Thursday, September 2, 2010

luck. tapi xmau



siang tadi pukul 2:30 petang ada perjumpaan ahli kelab PTM... semua ahli ptm la kann, ramai2 memenuhi bilik teratai yang panjang tu..

setiap ahli dapat favour bag. dan aku yang suke barang free ni, harusla seronok macam budak kecik dapat cekedis ;P


dalam beg ada ceklat dengan sejadah.
sejadah color pink tak ada ye? pangg~~



so dalam sesi perjumpaan tadi, berlakulah pembubaran ajk lama, lantik ajk baru, penyampaian hadiah itu ini bla bla.

oh oh congrats pada ofismet ku safura yang berjaya mendapat anugerah olahragawati ptm. eh olahragawati ke?? entahh, aku yang bagi nama tu hehe, nama anugerah tadi apentahh paling "aktif" kee paling point banyak, haa macam tu lah.

aku tak paham laa safura ni. di mata ku kat ptm ni, dia lah yang paling rajin dan power. die sampai ofis sebelum aku sampai. aku balik rumah malam2 pun die x balik2 lagi. weekend pun dia akan terpacak di ofis menyiapkan kerja. sistem yang die kena handle banyak gilerrrr.... aku respek gilerrrr kat dia... aku yang baru handle 1 2 sistem ni pun rasa tak cukup tangan. hahh lepas tuuuu, dia aktif macam2, tengok tengok haa dapat pingat olahragawati kauu...
oh uya~~ camne ko bahagi2kan masa ek.. huhu.. kesimpulannye, ko tidur x ek?? kalau ko tidur, bile ko tidur?? ;p




ok sambung kesah perjumpaan tadi.

setelah ucapan itu ini, penyampaian itu ini, tiba-tiba ada cabutan bertuah pulakk!!!!! ada laa beberapa hamper yang bakal dimenangi oleh pemenang bertuah.

presiden laa yang akan cabut nama sapa yang terkena dalam kotak tu.


aku ni dah laa duduk belakanggggg... sekali dengan rina, salwa dan kak zura.

dd : "eh rina.. wewe aku berdebar2laaaa"
wawa : "berdebar2 jugak, mintak2 la aku yang dapat.."
dd : "ko nak?? aku berdebar2 sebab aku taknakkk... eeiii berdebar2nyee"
rina : "aku pun berdebar2 jugak.. aku taknakkk, janganlaa dia panggil nama aku"
dd : "eee rina... kite x nak laa... eeii takutnyee.. janganlaa die sebut nama kite.. kite tak nak ke depan "


masalah paling utama aku adalah aku malu okeehhhh nak kedepan walau apa jua event pun.. uhuk2..
walaupun aku suke barang free, tapi aku taknaakkkk hamper ini, plsss~~ uwaaaaa


satu satu nama disebut...

nak tercabut jantung aku bile tengok presiden tu ingin membaca nama..

lepas tu habessss...

fuhh lege~~

aku dan rina : *legaa
wewe : alaaa~~~



selepas tu sambung sesi lain pulak... apentah.. lupe dah.. lantik ajk baru kot.

dan tetibeeeee cabutan bertuah yang tadi tuuu bersambung semula.. ada lagi 5 ke berapa ntah hamper tu... aaaaa ingatkan tadi dah habess!!!!!!


aaaaaa tertekan nyee akuuu!!!!
aku paling benci debar2 okeyyyy


*cubit2 rina.
dd : "eeeii x habes lagi mende alah ni.... rinaa.... kite takutttt..."
rina : "itulaaaaa, debar2 balik ni"
dd : "aku nak balikk laaa macam ni... eh aku nak gi toilet la macam ni"
*kronik tak tahap debar2 aku? ;p

dd n rina : "kak zura~~ kalau kitorang dapat, kak zura wakilkan kitorang ke depan ehh"
kak zura : "eh eh boleh ajeee"

wewe : "orang sebelah kanan aku dah dapat... musti kejap lagi aku yang bertuah"
*motip wewe ni kool memanjang?? siap nak menang lagi tu


dan tidak semena2....
sewaktu encik presiden mencabut nama, dan ingin membaca nama yang 'bertuah' tu...


"Nor...


saat aku mendengar nama "Nor" itu, petir sudah menyambar belakang kepala ku... guruh berdentum2.. batu besar bergolekkk pappppppppp menghimpap kepala aku.

"..dianah binti ab samat"

DANGGG!!!!

bunyi tepukan dan sorakan..

dan aku masih terduduk, melekat di kerusi.. kenapa akuuu kenapaaaaa T_T

"wewe... aku taknakk ke depan.... ko wakilkan aku lahhhhhhh"

uwaaaaaaaaaaaaaa akhirnyee aku terpaksa akur, berjalan lah aku kedepan dengan perasaannn malunyee.... nak buat muka apa niiiii

last2 masa ambil hamper, aku tak pandang pun kamera yang sedang flash... ;p




uhuk huk pembaca2 sekalian, dapat menyelami tak perasaan aku bila baca entry ni?
huk huk poyo kan. lantakkk aaarrrrr ;p



inilah hamper yang buat batu bergolek menghimpap belakang kepala aku tadi. huk



dah ar, habes habes....





hehe.. nway, tadi selepas perjumpaan tu, rina ajak pergi ambil hard disk.. hard disk sudah di restock.. yeh


tak pernah memiliki hard disk. ini yang pertama, walaupun bukan beli sendiri hehe.
lepas ni nak apply thumb drive pulak.

