Wednesday, October 27, 2010

sepuluh ribu



burppp kenyanggg..

lunch tadi makan dengan sumaiyah.. sumaiyah yang pendiam, lemah lembut dan pemalu, hehe..

kitorang makan laksa dan cendol pulut dekat tepi hutan UKM..
nyum nyum.. sedang makan, selang seli dengan perbualan sedikit.. berbual pasal apa ek, ohh su tanya pasal cuti kawenku.. bla bla... dan tiba2, ketika ingin menyuakan sudu ke mulutku..


su : "dulu masa orang praktikal kat Petaling Jaya, kompeni orang akan bagi hadiah sepuluh ribu kat staf yang nak kawen.

dd : "ermm?? seribu ke sepuluh ribu?"

su : "sepuluh ribu" *cakap tanpa perasaan

dd : "hahhhhhhhh??????? suu!! biar betikk??? sepuluh ribuuuuu????? :0"

su : "iye.. kawan orang nak benti daa, tapi die kate nak tunggu kawen dulu baru benti"

dd : "abess, nape su keje kat sini??? nape bentii?" :O

su : "orang dihantar praktikal je la kat situ"



gulp.. dasatnye.. sepuluh ribu tu hadiahnye.. leh cover catering daaa.. masih tergamam.. hihi

leh x nak apply keje bulan 11 kat kompeni 10,000 ni, keje sebulan pastu benti bulan 12. hik2
hee hee


14 comments:

ciare (^_^)v said...

dd company aku since dgn bos baru ni, sape kawen dpt 3k. malangnye ms aku kawen dia blom jadik bos lg. so tak dapek la. meh meh keje sini sebulan. hehehe =p

~ ReD ~ said...

best weii kalau bos kita bagi hadiah cmtu sbg hadiah kahwin...;)

baru btambah smgat staff nk bt kerja..haha

mysarah said...

perghhh giler kental. kompeni pe tu? masyukkkk

zamzuri said...

Puan Suzi,

Please take note this.

dd dudu said...

{ciare}
waahh 3k, leh cover butik, hik2 besnyeee

{red}
tp klu da kawen linda, nak semangat gak ke ;p

{mysarah}
salah sebuah kompeni org india di petaling jaya, hehe


{zamzuri}
who r u?

mun-e said...

ciareeeeeee sempat tak aku nak masuk company ko? ade kosong takkkkkkkk

hehehe

ciare (^_^)v said...

muni...sila la masuk..sempat lg kot..hahahaha..pas kawen ko msti nak resign ek? HOHO

mun-e said...

hahaha mane ade. ade kekosongan kah utk jadi manager?

wahhh manager ko aku tanya. kakaka

Ogy said...

umak aiii...dh terlambatlah nk pi kerja sana, ngeeeeeeee

dd dudu said...

{mune dan ciare}
amboii budak2 ni ;p

{kak ogy}
hehehehe xpelaa kak, sane keje teruk gak kawan sy kate, hehe

♥S@R@♥ said...

best betul..sara pun nak gak la camtu..hehe

psst: dd.. sara pun dah takut gak ni..sampai xtau nak update pe kat blog..

mia said...

hahaa..baru nk cdangkan mcm tu kt dd..heheh

anaztasias einz said...

wah untungnya si polan !!

dd dudu said...

{sara}
sama2 laa kite menenangkan sesama sendiri ye, uwaaaaa

ada rama2 dalam perut, ahuk


{mia}
yeh! ;p hehe

{anastasiaz einz}
untung sangat!
:D