Tuesday, October 5, 2010

cari cari rumah di bangi, hihi



ceritanya macam ni..

patutnyee kalu ikutkan orang yang angkat tipon tu, kuku dapat kuarters after raya.. yaa after raya, tapi sampai bila kah, dah nak abes Syawal ni xdapat2 pun ;p kitorang nak kawen dah ni haaa, nak duduk mana ;p sebelum raya hari tu katanya dapat bulan 8.. hik hik tapi kitorang mengamalkan konsep, relax~~ kool~~ no marah2, hehe so xpeelaa.. kang bila dah sampai masanya dapat tu dapat laa,betul x ;) tapi follow up harus buat uolsss, cume jangan maki hamun laa, faham kan orang bekerja, hehe..


walau bagaimanapun kite kene buat backup plan, yehhh.. so kene laa cari rumah sewa untuk diduduki sebulan 2 sebelum dapat kuarters tu.

lunch semalam, ditemani rina dan wewe mencari rumah dekat2 UKM... dekat sungai tangkas, betul2 dekat dengan komut UKM.. kalau nak lari balik rumah mak senang, boleh naik komut, hahahaha.. tak lahh memain jek ;n janganlah jeling ai ;n

kat situ ada apartment area rina tinggal.. memang saje cari kat area rumah rina dulu.. karang bole tumpang2 rina balik keje ;p kekekeke rina x rela siuuuttt ;p tak pun, kalau tengah masak tak cukup garam, bole jalan kaki ke rumah rina pinjam garam.. hik2


ada lah ambil satu number yang rumah untuk disewa tu.. dan rina call kan, hehe aku tak pandai sangat bercakap, naseb baik rina ada..

dan hasilnye adalah.. apartment tingkat 2, fully furnished, harga rm600 sebulan.. macam ok kot.. fully furnished.. sebab kalau tak dapat lagi kuarters, tak mau laaa beli perabot2 dulu kan... koserrrr nak main pindah2 perabot banyak kali ;p

sekaliiii... terdengar nama pemilik adalah Mr. Chong.. erkk


dudu : "rinaaa.. kite x rasa laaa kuku nakk"
rina : "kenapaa"
dudu "entahh... kite ada instinct mengatakan dia taknak punye.. die tu cerewet siket heee" *matilahhh akuu kuku baca dialog ni


keesokkannye..

rina : "ko dah tanya kuku belum"
dudu : "semalam die tertidur.. kite baru mesej die tadi.. tapi die x reply lagi.. die tengah berfikir kot"
rina : "oooo cepatlaa.. aku ngan wawa bet ni"
dudu : "korang bet apaa.."
rina : "aku bet kuku nak rumah tu.."
dudu : "wawa?"
rina : "wawa pun bet kuku nak rumah tu.."
dudu : "bet kemende nyeee macammm tuuuuuu, kalau samaaa"
rina : "hahahahaha"



beberapa minit kemudian... kuku masih x reply, tengah ade keje urgent kot.. xpe2 =)

dudu : "rina.. kite tetap rasa kuku takkan nak punye.."
rina : "kenapa"
dudu : "sebab kan.. ermm.. pemilik dia adalah ca ya nun alif.. yelahhh.. fully furnished... selamat ke.. entah siapa2 yang guna perabot tu entah.. entah2 ada anjing.. *hahaha jauh gile fikir" .. kalau ada pinggan pun, entah hape2 yang diorang dah makan dahh"
rina : "haa ahh laa.."


tak lame kemudian, kuku reply tanya ok x rumah tu.. ingatkan aku nak try jugak laa karang2 tengok rumah tu kat bahagian dalam, kot2 ok ke, perabot baru keee... tapi disebabkan aku dah jauh berfikir tadi, so macam tak berapa nak dah laa kan rumah tu.. hehe


lunch tadi, pergi rumah rina jap... nampak rumah lain ada iklan jugak.. rina yang call kan

dan hasilnye, adalah..

apartment, sebulan rm500.. ade katil, dapur, peti ais, mesin basuh, almari bla bla bla... perabot semua adalah baru dibeli... sebelum ni penyewa adalah pasangan berkahwin tapi diorang guna perabot sendiri... pemilik rumah namanya En. Abdullah, loghat kelantan.


dudu: "wahhh 500 je, pemilik melayu pulak tuu.. perabot baruu??? rina... yang ni kite rasa ok laa.. kuku pun mesti ok. yelaa nak duduk sebulan 2 je pun sampai kuarters dapat"
rina : "aku pun rasa macam tu.. aku pun rasa yang ni lagi ok dari semalam"


terus mms gambar rumah tu ke kuku..

