Tuesday, September 21, 2010

pernah x korang malu sendiri2?



korang pernah tak terbuat sesuatu dan tersipu2 malu sendiri2, hihihihi padahal orang lain xtau pun.. sendiri rasa maluu ;p

hihi

macam aku, pernah jugak ;P


1) bila nak gosok gigi, baru perasan yang aku picit pencuci muka safi tadi ke atas berus gigi ku.. dush dush.. malu betul haha *padahal nak malu dengan siapa punnnn dalam bilek air tu


2) tercari2 anak tudung sebab nak pakai. dah lewat sangat nii nak pegi kerja tapi xjumpe jugak anak tudung ni. sampai tahap bengang marah2 dah. "tadi aku letak anak tuduung kat atas meja ni, mana diaaa niii.. bengong betul laa... eeeeiihh time aku nak cepat laaaa dieee buat hal hilang, time aku ada masa tak nak pulak dia buat hal, pok pek pok pek pok pek"

sekali bile terpandang cermin

....

anak tudung itu tersegam indah atas kepalaku, cume tak ikat je lagi. DANGG DANGG DANGG!!!

ha ha haaa bengang betul. aku dah pakai rupenya. malu nyee~~~ tersipu2 sebab tadi bengang sangat kan dengan anak tudung yang x bersalah tu kan. hihi


3) tengah drive, brooommm masuk ke dalam ruangan parking Carefour. "aikkk, Carefour blackout ke? gelapppp jekkkk.. xpenah2 macam ni.. uh camnee nak cari parking ni"

beberapa saat kemudian.. lerrrr..

aku masih pakai spek hitam rupenye, ekekeke. rase nak sepak diri sendiri laju2 jek ;p

disaat aku tanggal jek spek itam dari mata ku, terus terang benderang jek parking Carefour tu. oh blackout konon. kakakakaka. malunye malunyeeee



4) baru berlaku hari ini haha. kat ofis tadi. database aku ada masalah so nak call lah seseorang yang boleh selesaikan masalah aku ni.

"hello, bole saya cakap dengan zaidi?"
"ye saya"
"diana ni dari bahagian aplikasi"
"ok"
"ni haaa table saya yang hari tu macam dah kena locked lagi laa"
"hahhh??"
"table saya hari tu, kk10fkhidmat tuuuu"
"hahhh??"
"ingat tak hari tu saya ada buat aduan pasal table smk kene locked? hari ni jadi lagi sekali" *stress nyee die niii x ingat pulak. tau takkkk table aku kena lockedd????
"saya tak faham laah, ape table2 ni?"
"yang bercakap ni zaidi kann??" *bengang tapi suara masih berhemah
"ye saya"
"database saya keluar error record is locked, macam error hari tu.. alaa hari tuuu"
"errrrr tak fahamlaahhh"
"ni zaidi kann?" *ko nak main2 ke ni? T_T bengangnyee akuuu T_T
"ye zaidi dari unit latihan"

*gulp. Unit latihann??????? ehhhh?
"oh ok.. saya salah extension ni, maaf ye, terima kasih"

terus letak.


diam seketika. berhibernasi seketika.. hentikan masa dunia ini sementara waktu.. aku besarkan telinga aku, ada tak dengar bunyi orang gelak2 sebab terdengar perbualan aku tadi?

siu~

siu~

siu~

angin berlalu pergi.. tapi tiada dengar suara gelak atau bisikan2 pun..

ok konfem tiada orang dengar.. aku selamat.. aku selamat...


masih berhibernasi.. pause kejap dunia ni..

dan beberapa saat lepas tu..

berbisik2 di dalam hati "aaaa malunyeee akuu!!!!! aku nak cakap dengan zaidi database, kenapa aku pegi call zaidi unit latihan pulak, aaaaaaaaaaa malunyeeee!!" *padahal zaidi unit latihan tu xkenal pun aku siapa hok2


huhuuuuu setelah menghentikan dunia ni beberapa minit, ambil nafas baru call zaidi yang betul..hehe... itulahh kesannye bila main tulis jek extension dan nama tanpa letak die unit/jabatan mana kat sticky note.. hik2





10 comments:

viruspadu said...

hahahaha kelakar.

kalau call tu saya selalu kena. part ubat gigi tu tak pernah2 pulak kekdahnya hahaha. mcm mana la rasanya ek. putih tak gigi pastu :p

cronyz said...

malu la weh...kalo aku dh cuti kecemasan sebulan!!!!!!

mama glam said...

hahahhaha... kelakor!

dd dudu said...

{kak viruspadu}

heheeee x sempat nak gosok gigi saya dah perasan dulu laaa kakk lepas picit, ekekekeee
seb baik seb baik, klu x mesti rasa pahit2 safi tu kakakakaka

{cronyz}
xpe, zaidi unit latihan x kenal aku pun ;p hew hew hew


{mama glam}
bile dd ingat2 memang rasa kelaka gak, hehe

ashen said...

dd..part no. 4 tuh mmg x bole blah..hahahaha

dd dudu said...

{ashen}
hehe, ashen ni org ptm x? hehe saje tanya

rosealley said...

point 3 memang pernah terjadi kat aku, except masa tu, aku xsorang2, tapi ngan idzuan.....huhu

ciare (^_^)v said...

ko ni mcm mak aku, tanya mana spek dia. padahal spek dia kat mata dah. wuuwuu nanges aku dibuatnya =D

dd, mesti zaidi tu ingat table meja makan ek =p hihi.

em aku mcm xde plak terbuat pkara2 comel gini.tp yg lebih memalukan ade. hikhik

dd dudu said...

{rosealley}
hehe masa tu aku ngn mak ayah, tp aku cakap sendiri2, mak aku xdgr pun, aku kantoi pun sendiri2 hehe naseb baikk


{ciare}
yekee hahah comel nye mak ciare. tp bile aku x wat xcomel, hehe


xtau laaa, tah2 ye kot ingat table meja makan kene kunci(lock) ekekeke


comel ko kate? hehe. apakah yg memalukan itu? tetttt

;P

Queen said...

yang bab call last sekali tu..nik gelak samapi kelur air mata..ahahhahahhahahha