Sunday, September 5, 2010

Ampang Park



minggu lepas, masa kuar dengan kuku, belikan laa ayah baju raya dekat Ampang Park. Honestly saya x reti beli baju melayu, xtau yang macam mana ok, so bile si muni recommend satu kedai ni, saya pun terus ar pegi kedai tu. x ushar tempat lain pun ;p terus pilih color purple dan rasa2 kain sedap, ambil saiz M terus bayar. ayah saiz M baju2 dia, biasanya.



bila balik rumah tu, suruh ayah try, alamakkkk besar pulakkk... tapi naseb baik ayah ku yang cerewet bole suka baju melayu tu, hehe. thanx muni, recommend kedai ni ;)


so disebabkan baju itu besar, memang niat nak pergi balik ar kedai tu nak tukar saiz.

nak dijadikan cerita~~~ resit baju tu terhilang laaa pulakk~~ aku ingat sangatttt aku masukan resit tu dalam purse.tapi entah, mungkin die terselit dgn duit dan terjatuh kot, ahuk ahuk.


aku pun gigih laa gugel nama butik tu, Emmer Zecna nama butik tu, untuk cari num tipon nak tipon. dah jumpa, suruh mak yang kol ;p bole? ;p

auntie cina yang baik tu yang angkat.


ma : "hello.. semalam saya punya anak, ada datang kedai u. satu lelaki satu perempuan" *tetibe kuku jadik anak ma pulak kan, ekekeke "diorang beli baju melayu kasi ayah diorang punya"

auntie : "ya.. beli baju color apa"

ma : "color purple"

auntie : "oh itu dua org kaa... yang laki itu tinggi kan.. ya ya saya ingat.. baju corak timbul separuh yaa"

ma : "haa betol betol.. baju itu besar laa, mau tukar bole ka? tapi resit sudah hilang"

auntie : "bole bole.. mau tukar saiz apa"

ma : "saiz S, adaka"

auntie : "kijap aaa... saya cari..."

....


auntie : "hello, ada ada saiz S"

ma : "awak simpankan bole? nanti sabtu anak saya datang ambil"

auntie : "bole bole.. saya simpankan untuk awak yaa" *baik gile auntie ni!! muniiii, betol laaa!!!



so petang sabtu semalam, aku pergi laa Ampang Park, angkut ma ayah sekali. naik kereta. on the way ke Ampang Park tu, keje ayah asyik bercakapp jekkk ;p suke sangat kot dapat keluar, har har har


"itu tokey ampang park aaaa, saya punya kawan dulu oo.. dia duduk sebelah rumah saya.... haiyooo die maaanyakkkk miskin ooo.. dia punya bapakkk ar, manyakkk suka tengok bola sepak... lu tau takk macam mana bapak dia mati?? bapak dia tengokk bola, jerit jerit, gelak gelakk... dia tengah gelak gelak aaaaaaaaa, tiba tiba dia mati.... mati masa gelak oooooo"


errkk.. ayah..ok :n


"haiyoooo dia punya umur aa lebih kurang umur saya... lu tengok ar, dari miskin tangan tak ada apa2... sekarang dia boleeehh ada ampang park, ampang point.... dia punya otak, haiyoooo manyaakkkk pandai oo.. sikalang sudah kaya.."


hok hok, aku iyekan aje..


so sesampainye di butik itu, terus jumpe auntie tu.
"auntie ingat saya lagi x?" *gedik

"ingatt ingatt, saya sudah simpan itu baju"

terus auntie pergi ke bilik tepi tu, ambil baju saiz S yang dah digantung siap2 terasing dari koleksi lain.. wahhh amanahnyaa :O aku suke laa peniaga macam ni :O


lepas tu, ayah kan chinese, die pun cing cong cing congg laaa ngan auntie tu.... sonok ar tu jumpe geng cina.. hik2


dah try dalam fitting room, ok, baju tu ok saiz ayah.

pastuuu sebelum balik, jalan2 laaaa kat dalam soping tu dulu.


hari tu masa dengan kuku, kitorang ternampak satu kedai baju kawen, dan kitorang dua2 terpikat dengan satu jubah beads color pink, sesuai untuk wedding. memang cantek gilerrrrrrrrrr, eclusive giler.

time tu, uncle india tu tengah nak display kan baju tu,kitorang tengok je la, x tanya apa2 pun.


then teringat2 pulak jubah tu. so alang2, cari laa lagi sekali butik tu, masuk.. dan terus tanya pasal jubah beads color pink yang sangat menawan tu.