tak lama kemudian kuku call..

dudu : "awaak.. petang ni kite nak pegi tengok rumah tu ar dengan rina, nanti rina call en. Abdullah tu, erm awak bagi x kite pegi?"
kuku : "em pegilaa"
dudu : "uihh bagi macam tu je? pelik... awak dah berubah hahaha"
kuku : ";n petang ni kite nak pergi hospital serdang tengok baby, wife kawan bersalin"
dudu : "ooooo nak kite ikut x"
kuku : "xnak laa.. nanti lambat pulak awak balik rumah, malam2"
dudu : "okiee ;) camtu kite pegi tengok rumah dengan rina ehh"
kuku : "ok tengoklah... erm nanti wikend ni kite dua lak pegi cari rumah ye"
dudu : "ok :)"

*tengah2 nak letakk tu, tetibeeee dudu menjerit kecil

dudu : "tapi wakkk rumah tu tingkat 4 tau"
kuku : "ada lif x?"
dudu : "tak de"
kuku : "ok TAK payah pegi tengok"

kuh kuh

THE END

;p



19 comments:

~ ReD ~ said...

laaa...tgkat 4 punya pasal terus x jadi tgok?haha

Pengaruh Wrestling Terhadap Kanak-Kanak Bawah Umur Versi 1.5SG

marinahunny said...

hohoho langsung tak jadi terus...hahahaha

eeerr ckp kita awak kita awak je ke..?

dd dudu said...

{red}
hehe rumah tu ok, cari yang better duluu ar


{marinahunny}
ha ahh kite awak kite awak jekk, x romantik ek ;p hew2

ummihasan said...

err.. dudu.. apartment taman tropika ke??

dd dudu said...

{ummihassan}
haa ahhh, nape ummu

ummihasan said...

err..xde pape..saje tanya.. rindu je kwsn tu :) so ko jadi ke dok ctu?

lina said...

Salam dd - contact kak ina nk cari umah kat bangi kan.

dd dudu said...

{ummihassan}
lerr umu penah duk situ kee, hihihihihi


erm xjadi laa, nak cari yang lain dulu kot, seksyen 7 ke, tgk ar cane hihihi


{kak lina}
ooh akak ada umah kat bangi ekk

Seri Mas Nurwani said...

dd nak pindah masuk bulan baper? seri ngn faliq nk sewa satu apartment ni kt bangi. ingt start sewa bln 11. tapi kitorg nk pindah masuk sana bln 1 or 12. so rumah tu kosng dlm 2 bulan. berminat? hehe:p

pestisid said...

Dear Kuku
Sesuai tau rumah tu.Boleh eksesais Mohon rujuk gambar kuku masa sem 1 supaya Kuku faham ape maksud saya.

Hakhakk...
Takmo larik dah..

tetibe komen ni ditujukan kat kuku..

noname said...

Dear pestisid;

xsesuai, bnyk lg cara lain, atau mungkin uols boleh mempamerkan contoh dengan mendaki tangga untuk uols naik ke rumah uols walaupun lif disediakan, mungkin ;P

nurul azida ahmad said...

panjang punye cite, last2 xjd tengok gak. hihihi. kuku mls naik tangga eh? hahaha

ke die dok pk nnti dd pregnant susah..tetttt!

larik!! :))

pestisid said...

Dear Kuku,
iol mengandung 3 bulan okeh..uols ade?

dd dudu said...

{seri}
seri, apartment tu kat mana, seksyen bape? ;)

klu xmo tulis sini, leh emel2 ke dd hehe


{zida}
erkkk, jauhnyee zida piker ;p hahahaha aww aww aww

entahhh, banyak kesan dan akibatnyeee kottt hik2


{pestisid}

dear lisa,

motip 'mohon'?? kerajaan sangat bahasa anda

hak hak


nwayy lisa, saya ada harapan lagi ke ekk nak tengok kuku yang macam kuku sem 1??

larikkkkk~~ ko xmo larik, sy larik sorg2



{noname}

dear kuku,

yang benar, dudu.


haha xde isi

rosealley said...

haha, kelakar!sabo jelah aku si kuku nih

dd dudu said...

{rosealley}
kui kui kui

Seri Mas Nurwani said...

dd dudu nanti check email yer. nanti seri tulis details kt situ:P

pestisid said...

nampak gaye takde harapan la ko nak tinguk kuku kurus mcm sem 1,2,3,4,5..wah banyak sem gak kuku kurus..sbb dia kan takmo sewa umah tu. hakhak.

dd dudu said...

{seri}
seri thanx ehh

{pestisid}
mane pegi sem 6? ;p mmg x masuk list eh ;p