Tuesday, October 19, 2010

sampai hati.. :'(



tadi waktu lunch nak g makan.. dalam keta rina.. sedang bermsj dengan kuku...selepas selesai msj, aku pun masukkan henpon ke dalam porch aku.. aku terus berjalan keluar kereta dan masuk ke kedai makan Hj Rosli area Hentian Kajang..

rina suruh aku duduk dulu copkan tempat.. aku pun duduk.. tiba2 aku perasan porch ku leper macam x de henpon dalam tu.. buka zip, benar, henset sony ku dah tiada.. lalu aku minta kunci kereta dari rina.. dan terus cari henset dalam kereta.. xde pun, aku pun call gune henset lagi satu..ada ringing tapi tiada kedengaran bunyi....

aku cube lagi... cari di luar kereta, bawah kereta dan di atas jalan depan kedai Hj Rosli tu.. tapi tiada sebarang bunyi henpon pun yg kedengaran, padahal aku dah buang silent tu tadi.

aku call lagi.. dan akhirnye.... terdengar suara lelaki angkat henfon aku..


aku tanya dia ambik henfon aku ke.. tapi dia gelak2 nafikan.. last2 aku dah macam nak nanges dah, baru die kate kejap lagi dia datang pulangkan henfon aku.. dia kate die jumpe tepi jalan belakang kereta... aku merayu2 suruh die pulang ke tempat yang die jumpe henfon ku tadi... tapi dia kata dia nak beli barang.. dan dia asyik kata "jangan nanges jangan nanges *padahal aku belum pun nanges... nanti saya pulangkan henfon.. saya nak beli barang kejap kat kajang..." aku cakap aku tunggu die kat depan kedai Hj. Rosli..


aku pun berdiri terpacak macam tiang lampu depan kedai Hj. Rosli tu.. aku biarkan rina makan sorang2 kat dalam.. aku tunggu.. tapi tiada pun batang hidung yang muncul.. aku call balik... dia kata dia nak order barang kejap... aku tanye dia kat mana?? kalau macam tu saya pergi ambil je laah kat tempat dia.. tapi dia kata "kejap2".. lepas tu die letak... :(


saya berdiri lagi.... depan kedai Hj. Rosli..

tapi dia masih x muncul..

saya kol lagi... tapi dia dah x angkat..

saya kol kol kol berulang2 kali...

tapi x angkat jugak..


last2 rina call kan.. rina tanya num celcom aku tu.. aku pun beri la.. rina dial gune henset dia.... dan dapat.... orang lelaki tu angkat... aku dan rina gembira sangat....

rina : "boleh saya tahu dengan siapa saya bercakap ni"
*rina kata laki tu x nak bgtau nama dia..

rina : "saya rina.. kawan saya yang jatuh henfon tadi.. bla bla bla..."

sebelum tu aku cakap kat rina suara laki tu macam x siriyes, cam main2 je...


tapi bila rina yang call, rina kata laki tu.. suara dan percakapan dia berhemah.. *aku pelik.. dan akhirnya laki tu cakap "salah number ni"..

rina letak, rina ulang nombor yang aku bagi tu... lerrrrrr aku terbagi number kuku rupenye, bukan number henset ku yang hilang tu.. rupe2nye kuku laa lelaki yang berhemah tuh huk2... beza number aku dan kuku 1 angka je.. mungkin bila aku dalam masalah, aku jadi keliru dengan number kami berdua.. mungkin..


kemudian aku pun beri la number yang betul.. rina call, memang orang yang pegang henfon aku dah x angkat da...



kami keep calling n calling..... sehinggalah henfon aku dah x dapat dihubungi... dah mati agaknya..


saya frust sangat :'(

macam mana saya nak bercakap dengan orang tu lagi :'(


saya sambung berdiri di depan kedai Hj. Rosli, tapi kali ni belakang kereta pulak... matahari sangat terik... aku gagah jugak berdiri supaya kalau insan tu cari aku dia nampak laaa rupe aku yang tengah menunggu ni.. sebab dia tak kenal muka pemilik henset tu kan.... tunggu pnye tunggu sampai laaahh terjadi kemalangan depan mata kitorang.... teruk jugak.... tapi aku xnak amik port.... ramai pergi berkerumun kat sana... aku tetap gigih berdiri tengah2 jalan tu..


kenapa dia x muncul2 ni :'(
dia dah janji nak pulangkan :'(


sehinggalah pukul 2:45 ptg... dia masih x muncul...

mengenangkan aku seorang penjawat awam, akhirnya aku akur, aku harus pulang ke pejabat..

sebelum beredar, aku tinggalkan number aku pada kaunter Hj. Rosli kot2 orang tu cari aku...


