Saturday, October 30, 2010

kawan2 yang membosankan



Dialog2 ni bukan pada hari ni je tau, dialog2 ni adalah antara dialog dari mula aku kerja di ptm ni sehingga lah sekarang. kalau dialog wewe dengan rina tu, sebab rina ada cite kat aku la, hehe.


wewe : "dd, jom la pegi gym"
dd : "xmolaa"


wewe : "dd, jom laa joging petang2 lepas keje"
dd : "xpela, ko joging la dengan kak zai"


wewe : "dd, jom laa pegi karoke"
dd : "xnak aku"


wewe : "dd, jom arr paintball"
dd : "tak nakk aarr"


wewe : "rina, jom ar kite pegi gym"
rina : "xnak"


wewe : "rina, jom kite joging"
rina : "xnak"


wewe : "jom laaa kite Go Kart"
dd n rina : "xnak"



kesian wewe.. hee hee
dan biasanya jawapan kitorang tu akan dibalas "alaaa" oleh wewe...


cian wewe, dapat kawan2 yang membosankan hee hee

ade lagi yang aku x tulis kat atas ni.. boling... swimming... hihi


eh wewe..
motip ajak aku gi Go Kart?
wrestling x nak ajak ke hee hee
silat? hee hee


wewe si budak aktif big grin





Friday, October 29, 2010

hampehhh punye wewe



td wewe dan rina datang partitionku, wewe duk cite pasal die dapat anak.. anak rabbit laa, bukan anak betul

lepas tu tetibe rina cite pasal hot chat hotfm hari tu topik pasal Suratan atau Kebetulan..

rina cite ada caller kol hari tu.. die cakap orang2 selalu cakap kalau kite amik gambar kucing, kucing tu nanti akan hilang atau mati.. lepas tu caller tu cerita...

"saya ada 4 ekor kucing.. kucing pertama saya amik gamba dia, x lama kemudian kucing tu hilang.. lepas tu saya amik gambar kucing ke2... xlama kemudian kucing tu pun hilang... lepas tu kucing ke3 pun sy amik gambar.. xlama kemudian kucing tu hilang gak... kucing ke4 saya dah x berani amik gambar... ok terus tak hilang2 sampai sekarang, dah besar dah dia.. tapi sekarang die dah besar, die asyik berak merata2 je.... tension saya.. saya pun ambil la gambar die nak kasi die hilang.. tapi die x hilang... saya ambil gambar lagi byk2 kali, die tetap x hilang jugak sampai sekarang"




LOL!!
kelakanyeeeeee rina citeee!!!!!!! nak gelakkkkk :'D muahhahaaha


tak lama kemudian....

si wewe bersuara..






..



..


"nak ambil gambar dd laa"





kuajaaaaaqqqq wewee!!!!!


wewe pun berjalan laju2 ala2 berlari dari partitionku.....



Thursday, October 28, 2010

jap ek blog



jap ek blog.. busy busy.. gatal tangan dah nak update blog, tapi nak kene selesaikan beberapa hal dulu.. huwarghhh mengantuk sudaa.. tahan tahan, letak mancis kat mata, letak mancis kat mata t___t

gambar hiasan hari ini adalah gambar 4 dari puteri 7. tahun bile ni x ingat laaa..


dari kiri : puan ateh, CIK dd, puan ciare dan puan ja.

saje je nak besarkan CIK tu ;p kekekeke


oh ciare~ kurusnyeee~ hik2


lariiiikk


oklah bye, ttym.

oh sebut ttym, teringat rancangan Paris Hilton's My New Bff dah abes. dah ada pemenangnye. ok laaa brittany menang dari si palsu si palsu yang lain. alaa lepas ni busan daaa xde cerita tv yang aku tunggu.. kalau x, harapkan cite desperate housewives ngan paris ni je laa yang bole buat aku excited sekali dalam seminggu. uhuk uhuk.. cerita apa kat tv x amek kesah sangat daa..

lagi suke layan video yang korang share kat fb ;p layan petang2 kat ofis pastu gelak sorang2, siapa dengar suara aku gelak naseb ar ;p

har har har haraaammmm... uh tingat haida oas..

ok ok bye.




Wednesday, October 27, 2010

sepuluh ribu



burppp kenyanggg..

lunch tadi makan dengan sumaiyah.. sumaiyah yang pendiam, lemah lembut dan pemalu, hehe..

kitorang makan laksa dan cendol pulut dekat tepi hutan UKM..
nyum nyum.. sedang makan, selang seli dengan perbualan sedikit.. berbual pasal apa ek, ohh su tanya pasal cuti kawenku.. bla bla... dan tiba2, ketika ingin menyuakan sudu ke mulutku..


su : "dulu masa orang praktikal kat Petaling Jaya, kompeni orang akan bagi hadiah sepuluh ribu kat staf yang nak kawen.

dd : "ermm?? seribu ke sepuluh ribu?"

su : "sepuluh ribu" *cakap tanpa perasaan

dd : "hahhhhhhhh??????? suu!! biar betikk??? sepuluh ribuuuuu????? :0"

su : "iye.. kawan orang nak benti daa, tapi die kate nak tunggu kawen dulu baru benti"

dd : "abess, nape su keje kat sini??? nape bentii?" :O

su : "orang dihantar praktikal je la kat situ"



gulp.. dasatnye.. sepuluh ribu tu hadiahnye.. leh cover catering daaa.. masih tergamam.. hihi

leh x nak apply keje bulan 11 kat kompeni 10,000 ni, keje sebulan pastu benti bulan 12. hik2
hee hee


Tuesday, October 26, 2010

campur-campur



baru je on lappy ni untuk hari ini, dan terus dapat popup offline ym dari ciare.. "dd update laa blog"..
erk ciare, motip? ;p

aku teview laaa pagi tadi ciare.. *wah directnyee cite kat sini, hihi


mase masuk bilek teview tu, masuk2 bagi salam terus bagi file, pastu duduk.. lepas tu encik yang macam pakcik2 tu gelak, dikatenyee aku duduk macam nak bersanding.. ahaaahaha elok2 muke aku ala2 nerves terus join gelak dan tak duduk sopan sangat dah, hak2.. adeke dikatanye saya duduk macam nak bersanding ;P


tapi kan. teview ni tak berapa nak menyebelahi naseb ku la. ahuk ahuk.


siapa suruh ko jujur sangat pergi mengaku ko nak kawen bulan 11 ni? terus dipertikaikan kalau dapat job tu camne, suami aku kesah x jadi wikend husband kalau aku kene hantar ke penang.. *erk motip penang? .. aku rasa aku kool je la jawabkan, tapi x tau laa kriteria diorang nak macam mana ;p

dan soalan yang paling aku takut sekali kene kat aku akhirnye.. soalan pasal network dan technical part!!! dangg!!! *nangessss

inteviewer tau aku orang aplikasi/system development, so diorang xnak tanya aku sangat pasal tu sebab aku dah tahu kann, terus ditanyanye aku pasal network.. dah laaa network aku memang kurang pandai siket dari segi teori mahupun teknikal. siap mengulang subjek lagi okayyy dulu masa belajar sebab x puas hati dapat C.. hehe

aku nak goreng pun x reti tadi, apatah lagi nak buat muke konfiden..

