckp kite2..gedik sgt..


eh tapi sekumpulan pelajar junior yg dia ajar tu bukan saya kan???hahaha..takmo la masuk dlm golongan tak berseri

pestisid said...

erkk sekumpulan pelajar junior yg *KO ajar..bukan *dia..silap

dd dudu said...

lisa.. sepak ko kangg, hahahaa bukan ko laa.. ade laa student2 tu, sumpah saya x ingat nama keh keh keh

Seri Mas Nurwani said...

oh oh. nanti shaye buat.heee :P

dd dudu said...

{seri}
gud gud hehe

suamihanyisterizuki said...

hany nak buat jugak la....ahaah walaupon tak di tag..siap masuk lagi ke list tuh kot kot hany nye link xde ;)

dd dudu said...

{hany}
hanyyy.. kite nak tau gak kisahhh hanyyy

citelaaaaaaa

dah tag hany dah haha

Tukang cerita said...

akak datang sini, baca tajuk entry je...so, tak yah buat tagging kan?
:P

cronyz said...

oitss...motip rinakawandudu kepoh nk tau? huhuhu

dd dudu said...

{tukang cerita}
hehe x aci kak nunu ;p

{cronyz}
rina-serba-tahu kene kumpul ilmu selalu, hehe