Tuesday, October 12, 2010

entry malam2, busan2 je ni. jangan baca tau




siang tadi kene hantar senarai kursus yang kite nak untuk tahun 2011... punyelaaa dok fikir kursus apa yang belum ada tapi aku nak... hoho

nyebok2 kat meja rina.. sebab nak curi idea orang lain, ekeke..

last2 letak subjek yang senang2 jee tapi berminat nak belajar.. alaa macam Artificial Intelligence *senang laa sangat kann, pang diri sendiri~ , kursus Documentation *yang ni aku rasa aku perlu, sebab aku failed bab2 dokumen rekabentuk... eh motip selamba send nama kursus kat ketua dalam bahasa rojak?? ...

lepas tu aku letak kursus Information Retrieval, kursus text mining... haha motip letak tajuk research aku kat upm?? hehe saje je poyo2, kot2 kene mengajar ke tahun depan, bole pilih subjek ni ;p



lepas tu letak kursus Psikologi... kui2... ngada2 sangat kann.. agak keterlaluan disitu.. tapi bukan aku sorang je okayy.. ade lagi 2 orang geng ;p ngeh ngeh

pastu si C kate... "haa letak laaa tajuk ngarut2.. kene reject karang"

ahuk ahuk


tapi yang paling tak boleh tahan adalah si wewe letak nak kursus "kursus gaya hidup sehat" *gelak tunggang terbalik...kelakaaa laaa wewe niiiii



ok habes. sekian kisah biasa-biasa di ofis.

oh nway, semalam masa mesyuarat team, ketua dok ingatkan masa buat koding sentiasa kene ikut format nama variable tu ini.. lepas tu ketua tunjuklaa kat skrin depan, format-format naming yang ada...


dan tengah2 tengok kat skrin depan tu.. tiba-tiba dengar rakan2 team giggling.. gelak2 ala bunyi-xde-bunyi..

dan kesannye, sampai ke hari ni si rina, kak zura dan fird panggil nama aku 'dropdown'.. motippp????? sebab naming untuk variable dropdown kene mulakan dengan huruf "dd_..."


sabar je laaaaaaaaaaaaaaa......

keterlaluan kan diorang.. panggil sahabat sendiri 'dropdown'.. ahuk ahuk

dropdown


ape2 je lahhh...... dropdown pun dropdown laa..... asalkan bukan dud... cam benggali jek.. xsuke tau.. uhuk



note : oh lupe nak letak lagi satu kursus... kursus modelling.. ;P panggg~




7 comments:

cronyz said...

ptt siang td depa dok ckp dd - dropdown...hehehe

aku je ckp dd - diana danielle kt depa

masthuk ckp "ada rupa ke?" smbil dia gelak2

hehehe..sekian

mia said...

hehhe..best je bila baca cerita org da bkerja..hehe..gud luck dd...best la bila dd tulis ahuk..ahukk..ehehh

dd dudu said...

{cronyz}
lerr mesti depa = fird ni
puk2

cess... technically, matshuk dengki laa tu, hik2

{mia}
mia... mia belajar lagi ek? katne

Sayid Hameed said...

aku ke benggali tu dud? ohhh ade aku kisahh..nk pgil ko dud gak ever after..wakaka..hehe..selain seminar gaya hidup sehat aku pilih jugak english training..wakaka..xpe2 kne reject pon i xkisahh...

dd dudu said...

{sayid hameed}
bukan ko yg benggali, aku yang benggali tahuuuu?????

dud = kain yg dipakai atas kepala benggali


hihi english training ke? seb baik x letak kursus mandarin hik2

rosealley said...

hi dropdown!:D

dd dudu said...

{rosealley}
hi textbox! :D

;p