"saya nak jawab saya tak tau boleh x?" *sengih2


hehe...

huduhnya..

dan banyak lagi laa soalan yang x berapa syok aku jawab..


takpelaa dd, ambil kisah hari ni sebagai ilmu dan pengalaman :) lepas ni, apalagi, jomm belajar network dengan rina, haha. minah tu tere banyak bab2 teknikal ni. maskulin betul beliau~

positif2, chaiyuk2.



nway, selepas teview tadi, gi nilai sambung cari doorgift nye bekas color krim cantek, xnak krim versi buruk ;p ... dah ada separuh, tapi lagi separuh x cukup.. sume kedai dah masuk., tapi susah betul nak jumpe color krim cantek tu... last2, redha je lah amik color pink..

hehe tema ku memang dah lari ke laut dah... main campur2 color jek, aa pape je lahh ;p kite hanya mampu merancang itu ini je, erm yang penting tetamu selesa dan gembira, ok!!

campur pun campur je lahh, hihi hee hee

tadi lama gak kat Nilai, kat Mayang Sari yg lama.. sebab ada sorang staf tu baik sangat, die willing ajar mak aku cane nak gubah hantaran macam yang kitorang berkenan.. oh baik sangat~~~ padahal ma x mintak pun, dia sendiri yang suke kat mak aku kot terus offer diri nak ngajar.. dari a sampai z, terharu sangat =) berjam2 kitorang duk situ. free je die ajar.. riso gak kitorang kang bos die marah die lak, tp entah, tgk die ok je :)

semoga Allah limpahkan rezeki dan membalas jasa kak :)


waahh dah lama tak main ngedit2 gamba macam ni..


kalau dulu suke main edit2 gamba ikut mood masa tu.. pernah sekali tu, ada rasa ala2 down siket, aku letak gambar aku kat bawah pokok yang sunyi... seni x cara penyampaian perasaanku? ;p


jap nak korek jap cari mana gambar tu.. kite klik My Secret Garden search..


..






haa jumpe dah...

hik2 poyo la sangat aku down/suram dulu ;p



ok bye. ttym ;)





Sunday, October 24, 2010

semi-french lace, chiffon dan owner bridal boutique yang baik



bye bye semi-french lace, hehe *semi jek



alkisahnye lace ni asalnye baju nikah untuk aku nanti.. bridal butik punye... ma lah yang suke sangat baju ni... aku pun ermm suke jugaklaa, sebab memang cantek.. ada sekali tu masa masuk butik ni malam2, wany (owner) tengah pasang lampu.. omaigod, memang sangat cantekk di bawah lampu.. bertambah2 laa mak suke... dah 2 kali aku try baju ni depan cermin.. Subhanallah memang cantek sangat =)

tapi~ apakan dayaa~~~ aku sebenarnye sukekan simple untuk nikah... x berapa suke sangat sarat2 untuk nikah... untuk resepsi xpe, sarat...
yang dalam gambar ni baju je tau, kalau tengok kain dia, mak aihh~~~ sarat giler... rasa kaya kejap.. tapi lawa tu memang lawa =)


cuma aku rasa untuk nikah, chiffon lebih sweet =) ... asyik cakap je dengan kuku.. "awakkk sucii nyee chiffon kalau buat nikah".. last2.. kuku cakap "xpe, nanti kite pegi tengok ye".


yeyy... semalam dah pegi beli kain chiffon untuk nikah.. puas hati ;p
eh bakal2 pengantin yang lain jangan ikut perangai aku yang x berapa nak elok ni, asyik nak ikut kata hati je.. sume baju pun nak buat sendiri, padahal kat butik tu lawa2 sangat baju die :) dah macam membazir pulak kalau org tengok kan :) huhu tau pangai sendiri x elok, tapi nak buat cane ;p nak miliki baju sendiri ;p pangg~~~

tukang jahit baju nikahku, of course laa mak sendiri.. heheheh..

malam tadi gigih mak aku belajar dengan wany (owner orange bridal) camne nak buat kain yang aku nak tu.. mak reti buat kain kurung biasa2 je :) eh wany ni sangat baik tau, tak caya tanya lina... dia suke bagi idea yang x merugikan customer, tapi technically merugikan dia la...

yang baju nikah chiffon aku ni die encourage sangat mak aku buatkan since dia tau mak bole jahit, tapi tu laaa die ajar laa camne nak buat bla bla bla..... dia cakap "kalau makcik betul2 x dapat buat, barulah makcik tempah dengan saya"...
angel

lepas ni, die nak ajar mak cane nak buat hantaran lak, hehe padahal die sendiri buat bisnes ambil tempahan hantaran.. so baik kan, xkedekut ilmu :)

dulu masa tunang ade la sewa2 barang siket dengan wany orange bridal ni, masa tu mak aku memang dah masuk dah dengan dia.. aku x rapat sangat dengan wany lagi, tapi wany dan mak aku suke saling bermanja, bole? kire diorang ngam ar..


so far, x de masalah laa dengan bridal boutique :) Alhamdulillah.


wahh 3 weeks and 5 days until our nikah, ho ho hoooo banyak lagi x setel ni..

busy sebentar.. byeee



sekian,

-pengantin rakyat biasa-





Saturday, October 23, 2010

award dari 2 sahabat



oh sebelum memberi ucapan sebab dapat award, saya nak cakap yang saya x suka laa iklan Cuti-cuti Cinta tu.. bole?? ;p

asyik asyik iklan cakap "awak cakap saya x cantek?".. "tu apa tu? nasi lemak 50sen?"..

huh motip? dengar banyak2 kali jadi x suke, xrasa kelaka pun... bole? bole? bole?

sebenarnye.. aku xminat farid kamil... entah xminat laa.. lakonan pun x gagah... bole x bole x??

tapi aku minat sangat nora danish.. alaa nape die berlakon dengan farid kamil.

eh so, apa masalah aku ni? pangg~~



okiee kembali pada tajuk, award dari 2 sahabat.



award 1

dari cik bintang!

yeyyy makasih dik bintang kasi kak dd award.

yang comelnye tentang award ni, si bintang ni yang lukis sendiri. ekekeke tergelak2 sendiri aku menengoknye. hahaha jgn laa mara si bintang, kak dd bukan gelak apa, gelak rasa comel je, kui kui kui siap ada smiley sengih mata cam lanun agi tu hee hee xpe dik, comel comel hee hee

alamak, kene jawab beberapa soalan pula.