"uncle, baju ni berapa ya"
"dua ribu"

gulp. pecah rekod, aku tanya harga baju di jawab dengan angka "ribu". *pengsan sebentar.

"sewa boleh ke"
"boleh, satu ribu"

gulp. xpelaaa


hik2

tapi percayalah, butik itu adalah butik yang paling buat aku teruja. baju pengantin yang sangat exclusive, lain dari yang lain. kilauan batu pada baju2 dalam kedai tu buat kite tak jemu melihat. terlaluuuuu menawan. nama butik tu De Couture. dia ada juga butik di Taman Tun, Aanchal Wedding Gallery. sebelum aku balik, die tunjukkan gambar2 artis yang pernah pakai jahitan dia. dia tunjuk gambar siti Nurhaliza pakai baju dia, uhuk.


ok, habes kisah Ampang Park.

semalam berbuka di Teppanyaki, makan nasi dengan chicken chop



bye ;)

7 comments:

marinahunny said...

hukhukhuk sewa 1 ribuuuu.. terus fengsan..

dd dudu said...

{marinahunny}
harga beli 2 ribu ;p 2 kali pengsan kak ;p

mun-e said...

kannn antie cina tu baik kannnn hehe.

suke sukeeeee.

ohhh kedai tu dlu2 mase nak btunang aku dah terkena.. masuk masuk penuh confiden, tanye kain lace die harga bape. skali jawab, 800. pastu tanye yang lain, terus die jawab "paling murah 800" pastu die tanye bajet aku bape.. aku cakap 200. hahahah. suci betulllll time itu :'D

dalam mase yang same tetiba ade 2-3 makcik ni masuk kedai tu terus beli tudung2 dalam kedai tu yang die layan dorang istimewa gilerrrrr. pulak tu dorang memang amek terus takde tawar2 tanye ke ape, so aku bajet, tu mesti mak datin. hikhikhik.

senyap2 aku ngan RR kuar dari kedai tu. haha. tak layak rupenya ;p

dd dudu said...

{mune}
ha ahh baik baik ^^

hahaaaa yekeeeeee

tapi tu laa, bak kata keri, kedai tu kecik jek ;p

xsangka lak ahuk2.
tapi cantekkkk betullll

pestisid said...

pasni kan aku nak boikot kedai2 kat pkns, booth2 baju melayu smua ni. kualiti kureng, mahal rupenye..layan shopping mall sudeh..

sebab semalam br g alamanda pastu tgk baju2 melayu john master la, ape tah lg brand2 elok smue lawa2 price bwh 140.design dan kain chuun plak tuh.murah la tu..lawa lak tu..oh ade satu baju melayu kaler putih mmg sesuai gile kot buat akad nikah..kalau belum nikah,harus aku beli.oh lambatnye taun depan, nak beli baju melayu tu kat laki aku hokhok..

motip tetiba aku emo kat sini pastu mcm buat komen ni blog entry sendiri..?hakhak. aku dah boikot blog sndiri, so meroyan jelah blog org..puuu

pestisid said...

dudu motip aku tadi bukak blog ni nampak ko buat entry cari baju melayu terus komen tanpa baca entry, tinguk gamba je..motip???

hakhak..ok nak komen kdai pengantin tu..ntah2 syed amek baju kawin dia kat situ.sbb bini die ke dia tah, tak ingat aaa, masa majlis kawin dia tetibe syed ckp kat saya jgn amek baju kat ampang point, mahall gileee.ko nk tinguk x baju kawin bini syed? lawa aaah..tp syed kan org kaye, so rasanya mak dia yg bayar smue kot..

eh YM jelah...jom

dd dudu said...

{pestisid}

lisa saya nak bersetuju pasal baju melayu tu. lepas ni beli kat butik atau yang well known nye jenama jek. b4 ni pernah beli kat booth atau sale jusco gak, harga mahal giler konon sale 70%, tp kualiti kureng, ah xmo tertipu lg.



eh nak tgk baju mini syed.
motip ko ajak ym tp sy xnampak nama ko available pun dalam list??