Tuesday, September 14, 2010

raya pertama 2010



Assalammualaikum korang~ selamat hari raya~ hehe lame pulak blog ni silent, hik2...


pagi raya pertama dah dekat2 tengahari tu baru laa bertolak balik kampung kat kuantan.. wah tetibe dah tengahari kan, xde cerita waktu pagi ke? ;p alaaaa biasalaaa bermaaf-maafan.. tahun ni mohon maaf syahdu dan penuh feeling siket sebab tahun terakhir beraya sebagai anak-dara-gedik-ngada2 ma dan ayah.. sob sob lepas tu over feeling siket sebab rasa macam banyak pulak buat salah kat ma, huhu.

kitorang raya bertiga je, sebab abangku beraya di rumah mertua kat tapah, raya ketiga karang baru berjumpe kat tengganu. busan jek kan, haha tak macam korang, keluarga ramai, bess ;)



eh meh la tengok baju raya ku. suke gilaaa, adore gile, sayang gile. rasa nak pakai selalu.


motif posing macam diana rikasari?
pangg~



ma ayah kesayangan.


time ni kat hotel sri malaysia kuantan. busan jek kan, orang lain balik kampung awal-awal sehari dua, berkumpul ramai2, kitorang lak first day dah check in hotel. nak buat camne ;p bla bla bla pok pek pok pek, haha malas nak cerita lebih lanjut.


motif cerita raya aku macam busan je?? haha memang pun. pagi dan tengah hari agak busan sedikit ;p


lepas check in tu, baru pergi kampung. haa dah sampai kampung baru dah tak busan. baru aku menjadi ceria. seronokkkk sangattttt jumpe sedara2.

gambar 1/8 family yang sempat di tangkap. yang lain entah ke mana ntah berjalan nye, yelaa kitorang pun dah sampai agak lewat kan :)

tahun ni, moksu ku tak balik, so agak kurang meriah. huhu



apalah yang ayahcik ku buat lawak ni.



cekde ku tertawa riang



dalam family aku, nak cari yang sebaya aku memang xde la, so aku akan berada di mana2 sahaja, termasukla sedang bergosip dengan ibu2 saudara, hik2

asyik ketawa jek, lebih2 lagi kalau borak dengan cekde. bes tau bergosip dengan ibu saudara sendiri hik2. ;p




paparazi abang long dan ayu. dan juga husin.
semenjak hasan husin dah besar, aku malas dah main dengan diorang.
aku suke gang masa diorang kecik2 dulu, hehe dah besar, x bes. korang dah jadi jejaka. x seronok aku nak ajak main baling bola ke dalam bakul.



petang raya adalah berjalan2 dari rumah ke rumah. pengsaannn sebab asyik kena paksa makan jek.


kalau kat pantai timur, hidangan raya adalah ketupat segi tiga tu, nasi impit kuah kacang, sate, rendang, nasi minyak, nasi dagang =)



bye, habes raya pertama.


cantek x baju raya ku? ke aku je rasa cantek? rasa nak tidur je ngan baju raya sendiri, bole?
hik2





6 comments:

mun-e said...

a'a di mata ku nampak biase je (wahh jgn pukul aku hahaha)

tp mesti ade spesel baju tu smp nak bawak tido tu. haaaa keri kasi la tu baju tu ;p

dd dudu said...

x pukul laa, citerasa kite kan berbeda, ekeke.

x lah, sayang sebab lawa jek, hik2.

suamihanyisterizuki said...

eh dd raya kat ganu ke nih? alaa tak tahuuuu...

erkk tp hany pon kt kelate huhu

dd dudu said...

{hany}
ha'ah la hany hihihi

Ogy said...

kalo puji dpt angpau tak?
shantekk shantek....ngeeee :D

dd dudu said...

{kak ogy}
wahhh makasih kak ;p

tp duit raya xde, sampul ade la, hek hek leh ke ;p