1) namakan haiwan yang anda x suke..

jawapannye. ulat ulat ulat. aaaaa lariikkk~~ kalau nampak ulat, aku bole menang pertandingan lompat jauh kot.

pagi tadi masa balik dari sarapan, aku nampak ulat gonggok kat tengah jalan, dan otomatik aku meloncat siket sambil tarik2 rina.

rina : "laa dd.. ulat gonggok je punnn"
dd : "eeeeeii tulun laaaa... aku x bole laaa dengan ulat ulat niii... kalau ko suruh harimau dengan ulat kejar aku, aku lari dari ulat dulu ko tau x?"
rina : "kalau ulat dengan anjing yang kejar ko?"
dd : "errrr.... alamak aku takut anjing gak"
rina : "anjing kat belakang kite sekarang.."
dd : "hek elleee tipuu.." *nak kenekan aku la tu sebab semalam kitorang 2 ternampak anjing sedang merayau2 kat area ptm ni, sampai kitorang semalam jalan laju2 sebab takut..
rina : "ni anjing semalam laa..." *sambil buat muke cuak dan berlari ke depan
dd : "rina..... crying" *dah hampir percaya siket dan takut nak pandang belakang

rina.... crying rina.... crying .... terus aku jalan laju2 ikut rina...sambil toleh belakang laju2... kuang ajooo ko rina tipu aku



2. PEREmpuan plastik yg pernah anda kenali .. siapa? tulis saja namanya walaupun cik b x tau haha

Vanessa.... cik b kenal x? dd pun xkenal, muahahaha



3. namakan org yg paling anda sayang ..

plural ke singular ni?
kalau ranking number 1, mak.. =)


cik bintang, thanx ye untuk award comel ni :)


------------------------------------------------------------------------------

award 2

dari cik iedayah :D


thanx iedayah kasi dd award :D erk beautiful ke?
hee hee


oh kene jawab soalan jugak.

Tell 7 things about yourself:

oo ok..

1) hari ni beli majalah Nur keluaran November. motip?

2) x suke iklan yang girl tu tunjuk baik dia bukak kasut depan orang2 sebab kesian makcik tu mengemop. alaa aku pun kesian gak, tapi gune jalan alternatif je la atau jalan sipi2. hek elleee iklan tu. .. so motip aku asyik x puas hati dengan iklan? ;p

3) alamak ngantuknye..

4) ape eh nak describe pasal aku???

5) cadar aku corak bunga2.. bole?

6) bantal aku corak lain lak. alamak.. ngantuknye..

7) baik hati. *tetibe


ok dah habes 7 dah ;p

iedayah, sori dd buat tag ni tak ikut format, heheheheheh ;p pemusnah tag betul dd ni ;p

tapi thanx yaa kasi dd award ni, dd hargai sangat :)





Wednesday, October 20, 2010

pengantin berisi


alaaa makin tarikh dekat makin rasa nak makan je... aa nape ni... pagi2 kalau makan nasik lemak siap amik ayam goreng lagi... dangg!! pengaruh rina ar ni.... nampak die makan ayam goreng kruk krak kruk krakk sedapp jeee..

lepas tu tengahari makan lagi... petang2 dalam ofis kruk krak si kacang... balik rumah makan lagi... ho hoo nanti nescaya jadi pengantin x cantek dan bulat ni..

korang~ aku dah bgtau awal2 ni tau, jangan terkejut nanti ;p siapa tegur masa perkahwinan ku nanti siap ar die ;p


pape je lahh gamba hiasan ni

nak upload gamba nasik lemak ayam goreng, tapi gamba tu dalam henset yang kene curik tu pulak hee hee .. sengall


note : nak premium beautiful :'o tapi harga dia 2000 lebih :'o



kain untuk pengapit



eh sebulan je lagi tarikhnye? wahhh speechless kejap.

hari ni nak upload gamba kain untuk pengapit.

disebabkan saya pakai peach bukan peach color lembut masa wedding nanti, so pengapit ku akan berwarna krim krim gitu.. plain je, takde bunge color lain, tapi ada bunga timbul2.. hehe sama dengan warna family dan rakan2..


dah macam color kuning pulak aku tengok kain ni dalam gambar, hihi.
abaikan riben kuning tu, itu props je dalam gambar ;p



tailor nye, adalah mak saya sendiri la, hihi..


so siapa pengapit saya? cube teke ;p

hew hew hew


penutup hari ni..


taip entry ni sebelum tido..

thanx kawan2 yg bg comment kat entry 'sampai hati' tadi... kawan2 ofis yang ym.. muni yang call rumah tadi, rosa yang sms tadi... thanx ehh korang..

hrm tadi balik dari keje kuku amik.. die dari melaka, shoot hantar aku balik gombak.. dalam keta tadi, risau gak takut die marah.. tapi naseb baik tak... tenangkan aku ada la.. huhu.. makasih wakk sebab x marah kite :)

balik tadi pun takut ma marah.... tapi naseb baik ma x marah, ma layan baik2 adalah, dirisaunye aku x ok... konfius aku.. kejap2 tanya "yana ok x".. murung sangat agaknye rupe aku hari ni..

macam mana laa saya x sayang mereka =) haih...

tapi x boleh laa slalu careless.. kalau selalu buat hal memang nak kene pelangkung namanya, uhuk....



tadi ada mesyuarat hari keluarga untuk bahagian aplikasi... honestly, fikiran aku dah ke lain masa mesyuarat tu... duk tengok henset tu bunyi ke x.... lepas tu diorang nak pilih timbalan pengerusi untuk hari keluarga... aku sempat laa dengar beberapa nama yang dicalon lepas tu diorang tolak, sebab ada lah reason masing2....

dan tiba2.. aku dengar nama timbalan pengarah sebut "diana"... dan sume orang pandang aku... aku xbiasa pulak dengan nama "diana" tu sebab dah biasa "dd" kat sini... bos aku pun panggil "dd" tau, kerlass~~... ok sambung cite, selepas dorang pandang aku tu, aku blank kejap, tapi aku masih nampak diorang tunjuk2 kat aku ibarat macam "nama-engkau-la-cepatlaa-respon".... kemudian aku tersedar.. dan amik mic... cakap "maaf puan... hujung bulan 11 ni saya cuti panjang, takut ketiadaan saya nanti, komitmen saya x dapat bagi"....

huhu rasa macam entah ape2 tah alasan yang aku bagi tu untuk xnak jadi timbalan pengerusi, sebab hari keluarga tu 17 Disember... jauh dah lepas aku cuti kawen... hehe

entahlaa bak kate ofismetku C.. "dahlaa ko tengah bersedih.. tiba2 kena jadi timbalan pulak"... kuikui


last2 fird yang dilantik jadi timbalan dan mendapat sorakan ketukan2 meja tanda setuju...fuhhh legaa~ ;p


ok lahh.. nak tido.. hrm lately ni macam xberapa baik jeee kehidupanku... tapi hilang henset hari ni sedeh betol.. sebab encik tu kasi aku harapan... sampai hati... :(
tapi aku cume fikir ini ujian yang Allah beri... ermm dan mungkin lately ni aku ada buat salah yang aku sedar dan x sedar.. hm


harap2 bangun esok... hari esok lebih baik dari hari ni :)
selamat malam dunia... ttym, ttys..


