Thursday, September 2, 2010

cerita aku dan kek



semalam kan masa sampai2 lambat kat ofis, tengok atas meja, jeng jeng jeng~~~ wahh ada sesuatu ;D

apa lagi kalau bukan kek coklat feveret seumur hidup ku ini!!! hik2

rupa2nyee wewe yang bagi.
wewe cakapp "cuti semalam2 aku duk buat kuih dan kekkk jekk... pastu aku tingat kat ko suke makan kek coklat"

waaaaaa senyum sampaiii telingaaaaaaa (^____________^)

sedap giler wewe kek ko!!!!!!!
lagi satu, air tangan seorang sahabat memang sedap, hehe ;P


tapi semalam kan wewe, ada seorang tu die tengok kek ko pastu die cakap "elehhhh.. 2 ketul tu je ke??"
nak aku gi sepahkan meja dia tak wewe??? haha






ok.. tamat kisahhh kek coklat..

******************



tak lama kemudian, dapat satu emel... dari kak nieza , kenalan di blog ;)


salam. cik didi.

hari ini awak kerja kan..

nanti balik dari kerja, leh tak awak singgah ke umah ini

N0 **, JALAN TAMAN MELATI *

TAMAN MELATI

ada MYVI Hitam *** **** dalam rumah

bila awak dah ada kat depan umah ni, awak ketuk ketuk la gate ...

satu lagi umah ni byk meowwwww.

no tepon umah ni: ********** fida

akak ada kirim/pas sumting utk awak...

jln lupa tau ambik arini... 01.09.10

tq.. (`-`)




ahaaa... aku terus tergelak baca emel ni, sebab macam sampul dalam pertandingan mencari harta karun dah rupanya. Treasure Hunt gitu, aku kene pegi ketuk2 gate rumah tu dan berjumpe dengan orang yang jaga check point yang bernama fida, untuk ambil sampul seterusnye. haaa macam tu laaaaa imaginasi aku masa baca. mana laa aku tak gelak hak hakk hakkk




so, petang tu balik kerja terus laa mencari alamat ni...

dah nampak myvi hitam plat sama parking kat tepi jalan, tapi mana satu rumahnye. so, call je lah fida ni. sopan2 je cakap, sebab tak kenal kan. hehe

then, bila fida ni keluar, dia bagi barang yang kak nieza bagi.

lepas tu, kitorang saling berpandangan *eceeee

fida bersuara : "macam penah nampak jekkk"

dd : "kite sekolah sama ke ek"

fida : "sekolah mana"

dd : *terkedu...tetibe ala2 lupe sekolah mana.. "mrsm kuantan.. tapi sebelum tu dekat.. err ehhh ke kite sekolah agama sama??"

fida : "ha ahh laa yelaahh tuuu... awak pengawas kan dulu"

dd : "ehhh kite ingatlaa awakkk...... nama nama.."

fida : "faridah"

arhhh konpemm, aku ingat faridah ni hahaha.... ingat sangat, die kecik2 je orangnyeeee... cume skg muke dah lain siket... tapi masih samaaaa ar....

faridah awak baca x sekarang??? saya memang ingat laa kat awakkk.... kite memang satu kelas... ingat sangatt!!!!


hahaha kecik betul dunia ni... asalnyeeee nak ambil barang yg dikirim dari kak nieza je, last2 jumpe kenalan lama :D



so inilah dia barang yang dikirim oleh kak nieza

kek lapis sarawakkk!!!!!!!
selain kek coklat, aku suke kek lapisss jugak!!! :D



terus potongg... makan untuk berbuka


banyak giler aku makan, ni potong2 ni ada 2 lapis dalam bekas.

sekarang dah tinggal 4 potong. hehe


kak nieza, kak nieza buat ke ek? hehe
sedap sangat


makasih kak nieza ingat kat dd, murah rezeki akak hehe



sekian cerita Aku dan Kek



Yang Benar,
- pencinta kek kecuali kek buah -


7 comments:

nieza rawi said...

ooo.. tidak.. dd telah copy and paste email ku... hihihiihiii.

ayat skema yer.. biasa la di ruang pejabat kene la formal,,, hahahahaaa

buat.. oh tidak... main tunjuk jer.. hihihihiiiii

dd dudu said...

{kak nieza}
hehe kelakaa, emel akak cam arahan explorace dlm sampul, hihi comell tu yg paste tu ;p

ooo hihihihihihi okieeee sedap2

@ty_farEd said...

hahaha..satu kelas tapi luper..!! jejak kaseh lar ni... :)

marinahunny said...

dd, mintaklah resepi dgn wewe tu..teringin plakkk....aaaarr

Apple Cute said...

awe...nak gak kek coklat ko tu...hohoho ^_^

wewe said...

haha..ko xpose ke yuyu..dd xpose sbb tu ak bg..wakaka

dd dudu said...

{@ty_fared}
hehe gitulahh ;p

{kak marina}
ok, nanti dd mintak dr wewe

hehe

{apple cute}
wewe sile dgr kate2 yuyu


{wewe}
puk ;n
aku puasa la ;p