Sunday, October 17, 2010

cuci kambing



malam ni nak cerita pasal ayah dan ma.. hehe

bahasa ayah aku ni tak berapa sama dengan bahasa kite2 tau.. kalau nak kasi ayah faham, kene sebut ayah punye "bahasa"...

tapi biasanya, mak aku je lah yang faham "bahasa" ayah aku ni..
contoh :

garfu = ayah sebut "keropo"

penipu
= ayah sebut "pentipu"

rehat
= ayah sebut "saya mahu lepak sekian" *kerlaaass ayah aku sebut lepak

lina = ayah panggil "budak kuala pilah" *lina, aku pun xtahu sejak bile ayah aku tukar nama ko dari budak kuala lipis ke budak kuala pilah, konfius aku sejak bile ko dah tukar negeri tempat tinggal




dan macam2 lagi laaa, nak ingat sume malam ni xdapat laa ;p


selain ituu, untuk kasi ayah faham, ma juga selalu sebut..
pencuci muka = "cuci muka".. *'pen..' dihilangkan
Italic
pencuci muka Syurah = "cuci muka susu kambing"



tapi entah macammana semalam kan... masa kat Giant, ma nak bagitau ayah yang pencuci muka Syurah ada dijual dalam Gurdian tu.. ayah pulak jalan cepat ke dalam.. so dengan kelam kelibut nyeee, mak aku jerit cepat2

"cuci kambing ada kat dalam!!!"


erk.. cuci kambing?

..

..

wakakakakakaka!!!!!!!! :'D
sejak bile Gurdian ada perkhidmatan cuci kambing nii :'D


kot ye pun mak aku nak tersebut cepat2... tapi kenape mesti jadi cuci kambing :'D

aduh aduhhhh senak perut... dan dan aku gelak time tu berdiri sambil pegang2 perut... ayah aku pun join gelakkk gakk hahahahahahaaaaa


kelaka....



ok habes kesah cuci kambing..


semalam hari sabtu memang lepak dengan ma ayah je... hari ni hari ahad, hari bersama kuku pulak.. shopping barang2 kawen siket. hehe... bes besss, suke suke soping ngan kuku.. sebab die melayan aku punye cerewet part color.. kesahnyeee color yg aku nak tu susah siket nak cari untuk beberapa item barang kawen ni.. warna yang ala2 ada gak, tapi tak mo, nak yang macam tu gak..

takut gak kalau die cakap "ish budak ni, warna ni kan lebih kurang, amik ni je laaaaa.. nak cari sampai bile?" ... phewww~~~~ naseb baik dia x ada cakap camtu, tapi duk layan dan carikan je, and bagi idea2... suke suke.. ^^

endingnye.. tak beli pun sume tu ;p uhuk nak color tu jugak


layannnn~~


ayah ma bincang hal rumahtangga ;p ekekkee


4 comments:

rosealley said...

cuci kambing??miahaha, gelak guling2

ciare (^_^)v said...

=)) lawak la...vibrate la anak aku ni....huuuu

mia said...

hahahahhaaa..comelll..seyes kiut mak ayah dd..heheh

dd dudu said...

{rosealley}
hihihi bangun balik rosa, bangun balikk

{ciare}
cian anak ciare, musti xsaba2 nak kuar, asik vibrate je, kui kui kui


{mia}
hehe ;p