Tuesday, October 19, 2010

sampai hati.. :'(



tadi waktu lunch nak g makan.. dalam keta rina.. sedang bermsj dengan kuku...selepas selesai msj, aku pun masukkan henpon ke dalam porch aku.. aku terus berjalan keluar kereta dan masuk ke kedai makan Hj Rosli area Hentian Kajang..

rina suruh aku duduk dulu copkan tempat.. aku pun duduk.. tiba2 aku perasan porch ku leper macam x de henpon dalam tu.. buka zip, benar, henset sony ku dah tiada.. lalu aku minta kunci kereta dari rina.. dan terus cari henset dalam kereta.. xde pun, aku pun call gune henset lagi satu..ada ringing tapi tiada kedengaran bunyi....

aku cube lagi... cari di luar kereta, bawah kereta dan di atas jalan depan kedai Hj Rosli tu.. tapi tiada sebarang bunyi henpon pun yg kedengaran, padahal aku dah buang silent tu tadi.

aku call lagi.. dan akhirnye.... terdengar suara lelaki angkat henfon aku..


aku tanya dia ambik henfon aku ke.. tapi dia gelak2 nafikan.. last2 aku dah macam nak nanges dah, baru die kate kejap lagi dia datang pulangkan henfon aku.. dia kate die jumpe tepi jalan belakang kereta... aku merayu2 suruh die pulang ke tempat yang die jumpe henfon ku tadi... tapi dia kata dia nak beli barang.. dan dia asyik kata "jangan nanges jangan nanges *padahal aku belum pun nanges... nanti saya pulangkan henfon.. saya nak beli barang kejap kat kajang..." aku cakap aku tunggu die kat depan kedai Hj. Rosli..


aku pun berdiri terpacak macam tiang lampu depan kedai Hj. Rosli tu.. aku biarkan rina makan sorang2 kat dalam.. aku tunggu.. tapi tiada pun batang hidung yang muncul.. aku call balik... dia kata dia nak order barang kejap... aku tanye dia kat mana?? kalau macam tu saya pergi ambil je laah kat tempat dia.. tapi dia kata "kejap2".. lepas tu die letak... :(


saya berdiri lagi.... depan kedai Hj. Rosli..

tapi dia masih x muncul..

saya kol lagi... tapi dia dah x angkat..

saya kol kol kol berulang2 kali...

tapi x angkat jugak..


last2 rina call kan.. rina tanya num celcom aku tu.. aku pun beri la.. rina dial gune henset dia.... dan dapat.... orang lelaki tu angkat... aku dan rina gembira sangat....

rina : "boleh saya tahu dengan siapa saya bercakap ni"
*rina kata laki tu x nak bgtau nama dia..

rina : "saya rina.. kawan saya yang jatuh henfon tadi.. bla bla bla..."

sebelum tu aku cakap kat rina suara laki tu macam x siriyes, cam main2 je...


tapi bila rina yang call, rina kata laki tu.. suara dan percakapan dia berhemah.. *aku pelik.. dan akhirnya laki tu cakap "salah number ni"..

rina letak, rina ulang nombor yang aku bagi tu... lerrrrrr aku terbagi number kuku rupenye, bukan number henset ku yang hilang tu.. rupe2nye kuku laa lelaki yang berhemah tuh huk2... beza number aku dan kuku 1 angka je.. mungkin bila aku dalam masalah, aku jadi keliru dengan number kami berdua.. mungkin..


kemudian aku pun beri la number yang betul.. rina call, memang orang yang pegang henfon aku dah x angkat da...



kami keep calling n calling..... sehinggalah henfon aku dah x dapat dihubungi... dah mati agaknya..


saya frust sangat :'(

macam mana saya nak bercakap dengan orang tu lagi :'(


saya sambung berdiri di depan kedai Hj. Rosli, tapi kali ni belakang kereta pulak... matahari sangat terik... aku gagah jugak berdiri supaya kalau insan tu cari aku dia nampak laaa rupe aku yang tengah menunggu ni.. sebab dia tak kenal muka pemilik henset tu kan.... tunggu pnye tunggu sampai laaahh terjadi kemalangan depan mata kitorang.... teruk jugak.... tapi aku xnak amik port.... ramai pergi berkerumun kat sana... aku tetap gigih berdiri tengah2 jalan tu..


kenapa dia x muncul2 ni :'(
dia dah janji nak pulangkan :'(


sehinggalah pukul 2:45 ptg... dia masih x muncul...

mengenangkan aku seorang penjawat awam, akhirnya aku akur, aku harus pulang ke pejabat..

sebelum beredar, aku tinggalkan number aku pada kaunter Hj. Rosli kot2 orang tu cari aku...


dan sehingga kini, saat ini..... aku masih menunggu hensetku untuk berbunyi... tapi hampa... tiada :'(



note : rina.. hari ni kite byk susahkan rina.. pagi2 kene amik kite kat komuter tp komuter sampai lambat... dengan rina2 masuk ofis lambat sebab kite.... tghari pun macam tu... lambat giler masuk ofis... rina thanx ye.. kawan yg baik =) nanti kite belanje makan ye




Monday, October 18, 2010

wudi


pada satu hari di dalam kereta.. kuku sedang memandu

dudu : "apa nama kereta awak eh? awak dah bagi nama? keta kite name die adik kelisa je"
kuku : "wudi"
dudu : "wudi?? wakakakakakaka soooo kampunggg"
kuku : plepek!!! pukul!! *xlah, tipu je ni, mana ada plepek, saje nak sedapkan cerita.. .. "woody laa woody.... woody yang dalam cerita toy story tu laaa.. bukan ejaan macam rudii"
dudu : "oohh woody.. ingatkan wudi... ok.."



woody laa sangat~~ padahal plat keta die WUD... ;p larik~~


motip dengki dengan tunang sendiri? ekekeke *saje dengki sebab die dah tido, bole?


ape pandang2? ;p ingat kite takut :p


err aku rasa, kuku pun x sedar kot ni gambar mata dia, haha

motip letak gambar mata kuku?

