Monday, September 20, 2010

bila raya, rindu nak makan lauk biasa2



merujuk pada tajuk diatas, aku tingin sangat makan lauk biasa2, haha asyik makan makanan raya jekkk.


dan akhirnye mood rajinku semalam membawa kepada aktiviti memasak lauk2 biasa. ;P

lauk biasa je ;p xmenarik pun haha

motif ayam buat 2 versi? ;p

satu ayam kicap, nak ikut style kedai ada kuah2 byk, hehe *selalunye rumahku ayam kicap kering
lagi satu ayam kunyit butter. tetibe rasa nak gantikan minyak dengan butter. dan hasilnyee sedap ohhh rasa creamy2, nex time buat ayam kunyit memang nak gune butter jek ;p oh lepas tu biseng badan naik mendadak ;p kekkee

sup kentang biasa je kan, hehe tapi ayah sangat suke pulak semalam, licin.


sambal tempoyak tu mak buat. aku try siket dah meraung pedas, haha.



oh biasa-biasanya entry ini. hehe


betul ar. rindu lauk2 biasa bila raya.



6 comments:

iedayah said...

dear...i smlm da sebat mcd da coz bosan da mkn mknn raye..hihi

dd dudu said...

{iedayah}
hahahaaaa same rupenyee

ciare (^_^)v said...

dd pandainyaaa masak. bleh wat openhouse dah ni:D hmmm, teringat mee takda nama yg ma slalu buat. yummm =p

dd dudu said...

{ciare}
haha mee tu hari tu baru mak aku wat. hanya dibuat masa raya je, tsk tsk


leh leh wat open house, nanti da kawen kat umah baru, nak? ;p

nanti aku try wat mee xde nama tu, ko jadi tester, x jadik naseb ek ;p kakakaka

ciare (^_^)v said...

yeayyy tak sabar nak beraya di umah baru dd...aku bygkan umah ko dihias dgn benda2 comel...mcm umah ja nampak elegant..umah aku konsep tangkap muat. haih.xbbakat nak hias umah

khatam resepi tu dr ma okeeey :)

dd dudu said...

{ciare}
x ah, xcomel sgt kot. awal2 x cukup perabot lg, so main tangkap muat gak kot hihi.


pastu kan ciare, umah dd + keri = style dd + keri laa hahaha mana bole nampak 'dd' jekkk, hik2 tul x tul x

aku pun xleh bygkan, kakakaka