dan sehingga kini, saat ini..... aku masih menunggu hensetku untuk berbunyi... tapi hampa... tiada :'(



note : rina.. hari ni kite byk susahkan rina.. pagi2 kene amik kite kat komuter tp komuter sampai lambat... dengan rina2 masuk ofis lambat sebab kite.... tghari pun macam tu... lambat giler masuk ofis... rina thanx ye.. kawan yg baik =) nanti kite belanje makan ye




16 comments:

marinahunny said...

dia xde niat nk pulangkan tu..mmg dia nak ambik...jahat nya org tu, moga dia kepanasan ambik tepon org..

baca surah yassin banyak2, doa banyak2 moga lelaki tu kembalikan tepon dd, insyaallah Allah Maha Mendengar..

dugaan dekat2 nak kawen...kena hadapi, dan kamu berhati2 ye sayang, darah tgh manis..

akak doakan moga tepon dd dikembalikan..

pestisid said...

dd sedih nye kisah ko..simpati sangat..tabahkan hati sbb saya tak rasa org tu nak pulangkan n org tu memang jahat..

K.I.N.A said...

ya Allah..boleh plak pcuri tu maen2..aduyai..sbr ye dear..

Atikah Honey Bee said...

dia mmg tak nak pulangkan kot...sabar jerlah ek...moga dia dpt balasan yg setimpal...

suamihanyisterizuki said...

dd, cepat berdoaaa spy dia htr segera, sbb doa org teraniaya InsyaALLAH...ameen....

sabo eh dd, ishh xtau nk kata ape, sowiii...

mia said...

adeh..sabar je la dd..mmg budak tu niat tak nak pulangkan tu..gile kejam..tak suka org mcmni

Seri Mas Nurwani said...

huhu. kesiannye dd. paham camne perasaan dd. dulu pun pernah hilang fon gak. sama kes cam dd. cl ade org angkat pastu janji nk pulangkn, tp hampeh. terus hilang camtu jer:(

bersabar yer dd.dugaan tu.

dd dudu said...

{marinahunny}
akak... makasih.. dd sedeh sangat :'(

{pestisid}
lisa.. lately niii kehidupan sy x bape baik kan... sok ko kene pujuk sy k :'(


{kina}
kina thanx :(


{atikah honey bee}
tu ar :'(


{mia}
mia thanx sangat :(


{seri}
laa seri penah kene camni ke.... seri mesti sgt paham.. jom nanges sama2 :'(

rosealley said...

sedihnya baca, sob sob, jahatla orang tu memang tauuuu, geram aku, huhuuu, sabar eh dudu ye

nurul azida ahmad said...

huhuhu...cite punye panjang igtkan dpt. kesiannyer dd. sabo2..hukhuk. jhtnye org tu...

lina said...

Salam dd - Baca surah Yassin...dlm surah yassin ada tujuh mubin " sambil baca niat kan di setaip "mubin" supaya org yg ambil tu pulang kan barang kita.Jika di izinkan Allah, Insya Allah dia pulangkan.

ciare (^_^)v said...

dd.....aku baru baca entry ni..sedihnya ilang enpon...wuu wuu wuu..eeeeeee jahat gile org tu!!! rasa nak lempang je...tapi manakan bisa kan? bkn senang nak dptkan fon yg ilang balek.

kpd si pencuri: *^&&$^#%#%$^&^*&*(*(%&$^%#$#$%^$!!! oh marah nyee akuuuu

♥S@R@♥ said...

sabar ea dd..dugaan darah manis ni..

pestisid said...

dd anggap la ujian sebelum kawin. masa nak kawin dulu pon sy banyak gak ujian tp x cite kat org je. ade kawan saya tu siap laki dia hilang kereta lagi 2 bulan nak majlis, pastu 2-3 mggu pastu kete dia plak kene langggar eksiden teruk. smue org ada ujian masing2. harap ko tabah.

surney hasniey said...

hp ko yang mana ilang ni???

yang LG tu ke???


jahat betul orang tu...

(aku baru je baca entry ko ni, sebab blog ko ni slalu sangat update...tak sempat kejar...huu)

dd dudu said...

{ros}
wahh ros muncul di mana2, hehe semalam dalam sms, uh ni yg terasa dihargai ni ;p

{zida}
kan.. ibarat punyelaa lama dd berdiri, sekali xdpt.. hampeh

{kak lina}
kak lina, thanx sgt2 :)


{ciare}
wuwuwuuwwuu ciare :'o

{sara}
sara, thanx yeee :)


{seni}
bukan LG, tp yg sony ericson (Argh xreti eja)

*hehe byk ke, ekeke siket jek, pendek2 ;p


{pestisid}
em, tu ar, kecil je kan ujian ni :)