;p


rasanya, kuku pun tak tahu ni mata gambar mana, haha ok lah mahu tidur suda.. sok gi keje naik komuter.. kene bangun pukul 5:20 am.. wuu wuu... selamat malam dunia.. ttym ;)
tak saba malam sok nak tengok paris hilton's my new bff. hehe belum pun siang dah tunggu malam menjelma ;p hik2





Sunday, October 17, 2010

cuci kambing



malam ni nak cerita pasal ayah dan ma.. hehe

bahasa ayah aku ni tak berapa sama dengan bahasa kite2 tau.. kalau nak kasi ayah faham, kene sebut ayah punye "bahasa"...

tapi biasanya, mak aku je lah yang faham "bahasa" ayah aku ni..
contoh :

garfu = ayah sebut "keropo"

penipu
= ayah sebut "pentipu"

rehat
= ayah sebut "saya mahu lepak sekian" *kerlaaass ayah aku sebut lepak

lina = ayah panggil "budak kuala pilah" *lina, aku pun xtahu sejak bile ayah aku tukar nama ko dari budak kuala lipis ke budak kuala pilah, konfius aku sejak bile ko dah tukar negeri tempat tinggal




dan macam2 lagi laaa, nak ingat sume malam ni xdapat laa ;p


selain ituu, untuk kasi ayah faham, ma juga selalu sebut..
pencuci muka = "cuci muka".. *'pen..' dihilangkan
Italic
pencuci muka Syurah = "cuci muka susu kambing"



tapi entah macammana semalam kan... masa kat Giant, ma nak bagitau ayah yang pencuci muka Syurah ada dijual dalam Gurdian tu.. ayah pulak jalan cepat ke dalam.. so dengan kelam kelibut nyeee, mak aku jerit cepat2

"cuci kambing ada kat dalam!!!"


erk.. cuci kambing?

..

..

wakakakakakaka!!!!!!!! :'D
sejak bile Gurdian ada perkhidmatan cuci kambing nii :'D


kot ye pun mak aku nak tersebut cepat2... tapi kenape mesti jadi cuci kambing :'D

aduh aduhhhh senak perut... dan dan aku gelak time tu berdiri sambil pegang2 perut... ayah aku pun join gelakkk gakk hahahahahahaaaaa


kelaka....



ok habes kesah cuci kambing..


semalam hari sabtu memang lepak dengan ma ayah je... hari ni hari ahad, hari bersama kuku pulak.. shopping barang2 kawen siket. hehe... bes besss, suke suke soping ngan kuku.. sebab die melayan aku punye cerewet part color.. kesahnyeee color yg aku nak tu susah siket nak cari untuk beberapa item barang kawen ni.. warna yang ala2 ada gak, tapi tak mo, nak yang macam tu gak..

takut gak kalau die cakap "ish budak ni, warna ni kan lebih kurang, amik ni je laaaaa.. nak cari sampai bile?" ... phewww~~~~ naseb baik dia x ada cakap camtu, tapi duk layan dan carikan je, and bagi idea2... suke suke.. ^^

endingnye.. tak beli pun sume tu ;p uhuk nak color tu jugak


layannnn~~


ayah ma bincang hal rumahtangga ;p ekekkee


Saturday, October 16, 2010

jumpe puteri tujuh 14.10.10



14.10.10 khamis, waktu balik kerja..


besss sangatttttt jumpe diorangggg... satu gang masa kat upm... nama gang adalah gang puteri 7.. puteri ada 7, tapi masa jumpe hari tu ada 5 je puteri.. sebab puteri balkis di medan peperangan berjuang utk masa depan. dan puteri lina di dalam kekeliruan tarikh. dia ingat date tu arini bleh?? =p eh motip copy paste ayat ciare? hahaha


jumpe kat taman warisan, putrajaya.
alkisahnye diorang nak jumpe kat dapur mas atau tempat lain la. masa ni berbalas2 message kat fb. fb? sebut fb, hatiku terguris sangat :( huhu tetibe.
lepas tu ciare laa request taman warisan sebab katanya, kalau tempat lain takut dd akan sesat xjumpe jalan ;p kuikui motip?? ;p


puteri ateh, puteri hana dan puteri ciare.


dan sesungguhnye aku sangatlahh suprised bile nampak ateh. xtau pun ateh akan ada.
rupe2nye ateh mohon restu dari suami, nak datang ke KL semata2 nak jumpe kitorang, oh terharu sangat :')


puteri hana lak keje kat kelantan, ada kursus kat KL, tu yang bole buat reunion ni hehe


puteri ciare keje kat jalan duta, hehe motip perlu bagitau tempat keje diorang di mana? ;p


puteri dd, puteri semut, puteri ateh dan puteri hana.


puteri dd keje kat ptm, ukm ;p kacang jek nak mai putrajaya.

puteri semut aka ja pulak, keje kat damansara tapi umah kat putrajaya. so x logik laa kalu x dtg reunion ni kan, nak kene tembak? ;p



seronok betul tengok perut ciare, hihi


oh sesungguhnye jalan dengan ciare wanita mengandung ni sangatlaa bes.. dapat sipi2 keistimewaan, hik2.

tengah nak melintas jalan, kereta lain perlahankan kereta dan berhenti kasi ciare jalan, hahahaha suke suke *tumpang sekaki


dd dan ciare-mengandung-sangat-comel



sesungguhnyee malam tu jumpe, kitorang asik gelakk je.... sampai tak cukup nafas aku.. kawan2 aku ni dah kawen sume tapi lawak tetap tak hilang dari sanubari diorang,
dah nye... tukang semput nak gelaknye aku laaa, sebab aku tak pandai buat lawak, hihihi


................

ja yang baru sampai..

ja : "ciare, gemuknye ko.... terkejut aku... padahal aku baru je jumpe ko minggu lepas"
ciare : "yelaa aku pun perasan, berat aku naik dalam masa seminggu"
dd : "ha ah ha ah ciare ada update blog pasal ni, dia kata baju dia tetibe x muat"
ja : "aku nampak ko macam ular sawa kekenyangan sekarang"

:'D



..................


hana dengan ateh tmpang tido kat rumah ciare tau..

dd : "wahh nanti bile aku dah serumah dengan keri, korang jemputlaa bermalam kat rumah aku pulakkkkkk ekkk" *eksaited giler cara cakap


hana & ja : "takutnyee....
" *dengan muka ketakutan




kuang ajoooo ;p





....
............