so kawan2 ptm, yang belum ada hard disk tu leh ar naik atas mintak ;p
*padahal semua orang pun dah ada. tsk



ok lah. bye

Selingan : oh tahniah pada AJK2 baru ptm. ehermmmm *tetibe sakit tekak yang beriya2 taknak jadi tu laaaa last2 undi paling banyak kan. hidup memang macam ni. kite takkan dapat apa yang kite nak. tapi apa yang kite taknak tu laaaahh yang akan dapat. cam kes hamper aku tadi ar ;p huk2


selamat malam dunia :)





18 comments:

Sya Sakura said...

hehe.. mmg slalu cmtu kan? if ade something yg kita cm malu sgt and takmo sgt sbb segan, mesti tup2 kita dapat je.. heheh.. tp best ape, rezeki tu.. :)

dd dudu said...

{sya sakura}

tu arrrr ;)

hee ya rite, rezeki tu, Alhamdulillah :)

cronyz said...

huhuhu...debar ko x kuat sgt..debar aku lg la..smpat ke toilet k...smpai aku dh x fokus ms pmbacaan undian td..tau2 je, rizal ckp undi paling tinggi...

hebat gak...hahaha

marinahunny said...

hhahaha akak pun slalu mcm tu dlu. tp nak dpt cabutan cuma malu mau ke depan..hahaha skrg tidak lg...rugi tau kalu malu..hehhee

surney hasniey said...

hahaha...
rupanya ko pun macam aku, kalo ada cabutan bertuah..aku pun takut aku yang akan dapat, sebab tak nak pegi depan...huhu... ;p

best giler dapat hard disk!!! dekat ofis aku ni, pendrive pun tak dapat tau...menyampah giler!hmmmphhh...tak meningkatkan motivasi aku langsung untuk bekerja...haih...

dd dudu said...

{cronyz}
laaa ko gi toilet kee....

eeeii tak koolnyee ;P

{kak marina}
heheheeee bagusnyee akak skg dah ok ;p


{seni}
kan seni kan. musti ko paham kan perasaan xnak kedepan ;P


uhuk motivasi yeeekkk

pestisid said...

oh saya pun sama segan laaa nak ke depan..die punye debar2 lain mcm dan mcm x logik dan tah pape jek.

tp nape kita penah jadik demo ek? konpius kejap..

dd dudu said...

{pestisid}
ehh kura-kura pun reti debar2 ke. ahakk

jap, bukan ko penah jadik MC ke??? hak hak

itulaaa, padahal kite penah jadik demo, hikhik.

alaaaaa, masa nak ngajar tu, memang berdebar. tp bile dah start keluar suara, ok dahh hehe


sama la cam amik hamper ni. masa nama dipanggil, nak terkeluar jantung aku, debar2 nye pasal.

tapi bile dah pegang hamper kat dpn, ok jekkkkkkk ;p

pestisid said...

oh memang la penah jd mc, penah jd pengerusi mesyuarat. aghhh debar2 sangat semua tu. penah jadik penghuluwati masa kursus induksi ahhhhhhhhhhhh tension dan debar2 nyeee..penah jadi setiausaha dan meeting ngan datin2 ahhhhhhhhhh debar gilerrrrrrrrrrrr..tp terpaksa pasrah kot.

oh lupe plak jadik demo dpt duit rupenye ahukk hukk

dd dudu said...

{pestisid}

banyakk giler ko penah jadiiiiii.
so motip nak debar2 lagiiii????? :O




oh ya ya, dpt duit rupenye. patutlaa ok jek, hik2. pang~

yuyu said...

dudu, ko keje kat ner? mcm familiar je name kengkawan ko tu.eheh..

ciare (^_^)v said...

sabau jela minah ni ;) patot arr aku xpenah dpt cabutan btuah sbb aku sgt bharap dpt.hihi.pasni kena wat debar2 lak kompom dpt KOT =p

dd, nak tanya buffet kat picc ade menu ape ek? ada pasta x? hihi

lina said...

dd.. aku nmpk chocodate. dia nak bg tu la buat hantaran. sedap tak? kalo tak sedap nak suruh dia tukar ;p

dd dudu said...

{yuyu}
hai yuyu, dudu keje kat ptm, ukm. yuyu kenal ke mereka2?? siapa yaaa


{ciare}
ha'ah kene debar2, baru dapat ;p yg xdebar2 xdpt ;p

hik2


amboiiii mama bb ni, western koo~~ kerlasss nak pasta tu, ekekeke

malangnye tiada lah ciare. nama pun Kampung Mak Tok. sume makanan tradisional ajekkkkkkkk.

nasi mandi, nasi putih lauk2, stall desert, stall dimsum, stall sup ayam sup mushroom, stall kambing, stall kuih muih, stall ayam goreng, stall ikan pari + sotong, stall sate, stall mee kari/laksa, stall ABC

erm ape lg ek...

dd dudu said...

{lina}
eh yekee?? haha x makan lg

mlm ni aku bg jwpn kehhh

Nur Amlya @ Amie Fadli said...

ahahahahahahahhaahhaahah!

ciare (^_^)v said...

ohh nasib ada kambing. yess!! xdpt western kambing pon layannnn.hikhik.TQ dd

dd dudu said...

{along muni}

motip along muni gelak ;p


{ciare}
tapi ciareeeee, ezan kate kambing die liattttt siketttt

caneee