ja & hana : "dd, nanti ko dah kawen mesti ko x sempat punye nak update blog" *motip?
dd : "ha ahh kurang update rasanya, tapi bukan sebab tak sempat laa"
hana : "habes sebab apa, sebab keri perhatikan ko dari belakang eh, kui kui"
dd : "hihi tak laa.. sebab aku rasa baru2 kawen mesti aku x bole nak bezakan mana satu yang bole cerita kat blog mana satu yang tak bole ;p haha"
ja : "xpe! aku dan hana boleh jadi auditor ko.. ko buat je draf lepas tu hantar kat kitorang biar kitorang audit"
dd : "errrrr"
hana : "tapi kalau sampai kat aku, aku lepaskan je sume dd, 18sx pun aku lepaskan haha"
ja : "aku tak. sampai kat aku, aku potong potong sume.. last2 tinggal tajuk dengan Yang Benar aje, isi xde."
dd : "abes, motif aku nak publish? hahahaha"


hahaha :'D

sian bb ciare, maknye asyik vibrate je kuikui



..............



ja : "ateh, aku banyak nak tanya ko soalan"
ateh : ...
ja : "ko duduk kat mana sekarang?"
ateh : "kat kuala kubu baru"
dd : "habes tadi ni ko dari mana? naik apa"
ateh : "dari kuala kubu baru la.. naik komuter"
ja : "suami ko keje kat mana?"
ateh : "kat kuala kubu baru"
ja : "nanti ko mengajar mana?"
ateh : "tengoklah, kalau posting tempat lain, aku nak mintak tukar kuala kubu baru"

dd : "ciare, ko perasan x jawapan ateh sume adalah kuala kubu baru"

dd dan ciare : *gelak gelak gelakk

hana, ja dan ateh : masih sesi soal jawab, dan semua soalan ja kepada ateh dijawab dengan jawapan kuala kubu bharu :'D


sangat kelaka ok masa tu. cerita dalam blog x dapat gambaran sangat sebenanye hehe.


......



baru jumpe 2 hari yang lepas, ku sudah rindu sama mereka :(

terima kasih Tuhan sebab hadirkan mereka dalam hidupku :)


nampak tak apa aku nampak??
aku nampak perut ateh. oh~~



last sekali.. gambar ni

aku rasa ni pakai tangan ateh yang panjang tu untuk ambil gamba sendiri, tapi last2 muke ku nampak separuh, mulut hana x nampak, dan ateh sendiri langsung x nampak :'D
kakakakaka



okie bye. ttym ;)



positive


huhu petang tadi rasa down siket..
sebab..

dapat berita yang aku kantoi... dengan ketua... ber'fb masa ofis hour :(

dan perkara tu sampai ke telinga ku petang tadi.

kantoi masa kursus semalam.. entah aku pun tak tahu la kann kenape kursus semalam adalah sangat membuatkan aku busan dan mengantuk... dan akhirnyeeee mendorong ku untuk me'login facebook.. dan gatal pergi tulis kat wall sendiri bagitau yang aku tengah mengantuk...

dan akhirnye.. kantoi di situ.. dang!


padahal sebelum ni, aku agak berhati2, tak berani letak status *tipu, memang aku malas pun sebenarnye, tapi pernah gak sekali dulu buat status iphonecelup, tak berani comment kat ape2 je lah yg fb tu masuk emel aku,selalu hold untuk bagi comment malam karang jek... lagipun facebook bukan kegemaranku sebab aku lebih suke My Secret Garden, lebih syok sendiri.. hrmmm tapiiii dah nak jadi semalam, nak buat macam mane..

bak kata pepatah, "you get what you get, you don't get what you deserve"..

eh aku curik ayat siapa ni? sori la slashdot, tumpang kejap ekekeke.


takpe, down tu kejap je petang tadi... sekarang dah ok dah :) thanx ye kawan2 ofis yang ala2 macam membela-aku-konon2-aku-takde-la-bersalah-sangat-hehe ;p

last2 balik lambat tadi, kak Z duk meng'comfortkan' aku, hihi.


hrmmm fikir positif aje laaa, first memang sendiri salah, tak kesah laa kau x selalu buat pun perkara tu, tapi kalau dah kantoi, ade orang lain kesah ke kau selalu ke tak? huhu

hari ni kite dapat pengajaran macam ni, lepas ni jangan laa ulang kesilapan yang sama lagi.. ataupun kite buatlaa 'sesuatu' berdasarkan apa yang kite dapat hari ni.. got it?


positif positif.. walaupun rekod namaku dah ala2 buruk siket, tapi x apalaaa, positif ajelaa, semua pun pernah buat silap kan... huhu.. okie... tata



disebabkan aku rasa entry ni ala2 isu sensitip, xnak allow comments, huhu aci kan ;p






Friday, October 15, 2010

tengahari yang segar


hehe hari ni kan jumaat, lunch lama kann..
so menggunakan masa yang lama ni untuk pergi buat facial dekat Seputeh Kapas.

tadi try Crystal Peeling, instead of normal facial, hehe.

lama sangat muka ku dibelai2 oleh gadis seputeh kapas yang baik hati tadi. hik2
dalam 1 jam ++ laa... sampai tertido2 aku jadinye tanpa disedari.. motip??

paling aku suke adalah part vakum muka dengan part cucuk2 nak kasi keluar isi2 dalam tu.. jerawat ke white head entah, xtau lah nak panggil apa... orang kata sakit kannn, tapi aku suke, puasssssss... ibarat rasa "picit lagi dik, kuarkan die kuarkan dieee!!!!! yessssssss!!!!"


muahaha poyo gile kedidi kedudu.


paling lama part hidung tadi ;p teliti betul gadis itu, suke suke.


tapi bila habes facial tadi, keluar dengan berkeyakinan jek, x nampak pun muka merah2.. sebab dia kasi sapu fondation dulu kot..

aku ingat lagi dulu pernah buat facial kat serdang, malu gile nak jalan balik rumah sebab muka jadi merah2 die cucuk2 muke kita kan... lepas tu bole pulak hosmet aku tu drive bawak aku gi jusco. rasa nak tembak je hosmet aku tu, hahahaha malu okayyy..

kire bagus laa dia sapu fondation dulu sebelum kite keluar mengadap dunia realiti. xde laaa orang terkejut tgk muka merah2 kite kan ;p



muke selepas facial

eh ape, xnampak gambar?? memanglaa, x transfer lagi dari henpon ;p xde kabel ;p




oh ini sedikit info pasal Crystal Peeling. copy dari Seputeh Kapas



Crystal Peeling

Crystal peeling, also known as microdermabrasion is one of the most effective treatments available today that have been tested and proven to show visible results in repairing skin damages. This treatment stimulates the basal cell layers to build new, functional skin cells. These new skin cells move upwards to the skin surface to replace the scarred and damaged tissue. Hence, skin cell renewal and regeneration is thus achieved.

How does Crystal Peeling benefit you?
  • Immediate, visible results.
  • Exfoliate dead skin cells and stimulates new, functional skin cells.
  • Improved skin tone and appearance as local blood micro-circulation is stimulated.
  • Repair skin damages such as scarring (caused by acne, burning, etc.), wrinkles, skin aging, age spots, pigmentation, sun damages, enlarged pores and so forth.
  • Skin rejuvenation is further enhanced as the new, functional skin cells absorb beauty and anti-aging creams far more effectively.


fuuu sangat2 segar~
lepas tu kene urut siket kat bahu dan kepala. phewwwww x terkataaa~~~~~~~~
masa nak balik tu, cik Aishah owner yang baik bagi minum teh wangi. bertambah segar~~~ hai aishah ;)

okiee sekarang saya mahu pergi solat Zohor. lepas tu nak pegi UAT sistem orang len. ttym ;)


note : tadi pergi facial sorang2, so xde teman makan. lapar pulak sekarang




Thursday, October 14, 2010

keje sebelum tido



chaiyuk dd chaiyukkk chaiyukk meribenkann kad kawenn.. wahh banyak lagiii nii..



hehe bukan taknak mintak tulun kawan2, tapi weekend selalu busy dengan hal lain, so bole buat riben2 kad ni sebelum tido laa, curi2 masa siket sebelum tido hee

tapi x pe.. besssssss

oh untuk korang yang dah bagi alamat kat my emel, sori tauuu kalau kad sampai lambat.. jap eyyy ;)

ok lahhh dah pukul 12, tak bole tido lewat nanti ngantuk dalam kereta sok. tata pembaca, Selamat malam dunia ;) ttym








kata orang-orang tua



situasi 1

masa ni perjalanan balik dari Taman Putra Impian nak balik ke ukm. rina yang drive. rujuk entry ini

so masa dalam kereta tu.. wewe pun berkata laa

wewe : "aik, masa pergi tadi rasa jauh.. bila balik rasa dekat pulak"
dd : "itulaa, aku pun rasa macam tu, masa pergi tadi rasa jauh, tapi balik tiba-tiba dah sampai nuklear ni?"


dan tiba-tiba....

rina dan kak rihan : "Assalammualaikum..... nak pergi mana tu? " *dengan nada orang tua


wewe dan dd tergamam... ape kemende rina dan kak rihan ni


wewe : "korang cakap apa ni?"
dd : *muke pucat kejap, takut sebab dah rasa ala2 mistik... time tu tengah lalu kawasan hutan UKM.. kenape dengan rina dan kak rihan ni... Astaghfirullahalazim


rina dan kak rihan : "hahahaha korang tak pernah dengar kee, pokok tegur?"
wewe dan dd : "apa pokok2 ni? korang cakap apa nii?" :'0 *takutt sehhhh, apa yg diorang merepek ni


rina : "laaaa... xpenah dengar ke.. orang2 tua kata... bila pergi kite akan rasa jauh sebab pokok dan makhluk2 lain akan tegur kite sepanjang perjalanan... "Assalammualaikum... nak pergi mana tuu..?" ... sebab tu kite rasa jauh nye nak sampai... kalau balik diorang xtegur, sebab tu cepat sampai.."

kak rihan : "ha ahh ha ahh pokok tegur"

wewe dan dd : "yekeeeeeeeeeeeeee??"

dd : "habes kalau lalu highway yang xde pokok? ;p"

rina : "laaa bukan pokok je laa.. objek/makhluk2 lain pun akan tegur.. eh korang jangan laa tu sangat.. ni orang2 tua yang kata laa.."




situasi 2

masa ni kat resepsi shai hari tu.. tengah tengok acara pengantin makan beradab.. kitorang duduk kat meja la kan.

dialog nye lebih kurang begini, aku x ingat sangat.

shee : "omaigod, hafiz yang suap shai dulu??? lupa nak pesann kat shaiii suruh dia yang suap hafiz dulu"

iza : "eh ha ahh laaa, habeslaaa nanti shai kene morning sickness"

dd : "hahhh? ape tuuu?"

shee : "orang2 tua yang cakap... masa makan beradap jangan si suami suap si isteri dulu, nanti masa isteri pregnant, morning sickness"

dd dan marleena : "haahh?? korang ni biar betul?"

shee : "betulll... shee ngan iza ikut pesanan tu, and Alhamdulillah kitorang xde pun morning sickness" *Note : shee dan iza dah ada seorang anak

iza : "tapi mimi yang bagitau kitorang petua ni dulu, kalau die x buat nanti siap la dia, haha"

dd : Oh~~




ok habes.

saje nak share apa yang kawan2 cakap pasal kata2 orang tua. jangan nak pertikaikan betul ke tidak eh.. jangan nak berteori2 lak kat sini..

dah namanyaaa kata-kata orang tua kan... nak dengar dengar laa, x nak dengar sudahhh ;p

motip dd garang tetibe? haha..



bye~ TTYM.


note : ada lagi satu petua yang iza n shee bagi.. tapi lupa laa pulak, adehhhh.. iza u bace x entry ni?? ape eh lagi satu petua korang gtau hari tu?




kad kawen sempoi



hehe update laju2 sebab ada kelas css kejap lagi...

semalam chatting dengan ezyra.. lepas tu dia attach la macam2 gamba kan sambil borak.. lepas tu hahaha kelaka laaa kad kawen ni...


klik laa untuk besarkan

sumber : sini


ok bye. ttym





Wednesday, October 13, 2010

hihi



semalam masa lunch, aku ajak kengkawan teman pergi taman impian putra.. nak tengok rumah dan ushar jalan sebab kak lina yang baik hati offer rumahnye untuk disewa... hehe.. tapi kuku belum tengok lagi laa, dis wikend baru kitorg p tengok betul2 and jumpe kak lina sekali.

taman impian putra ni dari UKM dalam 15 minit-- macam tu.. xsampai laa 15 minit.. tapi jalan pusing2 macam Bukit Putus... rina pulak bawak ala2 drift, bukak tingkap pulak tuuuu..

wewe : "oiii aku nak muntahh arrr.. aku nak muntahh"

ape ni wewe.. x rock ar ko.. ;p


kak lina... dd da tgk... rumah akak sangat cantekk =)


tapi taknak upload kat sini gambar rumah tu.. rahsia ;p



ok.. selepas tengok rumah, kak rihan jemput lunch kat rumah die.. rumah kak rihan kat taman tu jugak.. ramai gak staf UKM yang duduk sini. hihi memang kawasan melayu ;)


sebelum sampai rumah kak rihan, aku cakap "saya tengok keperibadian akak... saya dah boleh bayangkan rumah akak macammana.. deco2 dia camane.. hehe"


sekali masuk2.. "erkk alamak lain pulak dari yang aku bayangkan.. hihi.. ermm tapi ye la kan, ini kan rumah suami isteri, mesti laaa kene tgk keperibadian/personaliti suami kak rihan gak kan kan.. hehe"


oh korang suke kan bayangkann rumah aku ala2 pink gitu nanti kann kann... xde maknanyaa.. mesti jadi gabungan 2 idea nanti, hihi..


nway nak makan apa ekk??

wewe : "makan megi pun xpe kakkk"

hehe last2 kitorang makan megi :D


megi je pun yang dimasaknye, tapi dapur sesak macam apentah ;p



alamakkk, gambar kak rihan tak bole ditransfer.. jap ye kak, jap lagi saya try transfer balik..




motip letak gambar kabur?



oh 2 ketul budak ni, tak faham aku... hahahhaa

bajet kool la tu wewe dan rina



macam iklan budak2 minum susu pulak aku tengok diorang ni, hik2



taraaa~~~~ nikmatnyeee makan megi ngan air anggur ramai2 di waktu lunch


terima kasehhh kak rihannnnn pelawa kitorang lunch di rumah akak!! ^o^




oklahh tu je nak cerita. bye

TTYM *ttym ni tiru paris hilton, hehe talk to you manana (later)






seramnyee.. hihi



pagi tadi drive kereta sambil dengar hot chat.. hehe feveret ni dengar pagi2 si fafau, fbi dengan AG.. kelaka diorang versi yang aku suke, selalu gelak sorang2 dalam kereta..



tajuk hot chat pagi tadi pasal mistik..

pastu dalam byk2 cerita tu, paling seram dengan cerita AG..


die cite..


ada seorang student girl ni.. dia nak study dalam pukul 11-12 malam, sekali nampak library nye lampu masih bukak lagi... terus dia cam "ooohh ada gang ni nak study kat library"

dia pun masuk laa library, nampak laa sorang perempuan tu tengah study kat meja..

girl ni pun.. "boleh saya duduk sebelah?"

perempuan tu "bole.."

lepas tu diorang pun study laa sama2... baca buku sama2, bincang2 sama2... sampai jam mencecah pukul 1 pagi..


tengah2 study tu, entah macam mana pen girl ni terjatuh bawah meja.. girl ni pun tunduk laa bawah meja nak ambil pen..

sekaliiiiiii...

..


dia nampak yang perempuan tadi tu tak ada kaki.. *oh seramnyee~~



trus dia seram sejuk.. terus die pack barang2 dia tanpa cakap sepatah pun dengan perempuan tu...

tapi masa nak gerak tu dia cakap laa "saya balik dulu, dah ngantuk"..


terus die blah..

tak sampai 5 langkah...


..

..

..

.

die dengar suara perempuan tu berkata..

"dah ngantuk ke.. dah tau~~~~~~"


uwaaaa seramnyeee...

ahuk ahuk


ok bye

Tuesday, October 12, 2010

entry malam2, busan2 je ni. jangan baca tau




siang tadi kene hantar senarai kursus yang kite nak untuk tahun 2011... punyelaaa dok fikir kursus apa yang belum ada tapi aku nak... hoho

nyebok2 kat meja rina.. sebab nak curi idea orang lain, ekeke..

last2 letak subjek yang senang2 jee tapi berminat nak belajar.. alaa macam Artificial Intelligence *senang laa sangat kann, pang diri sendiri~ , kursus Documentation *yang ni aku rasa aku perlu, sebab aku failed bab2 dokumen rekabentuk... eh motip selamba send nama kursus kat ketua dalam bahasa rojak?? ...

lepas tu aku letak kursus Information Retrieval, kursus text mining... haha motip letak tajuk research aku kat upm?? hehe saje je poyo2, kot2 kene mengajar ke tahun depan, bole pilih subjek ni ;p



lepas tu letak kursus Psikologi... kui2... ngada2 sangat kann.. agak keterlaluan disitu.. tapi bukan aku sorang je okayy.. ade lagi 2 orang geng ;p ngeh ngeh

pastu si C kate... "haa letak laaa tajuk ngarut2.. kene reject karang"

ahuk ahuk


tapi yang paling tak boleh tahan adalah si wewe letak nak kursus "kursus gaya hidup sehat" *gelak tunggang terbalik...kelakaaa laaa wewe niiiii



ok habes. sekian kisah biasa-biasa di ofis.

oh nway, semalam masa mesyuarat team, ketua dok ingatkan masa buat koding sentiasa kene ikut format nama variable tu ini.. lepas tu ketua tunjuklaa kat skrin depan, format-format naming yang ada...


dan tengah2 tengok kat skrin depan tu.. tiba-tiba dengar rakan2 team giggling.. gelak2 ala bunyi-xde-bunyi..

dan kesannye, sampai ke hari ni si rina, kak zura dan fird panggil nama aku 'dropdown'.. motippp????? sebab naming untuk variable dropdown kene mulakan dengan huruf "dd_..."


sabar je laaaaaaaaaaaaaaa......

keterlaluan kan diorang.. panggil sahabat sendiri 'dropdown'.. ahuk ahuk

dropdown


ape2 je lahhh...... dropdown pun dropdown laa..... asalkan bukan dud... cam benggali jek.. xsuke tau.. uhuk



note : oh lupe nak letak lagi satu kursus... kursus modelling.. ;P panggg~




tak buat ar contest 50000th visitor


huhu tgk kat sidebar, visitor dah 49,000.. selalu kan selang 10,000 saya akan buat visitor contest kan kan...

cantek pulak number 50,000.. tapi haha xde bajet laa pulak nak buat contest.. tengah gigih keluarkan duit untuk hal2 kawen ni.. yeke?? ;p


uhuk uhuk...

melainkan ada orang yang nak sponsor hadiah,boleh laa ;p ekekeke memain jek :)


50,000... sayangnyee... uhuuu





10.10.10 selamat hari jadi ayah


warning : gambar2 di bawah adalah gelap2 belaka..



lama tak buat entry pasal ayah kan.. erm n'way 10.10.10 hari tu adalah besday ayah..

malam tadi bawak ayah pegi makan di restoran kunang-kunang dekat Gombak.. saje nak try situ, xpenah pegi lagi..


ma & ayah..
ayah jenguk apa tu?



try nak ambil gamba mini bridge. tp tak nampaklaa..




motip amik gamba macam ni?

note : suke sangat tudung syria versi ber'awning ni.. so x lah nampak melekat sangat kat muka saya yang labuh ni.




makanan2 yang diorder.. huhu xtau nak order apa..







nasi goreng cina ma, noodle special ayah, char kue teow anak, watermelon lychee anak, mix jelly ayah


aci x nak cakap, makanan dia biase2 je? char kue teow pun tawar... *cakap dengan senada tanpa perasaan...



"saya sendiri lupa birthday saya... saya tarak ingat...
diana dan ma saja yang ingat birthday saya...

saya punya anak2 yang lain takda ingat... "

"diana.. terima kasih bagi saya makan kenyang2 sampai tak boleh jalan"


:'(